Läst

Jag har läst..

Av
den
8 januari 2015
Konsten att höra hjärtslag Bokomslag Konsten att höra hjärtslag
Jan-Philipp Sendker
Bokförlaget Forum
2014
333

Spåren efter honom slutar i Bangkok. Varför har han, en framgångsrik New York-advokat, lyckligt gift och med två vuxna barn, bara gett sig iväg utan förklaring?

Fyra år senare hittar hustrun ett gammalt kärleksbrev som aldrig postats, från honom till en okänd kvinna med adress i Burma.
Hos dottern Julia tänds åter hoppet och hon bestämmer sig för att söka upp kvinnan i brevet. Kanske finns förklaringen till faderns försvinnande där och kanske ska hon få träffa honom igen.

När Julia reser till den lilla byn bland bergen i Burma hamnar hon i en främmande värld. I byns tehus möts hon av en märklig man och hon förstår att hon är väntad. Fascinerad lyssnar Julia till hans historia om umbäranden och kamp. Om den blinde pojken och flickan med de missbildade fötterna. Om det som står skrivet i stjärnorna och om en kärlek som övervinner allt.

Utdrag ur boken:
" Han låg blickstilla. Någonting kröp över kinden, näsan och pannan och förswvann sedan in i håret. Det rörde sig för snabbt för att vara en larv. Kunde det vara en myra? Eller en skalbagge? Han visste inte vilket och så började han tyst gråta utan att fälla tårar. Precis som djuren. Han ville aldrig mer visa för någon att han grät.
Han trevade med handen över marken, lade märke till ojämnheter, nådde med fingrarna små sänkor och förhöjningar som om han utforskade jungfrulig mark. Den var så hård och full med gropar och stenar. Hur kunde han ha undgått att lägga märke till dem? Skulle han i framtiden bara se världen genom ett minnenas och fantasins fönster. Han spände hörseln. Marken surrade och sjöng lågt, knappt hörbart."

Vilken otroligt fin kärlekshistoria i en annorlunda exotisk miljö.
Här kombineras österländsk andlighet med västerländsk sagoromantik.
Hjärtknipande vackert skriven på ett språk som närmar sig poesi.
Läs och njut!

TAGS
1 Comment
 1. Svara

  Eva-Lena

  8 januari 2015

  Åh , den verkar bra! Ska beställas!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 295
 • 499
 • 1 640 986
 • 5 101
 • 65 744
Sök här