Bloggen

Glatt och mindre glatt

Av
den
14 mars 2013

totteater

En alldeles purfärsk bild på Torsten som äter! Men serverad måste han bli, han kommer inte fram fast jag vet att han kan gå själv!
Hela hans beteende sedan detta hände har gjort att jag fått flaschbacks från vår tidigare katt Lyran som dog en svältdöd för några år sedan.
Veterinären kunde inte hitta något fel på henne trots att hon magrade och åt mindre och mindre. Till sist matade jag henne med en spruta men det hjälpte inte, hon fick kramper, kunde inte gå och fick till slut somna in.
Ett slut som jag inte vill att någon katt ska behöva få, därför vakar jag nogsamt över Torsten för att hålla koll på att han får i sig något, även om det är lite.

manskarva

Jag känner mig lite som månen, som en liten skärva bara, lite låg och fundersam.

blinkaojag

Men vi tog oss en lång skön promenad i solen, först ute på sjöisen och sedan bredvid skidspåret hemåt.

rok2

Långt borta ser jag något som ryker..ingen rök utan eld..

rok3

zoomar kameran så mycket det går och ser att det är skolbarn och lärare ute på isen och pilkar. Friluftsdag eller strejkande mattanter så ungarna får fixa sin mat själva? Av grilloset att döma vankades det nog annat än fisk, grillkorv kanske?

Tack ska ni ha alla ni som gett oss goda råd angående bilen inför besiktningen! Etanol, k-sprit, isopropanol, mycket man kan hälla i tanken.
Tyvärr räckte det inte med etanolen som Hasse spillde i, nu får vi försöka hitta på nya trollkonster, attans bilelände!

apelsin

Precis såhär känns det just nu , bara att bryta ihop och komma igen!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Astrid

  14 mars 2013

  Ja fy jag förstår dig. En kisse som inte mår bra och bil eländet
  Jag tänker på maken hur ont han hade den här tiden i fjol med tre brutna revben på ryggsidan
  Så inte är det konstigt om katten vill hålla sig undan

 2. Svara

  Mia

  14 mars 2013

  Bättre att bryta ihop än att bryta ensam, var det nån som sa…. Önskar er all lycka till med ALLT! Kram goaste…

 3. Svara

  Kristina

  14 mars 2013

  Så fint ändå att han äter lite av det du ställer fram och så go han är, tycker så mycket om hans färg. Ja vad kan det vara med honom, man grubblar och funderar.. Men han får ju i sig medicinen, det är ju för väl. Som du sa en ny kontakt med veterinären kanska kan lösa upp lite frågor.
  Vilken fin liknelse du gjorde med månskärvan, den ska jag ta till mig, för så känner man sig ju ibland. Ja dessa eländes bilar, hoppas det löser sig även där. Kram till dig lilla månskärva, men snart är du full igen, haha det lät lite tossigt det där. 😉

 4. Svara

  Ninni

  14 mars 2013

  Ja det är motigt för er nu. Avundas er inte. Bilskrällen kostar inih-vete med pengar när de sätter den sidan till. Ja de kostar annars också bara med vanligt underhåll men det blir så påtagligt då det är besiktning och den MÅSTE gå igenom för utan bil kan ni ju inte vara för då tar ni er inte till affärn och Hasse tar sig inte till jobbet. Ni är ju himla beroende av bilen så klart.
  Hoppas nu att Torsten fortsätter äta och bli starkare och piggare så ni slipper operation på honom. Djuren är ju det käraste vi har omkring oss och inget man vill vara utan men de är ta mig sjutton minst lika dyra som bilen.
  Hoppas ni får en skön helg ändå och att du slipper känna dig liten som en skärva.
  Kramen!

 5. Svara

  Eva-Lena

  14 mars 2013

  Kära du och kära lilla Torsten. Torsten ser ju trots allt rund och go ut där han kikar fram från sitt sjukläger. Jag hoppas verkligen att det ska gå bar med honom, han är nog av en seeeg sort ska du se. Men oj så tufft när djuren blir sjuka, man önskar att de kunde tala.

  En olycka kommer sällan ensam heter det ju, och med bilar är det sällan lycka tyvärr, men man är ju beroende av dem…

  Kram till dig och LYCKA TILL med katt, bil och ditt eget mående – du är ju en riktig fighter 😉

 6. Svara

  Synnøve

  14 mars 2013

  Det ser lite mer positivt ut nu när han äter. Men oron för vad som är galet är där ändå.

  Har inga knep när det gäller bilen… Bosse bildocktor kanske kan hjälpa.

  Snart tvdags.

  Mår så bra idag. Stygnen på hakan är borta. Docktorn sa att det såg så bra ut. Han trodde heller inte att det var nått elaksartat. Men ska ringa upp till sjukhuset om 14 dagar igen.

  Kram från käringa i nabolaget :mrgreen:

 7. Svara

  lisa

  14 mars 2013

  Lilla Paula. Det är jobbigt när ens goa lilla kisse inte mår bra. Men det är skönt att du ser till att Torsten äter. Han ligger ner o äter. Dom brukar ju annars sitta o äta. Ger du honom medicinen med spruta i munnen, eller hur får han i sig det? Så han verkligen får all medicin. Trodde att du hade fått Påve röken till dig. Den är ju vit. Ha en go kväll Paula! Kram Lisa.

 8. Svara

  Barbro Z

  14 mars 2013

  Gott att han äter i alla fall. Jag har nog missat något? Var det inte bekräftat av veterinär att det är svansen han skadat? Annars finns det ju njursten som de kan drabbad av. Dotterns Jerry har haft det två gånger om och det är inget kul… 🙁 men det borde ju veterinären misstänkt i så fall.

  Bilar är en nutidens välsignelse likväl som de är rena eländet när de krånglar. Man är ju så beroende av dem idag. Speciellt din make som då har tider att passa med jobbet. Hoppas det löser sig utan att ni blir ruinerade…. 👿

  Kramis

 9. Svara

  BrittMarie

  14 mars 2013

  Hoppas verkligen Torsten piggnar på sig!!
  Kram till er

 10. Svara

  Britten

  14 mars 2013

  Å kära du jag känner sååå med dig
  Stor kram

 11. Svara

  TT

  15 mars 2013

  Är det HC:n är det en luftläcka nånstans säger mannen… spraya startgas runt insuget och alla slangar runt där och höjer bilen tomgångsvarvtalet då måste man kolla efter sprickor i slangar och insug.
  Pust… mycket med bilar… och dyrt.
  Nu håller jag tummer för både Torsten och bil, kraaaam!

 12. Svara

  Malin

  15 mars 2013

  Å lilla fina Torsten må han kurera sig snabbt.

  Det är jobbigt när kostnaderna hopar sig, repa bilar är aldrig kul. Vi har haft ännu ett datorhaveri hemma, sonens dator..det har varit en riktigt skitdator vet inte om det är ide att lägga ut pengar på att repa den igen.

  Kram

 13. Svara

  messan

  15 mars 2013

  Det låter hemskt att de kan svälta sig till döds…. Du får försöka med det gottigaste Torsten vet.
  Jag såg den vackra månskärvan igår med….så vackert och hela himmelen var full med stjärnor. Kan stå och titta länge länge och bara titta på det vackra.
  Varma kramar

 14. Svara

  Darkangel och fröken Jokkmokk

  15 mars 2013

  Hoppas att Torsten kryar på sig!
  Kram

 15. Svara

  Annica

  15 mars 2013

  Lider med både Torsten och dig, är så jobbigt med både sjuka djur och barn som inte kan tala om vad det är för fel med dem =(
  Hoppas han verkligen kryar på sig!
  Trevlig helg!
  Kram Annica

 16. Svara

  annette

  15 mars 2013

  Glöm inte bort mitt tips om 0,5 dl motorolja i tanken om det handlar om CO2, jag hade i prinip ingen CO2 halt vid ombesiktning!
  Skönt att det sakteliga går framåt med Torsten, vi får tro att fortsätter så i helgen, här var det minus 21 grader i “Sörping” imorse, rena sommaren i Peking, där det bara var minus 17,5;)
  Ha en fin helg!

  Kramen

 17. Svara

  Kicki

  15 mars 2013

  Nu är det inte kul alls i pörtet. Jag förstår att du känner dig som den lilla månskäran.
  Men en tröst i eländet är ju ändå att Torsten äter. Går han på lådan också? Fixar han de två sakerna så måste det väl finnas gott hopp, även om han uppenbarligen har ont just nu.
  Tröstekram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 146
 • 497
 • 1 652 568
 • 5 119
 • 66 012
Sök här