Säg den glädje som varar…

Blinka o jag njöt av den vackra vita vintern …

Vissa dagar sken solen och det var så förunderligt vackert

Samtidigt har jag börjat tycka synd om alla späda träd som dignat under snötyngden under en lång tid. Dessutom har jag precis läst ut boken “Trädens hemliga liv” som gjort mig mer eller mindre gråtfärdig över alla nerhuggna träd på kalhyggena för nu säger ju forskarna att träden har känslor! :rodna:

Sen kom värmen, flera plusgrader och regn, och vips vad fort det gick när snön med ljudliga rasslanden föll från trädgrenarna
Kvar blev takhängen…

Nåväl inte går det någon nöd på oss, men nog är Blinka bra snäll ändå som tillåter katterna att sno hennes bästa sovplats! :kiss:

En väldigt populär bädd är det, jag hade besök av Blinkas kompisar i veckan, och även Sess lyckades knöa ner sig i bädden…

Helgen har varit pest, ett tragiskt dödsfall inom familjen o som grädde på moset även ett uppbrott.
Jag har mest lullat omkring i min egen lilla bubbla och undrat över hur märkligt och många gånger orättvist livet är, och hur jobbigt det är att inte kunna skydda sina närmaste från smärtan som livets törnar ger.
Sådana gånger önskar jag att jag hade vingar och kunde flyga iväg och hälsa på och krama om och ta hand om de mina…

Ta hand om varandra, plötsligt kan det vara försent..

0

15 Comments:

 1. <3 Kramar från lillasyster!

 2. Livet är aldrig rättvist…och så ont det gör när nära och kära drabbas
  Kram på¨re :love: :love:

 3. Sant min vän….
  Tänker på det mest hela tiden numera
  Kram

 4. Fy det var väldigt tråkigt att höra min vän :tear:

  Många styrkekramar till dig!!!

 5. Vilka fina bilder och en så tragiskt sorglig text. Livet är orättvist. Försöker att hitta en mening med mycket som händer, men ofta är det svårt att få ihop meningen. Grymt och orättvist men det är väl så vi människor förtjänar att leva.
  /P

 6. Dina djur är ju bara för underbara.
  Blinka ser så lycklig ut där hon kommer springandes i den vita snön.Trädet som vikt sig som en portal över vägen – fin fina vinterbilder.
  Kramar om dig som fått så många tråkiga besked på en och samma gång, jag vet hur tufft det är. Önskar dig en bra måndag.

 7. Kramar till dig från mig. Vet att det är svårt när man fått tråkiga besked. Svårt släppa tankarna men visst är det fint att du har dina djur och din naturglädje som en tröst och att hämta lite glädje i.Sköt om dig vännen!

 8. Dina bilder är så fina, stämningsfulla, på natur och djur.. Jag är också vintermänniska vill ha snö och kallt. Trist och tungt med svåra besked om död och uppbrott, det har sin gång i kropp och själ, och att önska kunna avlasta är ju också sorg.Glädje och lycka är ofta kort, tar tid att bygga upp på nytt igen. Saknad har sina rum även om sorgen går över så sakteliga.
  Goda tankar och tröstekram till dig, även om vi inte känner varan mer än att vi befolkar blogglandia :-) Tack för din kommentar hos mig om bastugubbarna – tänker som du att det vore kul och basta med de. För dig som har språket måste det vara underbart! Jag läser ju översättningen, men tycker om ljudet av det de säger och blandningen av språket.

 9. Tycker det är lite orättvis fördelning av snön i vinter? :thumbsdown:
  Tycker också att Blinka ser förebrående på Matte som inte sjasar bort inkräktarna? En massa tyckande från min sida! :thumbsdown:
  Tråkigt att höra om släkten och jag känner med Dig? Jobbigt när man bor så långt borta. Inga roliga rapporter på bloggarna nu. Mycket som är sorgligt! :cry:
  Tack för komplimangen för duken! Roligt att få lite beröm. :love:
  Ha det så gott och passa Dig för takras! Kramar till Er :)

 10. Vilka vackra bilder, jag har inte sett mycket snö i vinter. Personligen saknar jag den inte heller, men visst är de vackert. Så snäll hon är lilla Blnka som lånar ut sin bädd. Hundar är roliga så, finns det en liten bädd så lägger de sig helst där. Jag minns när vi hade valpisar, en behöll vi ju och hade en sån där liten korg i början. Hon låg sällan där men hennes mamma o pappa låg gärna där och de såg väldigt kul ut men trångt :)

  Tråkigt de här när unga o nära lämnar jordelivet. Fruktansvärt. Likså när de komma andra seperationer, vi sitter också i den båten. Man får stötta upp o vara närvarnade så gott man kan. Trist o tufft, men allt blir bättre – livet går vidare, även om de inte känns så just i uppbrottet. Förstår de e tufft att bo långt bort när de händer saker som gör att man vill vara extra nära.

  Många styrkekramar sändes här

 11. Många vackra vinterdagar har du förunnats! Så vackra bilder. Grått och halt har det varit här, nästan varje dag.
  Så ledsamt med de stora omvälvninarna i familjen, förstår att det känns svårt att inte vara på plats alltid. Men tankar är också tröst.
  Så fin bild på den generös Blinka som lånar ut sin fina bädd!

 12. Otroligt vackra bilder och vad synd att det töar.
  Nej livet är grymt och jobbigt ibland. Skickar en stor styrkekram! <3

 13. Så vackra vinter bilder, men den finaste är nog ändå den kärleksfulla bilden på dina 3 pälsklingar. :love:
  Det är verkligen ledsamt med sorgliga besked och fruktansvärt att inte fysiskt kunna vara närvarande hos de sina i svåra stunder. Jag satt själv i ett över sju timmar långt telefonsamtal igår kväll/natt med min son som hade en tuff kväll.Vid sådana tillfällen känns avstånden extremt jobbiga när man vill kunna trösta med en kram, men får nöja sig med ord.
  Styrkekramis :love:

 14. Härliga vinterbilder! Här har vi ingen snö kvar. Funderar fortfarande på vart vintern tagit vägen men hörde att de fått en hel del snö i Syrien(!).
  Fy vad jobbigt med dödsfall och uppbrott och där går du för dig själv och funderar. Jobbigt.
  Stor kram!

 15. Livet är inte rättvist … utan att veta vad som hänt så vill jag skicka dig både styrke- och tröstekramar ?
  Underbara bilder!

Kommentera