Humor Läst

Jag har läst..

Av
den
12 september 2013

Alltid nåbar aldrig ifred av Nisse Simonson

simonson

“Jag är född i början av 1940-talet. Min generation har varit med om en makalös resa.
Från grammofoner och telefoner som skulle vevas upp till dagens genomdatoriserade samhälle. Men i och med att vi ständigt är nåbara är vi aldrig riktigt ifred. Vi tillbringar mycket tid framför skärmar av olika slag och har blivit alltmer oförmögna att verkligen umgås ansikte mot ansikte.”

Den kloke doktorn Nisse Simonson resonerar här kring den teknikutveckling vi varit med om de senaste åren och som inneburit stora förändringar för hur vi arbetar, men även för hur vi tillbringar vår fritid och hur vi umgås med andra.
Vad kan detta komma att innebära för oss i längden?
Hur ska vi lära oss att dra fördel av allt det positiva med en ny värld som öppnar sig, men samtidigt vara medvetna om att det bara är vi själva som kan styra hur uppkopplade vi vill vara.

lexikon

Jag har tidigare läst böcker av Nisse, de är underfundiga kåserier om aktuella specifika ämnen.
Boken är tunn, lättläst och fullspäckad med poäng, man läser den i ett huj med ett fånigt igenkännande leende på läpparna.
Betyg ****

respekt

TAGS
4 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  12 september 2013

  Ääääälskar hans härliga humor!!!!! Hörde honom på tv en gång och sen dess är jag kär :mrgreen:
  Kram på dig fina!

 2. Svara

  "LillaSyster"

  12 september 2013

  Låter som spännande litteratur. Ja man kan undra vart vi är på väg. När man inte längre kan äta en måltid utan att först lägga ut den på nätet – det kan göra mig galen. Så lite mer respekt är inte fel! (Jag är lite motsträvig till all ny teknik, håller mig till gamla mobiler, sådana man kan ringa på!!! och vågar vägra FB) Ja, sån är jag – jag kan hitta hem från skogen med solens hjälp – man måste bara lyssna till sin inre gps…. och för den behövs det ingen täckning! Ha det gott!!

 3. Svara

  Agneta

  12 september 2013

  Jag sitter här och flinar…..du är väl för rolig du, var hittar du allt! Jättebra!

  Och tack, jag är allt bättre nu med mina älgflugebett eller stick eller vad det är! Jag blir ju så väl omplåstrad. Och igår fick jag en fästing som satt sig fast på axeln… så nu är det mer att hålla reda på. Vill inte ha borrelia. Förb….de djur! Ursäkta!

  Kramar

 4. Svara

  Punatukka

  13 september 2013

  Kanonbra boktips och Nisse Simonson har jag tydligen missat! IT-lexikon….hahahahaha,hur kul som helst 😀
  Önskar er alla,två och fyrbeningar härliga dagar,kraaaaaaaaaaaaam!
  ps. din bloggbild är såååå fin

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 290
 • 363
 • 1 626 684
 • 5 069
 • 65 363
Sök här