Läst

Jag har läst..

Av
den
31 januari 2017
Atlas över ovanliga platser - en resa till världens mest spännande hörn Bokomslag Atlas över ovanliga platser - en resa till världens mest spännande hörn
Travis Elborough & Alan Horsfield
geografi, historia
Lind & Co
2016
222

Världens åttonde underverk kanske är just det att vår planet fortsätter att överraska oss, trots moderna kartor och satellitbilder.
Här finns dolda tillhåll under jord, glömda städer i övergivna landskap och människans egen fantastiska ingenjörskonst på de mest oväntade platser.
Författaren har gett sig ut på jakt efter det obskyra och bisarra, det vackra och det främmande. Han visar oss ruinerna efter urgamla städer och kyrktornet i San Juan Parangaricutiro som ensam står kvar i en stad täckt av aska. I underjordiska labyrinter i Berlin och Beijing finns fantastiska tunnlar och bergrum, för att inte nämna naturens egna mästerverk, som den underjordiska floden i Filippinerna som är formad som en drakmun.

Med vackra kartor o fantastiska bilder är boken en fascinerande resa till fantastiska ställen runtom i världen.
Boken är indelad i avsnitten:
-drömskapelser
-övergivna platser
-udda arkitektur
-flytande världar
-olustiga platser
-underjordiska världar

Här får min fantasi fritt spelrum. Så intressant för mig som aldrig kommer att flyga och fara runt jordens alla hörn.
Det bor en liten upptäcktsresande i mig som alltid letar efter det lite udda och annorlunda.
När jag var tonåring slukade jag böcker om djungelfolk och kannibaler, vill minnas att en dansk upptäcktsresande som hette Rönne hade skrivit många spännande böcker.
Därför njuter jag fortfarande när jag får läsa om spännande och annorlunda platser.

Det enda negativa jag finner med boken är fotona, trista svartvita mörka foton som inte tillför ett dugg, snarare tvärtom. Varför inte färgfoton? Det handlar knappast om pengar...obegripligt!

TAGS

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 369
  • 369
  • 1 608 597
  • 5 041
  • 65 037
Sök här