Läst

Jag har läst..

Av
den
4 juni 2015
Råttfångerskan Bokomslag Råttfångerskan
Inger Frimansson
deckare
Norstedts förlag
2009
356

Mörkret var kompakt, utom på en punkt högt ovanför henne. Där anade hon flimmer av ljus, som en fyrkant. Var hade hon hamnat? Någon form av bur? Och vad hade hänt med armen, den var vriden på ett otäckt sätt, hon kunde inte röra den.
Smärtan gjorde det svårt att andas.
Hon grät i mörkret, korta skrik.
"Ta bort mej härifrån...släpp ut mej!"
Var fanns hennes väska med mobilen? Hon måste ringa till sin man efter hjälp.
"Var är du, lilla musunge?" skulle han fråga med en antydan till klander i rösten. "Jag blir orolig, förstår du väl. Lilla musunge, vart har du tagit vägen?"

Detta är den tionde i raden av böcker jag läst av Inger Frimansson.
Hon är en av få deckarförfattare jag läser, för i hennes böcker är persongalleriet intressant, handlingen trovärdig och hon skriver lättfattligt och bra.
Den här historien är nog värst för personer med råttfobi, o de är många har jag förstått.
Min mormor avskydde verkligen råttor och möss, själv kan jag tycka att de är otrevliga men små möss är söta. Dessutom har mitt barnbarn haft två tama råttor som jag diggade, så jag blir inte så skrämd av råttor som av t.ex ormar och insekter av olika slag.
Detta är inte den bästa boken hon har skrivit. Slutet var ganska abrupt och en del karaktärer hade fått vara bättre utmejslade, men helt okej underhållning ändå

TAGS
6 kommentarer
 1. Svara

  Charlotta

  4 juni 2015

  Jag har nog bara läst en bok av Frimansson, en yxa åt Alice, och den var bra. Jag har å andra sidan inte några höga förväntningar på deckar/thriller-genren längre, förläste mig för många, många år sedan. Även om intrigen kanske inte är förutsägbar, så är den aldrig förvånande längre. Kanske har jag helt enkelt läst “för mycket”. 😉

  Ha det gott!

 2. Svara

  Agneta

  5 juni 2015

  Tack för recension och tips! Jag läser inte gärna deckare, dom löser ju alltid fallen, det är bara på olika sätt….! Men en och annan kan slinka med och den här verkar ju bra.
  Nu har ni fått det lite grönt uppe hos er också ser jag i förra inlägget, skönt! Och vi har fått lite, lite värme idag och för en stund sen tittade solen fram innan den bestämde sig för att gömma sig igen! Det är som det är och vi har tak över huvudet, så varför klaga!
  Agneta kram

 3. Svara

  "LillaSyster"

  5 juni 2015

  Nja, jag tror jag tar och läser något trevligare =) Kram

 4. Svara

  Gunnel

  6 juni 2015

  Jag förstå att jag med min rädsla för råttor inte ens ska bläddra i den boken. Ha en trevlig helg.

 5. Svara

  Andra året i Hjo

  6 juni 2015

  Har ingen lust med Frimansson, har ingen lust med deckare. I så fall får det allt vara något extraordinärt.

 6. Svara

  Eva-Lena

  9 juni 2015

  Älskar Inger Frimanson och hennes persongallerier! Denna kommer jag dock ABSOLUT INTE att läsa, eftersom det handlar om råttor!!! Synd!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 166
 • 189
 • 1 655 000
 • 5 128
 • 66 118
Sök här