Detta trodde jag aldrig..

trumpetcollage

Att komma hem från svampturen med en sprängfylld korg full av rödgul trumpetsvamp, vem kunde anat det i den rådande torkan?
Nu var det ju inte min förtjänst, vi besökte ett av väninnans “säkra” ställen och som synes var det hur “säkert som helst”, hon plockade själv minst lika mycket :mrgreen:

trumpet4

Mycket svamp på liten yta, bekvämast då att sätta sig ner i mossan och slippa kröka rygg!

Nu till avigsidan, trots att jag iklätt mig min heltäckan “nätstrumpa” så hjälpte väninnan mig att undanröja tiotalet äckliga älgflugor från min rygg!!! :o
De måste ha tagit sig in underifrån, där jackan slutar, jag har ett knytband där men man kan ju inte dra åt hur mycket som helst då mans ska kunna röra sig i skogen också!
Jag kände flera gånger hur flugorna studsade mot myggnätet på mitt ansikte, så utan skydd hade det varit etter värre!
Väninnan själv är så van vid odjuren så hon inte bryr sig ett smack om att försöka skydda sig, hon plockar resolut bort dem allteftersom hon känner av dem på kroppen, burr jag ryser, de bara kryllade på henne :oops:

Nu till något betydligt trevligare, min ryggvärk har släppt! Jag vet inte om stretchövningarna hade med saken att göra eller om jag gav ischiasen skrämselhicka men för tillfället mår kroppen utmärkt förutom lite träningsvärk i vissa kroppsdelar som fick jobba hårt i skogen.

ganget

Du som har Facebook har säkert sett mitt menageri i soffan, numera är även småkissarna alltid med i tevesoffan till skillnad mot förut då de låg i Blinkas korg och sov. Det kan förstås ha att göra med att de numera själva tar sig upp i soffan, inte så de skuttar upp utan de klättrar likt små apor..

totteorumba

Torsten har hittat en ny gosig kudde att vila huvudet på, nämligen Rumba! :grin:

Just nu gillar jag de tidiga höstkvällarna bäst, då har temperaturen sjunkit till behagliga 15 grader och det är uppfriskande och vackert att ta en promenad med jycken vid sjusnåret

hostkvall2

Imorgon kanske jag kommer iväg till Falun och på fredag stundar besök hos veterinären, nu ska vi inte ha fler kullar i pörtet!

0

15 Comments:

 1. Men Paula! Var har du hittat den underbara bilden du har i headern? Eller har du gjort den själv? Helt underbar!
  Såg ju svampkorgarna på fb… ser helt underbart ut! Liksom katterna i soffan :)
  Är precis hemkommen efter ett par timmar i skogen – har varit på alla mina “säkra” ställen, men nix… tomt! inte en enda rödgul trumpet och ingen trattis heller. Några kantareller och en fin sillkremla. Skogen kryllar av honungsskivling, stinkkremla och flugsvamp – i övrigt tomt! Det är för sorgligt :(
  Klokt beslut att inte ta fler kullar, för hur roligt det än är med kattungar, så måste man ju hitta bra hem till dem också.
  Ha det gott
  Kram

 2. :lol: Ursäkta, men jag måste skratta åt det här med älgflugorna!
  Som jag har sagt förut, så visste jag inte ens hur dom såg ut innan dotra visade mig. Har, vad jag vet, aldrig vart utsatt för dom. Men å andra sidan så vistas jag ju inte så mycket i skog och mark som Du.
  Skönt att få Astrid kastrerad, även om det är dyrt. Men det är ju inte billigt med kattungar heller, även om dom är söta. Hur är det med Torsten, är han kastrerad?
  Hoppas att småtussarna får bra hem? Blinka kommer nog att sakna dom i soffan om inte annat. :mrgreen: Härlig bild!
  Det var en rolig header som passade Dig precis!
  Gula trumpetsvampar har jag aldrig hört talas om? Fast jag är ju inte så bevandrad i svamparnas värld heller.
  Ha det så gott och en STOR KRAM! :smile:

 3. För mig är det omöjligt att se skillnad på höstkantarell och trumpetsvamp. Är det skillnad i smak? Roland har plockat mycket gul kantarell i sommar/höst trots att alla säger att det är för torrt.

  Älgflugor vet jag inte vad det är, men jag är å andra sidan inte så utsatt för insekter. I lördags när vi plockade lingon var jag så svettig så jag gick i bara BH:n i skogen, så jag borde varit ett intressant mål för flygfän; stor, blek och svettig:(

  Ha de!

  Kram från Eva-Lena i Gävle

 4. Rödgul trumpet är den enda art som gett nåt att tala om här i år. Fast inte på alla ställen många är fortfarande tomma.
  BRA att det blir kastrering nu, hopps att kattvalparnas nya ägare tar dom till vetten direkt vid 6 månaders ålder och kastrerar.

 5. Kan förstå att det är ren glädje att komma hem med all den svampen om man nu gillar svamp. Själv är jag ingen svampfantast och sedan mina tidigare möten med den beryktade älgflugan så avstår jag höstliga skogspromenader helt. Gjorde ett misstag i söndags och tog med mig både Nala och älsklingen ut längst en traktor stig som man inte direkt kan påstå ligger i skogen, utan mer ett skogsparti mellan åkrarna och villaområdet. Jag hann inte mer än ca 100 m in på vägen så blev jag antastad av en vidrig älgfluga, så nu är det de vanliga gångvägarna som gäller när vi går på promenad.

  Älskar bilden med dig och alla dina pälsklingar. Mycket kärlek i den bilden. <3
  KramKram! <3

 6. Oj nu känner jag ett litet sting av avundsjuka, här nere på Söderslätt i Skåne finns ju ingen skog, jag gillar att lufsa i skogen och låta mig överraskas. Himmel så söta dina kattungar är och så omtänksamt att låta Astrid få bli mamma en gång. :!:

 7. Det var verkligen ett säkert svampställe. Men vad i all världen är älgflugor för något? Är de stora eller trivs på älgar eller varför heter de så?

 8. Grattis till svamplyckan :razz:

  De har de så mysigt hemma hos er alla söta lurvbollar!!

 9. Men vilken bra svampjakt! Snacka om godis och dom är ju så granna i färgen! Jag såg några i skogen häromdagen men det var lite bråttom hem och inget med att plocka i…..men dom stod också i mossa. Och i “vår” skog finns inte älgflugorna. Ännu, alltså. Jag har fullt sjå med att klia på dom jag fick när jag letade lingon i en annan skog. Äckliga. Sprit och salva, sprit och salva…

  Vilka gosiga djur ni har!

  Och skönt med bra rygg!

  Kram Agneta

 10. Men lycka!!!! Tänk att få plocka dessa underbara svampar…vilken fantastisk vän du har som tar dig med
  Det där med älgflugorna har jag aldrig förstått, men jag är nog inte så intressant för dessa flygfän, ej heller för myggor, har inte fått ett enda myggbett i år!!!
  Myser med dina djur, vad gör det om det blir trångt??? Finns det hjärterum, så finns det stjärterum, en sanning!! :razz:
  Kram till er alla!

 11. Ååå jag känner svampdoften ända hit, så underbart! Du sluta nu inte tvärt med att stretcha, utan fortsätt minst en gång om dagen !!! ;-) Nu får du gosa ner dig i soffan hos de andra! Kram

 12. Men å vad härligt med så mycket svamp,,,

 13. Svampmjölet gör jag i matberedaren med hjälp av knivarna. Går säkert lika bra med mixer. Har mormors gamla kaffekvarn här, ska prova att mala med den går säkert lika bra

 14. Visst spinner Smulan, högt och ljudligt. Hon spinner som en tok då man kommer hem från jobbet och vill bara vara nära, nära! ;-)

 15. Här lyser i princip all svamp med sin frånvaro.
  Det enda stället med trumpetsvamp här i närheten är helt kalhugget i år :sad:
  Jag har inte brytt mig om att kolla i Stora Skedvi, men det kanske är läge att göra det, med tanke på vad du hittat hos dig.
  Kramen

Kommentera