Läst

Jag har läst..

Av
den
2 december 2016
Kaosologi Bokomslag Kaosologi
Micael Dahlén
Volante
2016
244

Välkommen in i huvudet på handelsprofessorn som bestämde sig för att avmåstefiera sin vardag - och klev ut på andra sidan med en ny syn på livet.
Tycker du också att tiden bara går fortare och fortare? Hur hamnade du just här? Hur lever du ditt liv på bästa sätt?
Micael Dahlen ville ha svaren och bestämde sig samtidigt att ändra 40 vanor på ett år.
Med en unik mix av forskning och egna erfarenheter erbjuder han såväl aha-upplevelser som konkreta tips och råd. Hans budskap är att det är det lilla som händer hela tiden, omkring dig och inuti dig, som faktiskt är livet.

Utdrag ur boken:
Är du orolig att världen ska gå under om du inte gör alla saker du måste göra?
I så fall vill jag berätta vad min son sa till mig en dag.
"Pappa, när jag blir stor vill jag bli tjänstledig som du" sa han. Det förändrade hela mitt liv.
Jag har nämligen alltid jobbat, så länge jag kan minnas. I skolan för att få höga betyg, visa att jag kan, bevisa att min konstiga hjärna faktiskt fungerar. På idrotten för att passa in, räknas på något sätt. Samma när jag sen blev forskare, lärare, föreläsare. Måste visa att jag kan.

Den här boken var inte lätt att recensera.
Jag gillar hans roliga texter och framför allt hans hittepåord, men, han slarvar mycket med språket, det förekommer många stavfel och en oändlig mängd parenteser som faktiskt irriterar och tar fokus från vad han verkligen försöker säga.
Den är rolig men tyvärr såpass kul att man har svårt att hitta den allvarliga sidan, för den finns ju där om man bara gräver lite djupare.
Att på ett lättsamt och skojigt sätt beskriva hur man kan förändra sitt liv, funkar det?
En del fastnar visserligen, som att "den som har flest måsten innan den dör förlorar"
Men får jag några konkreta tips, några aha-upplevelser?
Nej, jag gör inte det, jag har en ganska trivsam stund tillsammans med en urtrevlig man, men förhållandet blev inte så långt, han gör sig bäst på en scen.
Universallösningar i all ära, kanske är jag helt enkelt för gammal för det...

TAGS
3 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  2 december 2016

  Åhhh…jag gillar honom men han är tydligen bättre irl (eller på tv, där jag sett honom) än i bokform…fast det är kanske inte så lätt att ta lätt på tunga saker…. Kram på’re :love: :love:

 2. Svara

  "LillaSyster"

  2 december 2016

  Klart du ska gå på konserten! Du sätter dig bara så att du lite diskret kan smita ut. Och den borde väl inte hålla på längre än någon timma, du ska se att det går bra. Kram till dig härliga bloggvän, nu ska jag kolla in resultatet i Idol, sen ska jag lägga mig för att orka med morgondagens äventyr…. du hade gillat maten jag ska äta imorgon! (säger bara japanskt julbord – du vet ju om min lilla tradition)

 3. Svara

  Eva-Lena

  3 december 2016

  Avstår. Stavfel?! Är inte boken korrekturläst, eller vill han vara chic??! För mig är det otroligt irriterande att läsa text som inte kontrollerats innan publicering (som om mina korta inlägg skulle vara det, ha ha ha), eftersom all tryckt media dragit ned sin personal så är det omöjligt att hitta en text i en tidning som inte innehåller syftnings- och stavfel t ex. I böcker är det dock sällan några fel tycker jag, men som sagt det ligger väl kanske i linje med den här boken att det ska vara okorrigerat, kanske t o m gjort med vilje. Jag var imponerad av honom länge, men tycker att han är “för mycket” numer.
  Jag läser Malin Persson Giolitos bok “Bara ett barn”, hittills får den en ljum trea av fem.

  Trevlig helg?

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 83
 • 432
 • 1 717 858
 • 4 908
 • 63 164
Sök här