Jag har läst..
Norstedts Förlag
2015
135
Späda nässlor, knubbig karljohanssvamp och frostnupna rönnbär - naturen är fylld av fantastiska råvaror som vi kan använda i mat, bakning, inläggningar, sylter och drycker.
Följ med makarna Holmberg när de förvandlar skörden från skogspromenaden till läckra anrättningar på tallriken.
Vilda växter, bär och svamp bjuder på härliga smaksensationer och är dessutom billiga och klimatsmarta ingredienser.
Naturkokboken är uppföljaren till den populära Svampkokboken.
Med Pelles expertkunskaper som biolog och Ingrids matlagningskonster är det en perfekt bok för alla som gillar natur och mat.
En jättetrevlig bok för dig som ännu inte börjat experimentera så mycket med det ätliga i naturen. Enkla tydliga recept gör att det känns överkomligt att åstadkomma något gott på ett enkelt sätt.
Jag har under några år samlat på mig ganska mycket recept men ändå hittade jag här några pärlor, bl.a ska jag definitivt testa en variant av svampsoppa med rotselleri, morot, och rårörda tranbär.
Mia
Oh, det vore nåt för mig också, tack för tipset! Kram på’re :love: :love:
MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`????
Men vad häftigt. Den ska jag helt klart kika efter?
Tack för tipset …. :coffee:
Nilla
Ja det där var väl en bok som passar dig ypperligt. Men med all kunskap du har om växter och naturen så kan du snart skriva en egen bok. Tack snälla du för de fina orden i min blogg. Jag blev både glad och rörd, och märker att du känner mig ganska väl, trots att vi aldrig har träffats. Stor kram till dig fina Paula
Mia
Deras svampbok är jättefin och finns i min ägo. Den här boken ska jag också spana efter, låter väldigt intressant för mig. Tack för tipset!
"LillaSyster"
Soppan låter god och spännande!
Snart kommer nog svampen :thumbsup:
Kram
Ruth
Naturen bjuder på mycket gott och nyttigt, även lömska saker, hittar man rätt så kan man få en varierande maträtt med vitaminer. Jag är för osäker på allt ätbart som finns.
Önskar dig en fin kväll och en fin söndag ?
eva
:kiss: Hej där, gillar ditt inlägg med alla dessa fina hästar,
men om där finns mygg knott bremsar flugor,- det gillas ej.
Givetvis blir ju en sommar bland djur full av småkryp.
Synd om er där uppe som måste använda ’ruska’ för att värja sig från ’otygen’. Det slipper i varje fall vi, visst finns det men i lagom mängder. Med denna otroliga hetta har de svimmat och dött av värmslag, ha ha rätt åt dem . . .
Vi är hundvakt i Ängelholm nu, även här är det över 30 gr i skuggan.
Må väl kram / Eva
Gunnel
Låter kul med lite annorlunda recept. Den boken skulle jag absolut vilja kika i. Ha det gott.