Läst

Jag har läst…

Av
den
23 oktober 2008

Sannas matbok för den självläkande människan av Sanna Ehdin

Sanna Ehdin presenterar här den nya läkande kosten som skapar god hälsa, energi och viktminskning genom att stärka kroppens friskprocesser.
Boken innehåller mer än 140 nyttiga och goda recept – och tar upp det allra senaste inom internationell näringsforskning. Det nya är att äta IFD-mat, den inflammationsdämpande maten som stärker immunförsvaret och gör att vi lever länmgre och friskare.
Sanna Ehdin är fil.dir. immunolog och har tidigare utkommit med boken “Kokkonst för den självläkande människan”

Det här är en riktig livsstilsbibel!
Den innehåller dels praktiska tips och råd för planerad hälsosam snabbmatlagning med inköpslistor och matlagningstips. Sedan följer ett receptavsnitt med enkel, rolig och omväxlande meny.
Därefter följer information om den biobalanserade hälsomaten, bra oljor och fett samt olika sätt att öka din vitalitet och skapa viktbalans.

För mig som läst hennes tidigare bok och även många andra GI-inpirerade kokböcker så är det framför allt IFD som är det nya och intressanta. Jag som har artros i många av kroppens leder torde kunna påverka mitt allmäntillstånd själv med hjälp av råden i den här boken. Jag får reda på vilka livsmedel som är att föredra, grönsaker, förstås (ler) men också sk. IFD-kryddor dvs. vitlök, lök, cayenne, curry, ingefära och gurkmeja, fisk, kött, bröd, mejerivaror osv.
Men, sen kommer det svåra, att verkligen omsätta teorin i praktiken!
När jag tittar på IFD-värdes-tabellen för olika råvaror konstaterar jag snabbt att ugnsstekt gås, havsabborre och vild grillad lax är supermat, men att t.ex odlad lax ger minuspoäng…
Suck, vildfångad lax? Var får man tag på den, och vad skulle den i så fall kosta?

Jag inser snabbt att precis som med andra metoder så kommer jag inte att följa denna heller. Men, jag har fått mer kunskap och goda tips och råd på vägen!

Skulle tippa att denna bok kommer att bli en storsäljare under julhandeln
Mitt betyg blir ***

TAGS
4 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  23 oktober 2008

  Jag är ett riktigt kokboksfreak, men tro inte att jag använder dem. Jag har säker runt 100st.
  Förr kunde jag frossa i att bara bläddra i dem, men det ger jag mig inte tid till numera. Varför kan man ju undra, jag har väl inga viktiga saker för mig.
  Kramen

 2. Svara

  Lallis

  23 oktober 2008

  Jag älskar nya recept och kokbäcker i allmänhet.
  Denna låter intressant. Nej.. man kan väl förmodligen inte alls följa den slaviskt eller ta åt sig hela levnadssättet. Men som sagt, ta åt sig godbitar av den:)
  Måste läsas.
  KRam Lallis

 3. Svara

  synne

  24 oktober 2008

  Såg den häromsistens vi var över gränsen. Ska kika i den nästa gång.
  Ha det gott.
  Kramen Synne.

 4. Svara

  Bia

  24 oktober 2008

  Kokböcker är inspirerande, men sen gör jag på mitt sätt i alla fall… 🙂 Den här skulle jag behöva följa, med min immunbristsjukdom skulle jag kanske kunna skaffa kroppen ett bättre försvar. Men vildlax?

  Stackars Loppan! Ska jag jämföra med mig själv, när jag hade opererat bort livmodern, så känner man sig riktigt eländig. Jag orkade bara flytta mig mellan sängen och soffan – med ansträngning!

  Ha en skön helg!
  Jag har tagit ett par dagars semester och fått långhelg!

  Kram/Bia

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 70
 • 235
 • 1 654 715
 • 5 125
 • 66 106
Sök här