Läst Matrecept och kökstips

Jag har läst..

Av
den
12 maj 2009

Mellan hjortron och oliver av Tessa Kiros

“Hjortron, gravlax och jordgubbar, farfars egen pommes frites, kanel och apelsinblomsvatten, rispudding, revbensspjäll och stroganoff, rosenblad och jasmin en varm sommarkväll…det är några av de minnen jag har med mig från ett liv som levts i många olika länder och en familj som har älskat många olika sorters mat.
Det här är de recept som har dröjt kvar hos mig, som har följt med från hem till hem och som vänner generöst har delat med sig av. Det här är de recept jag älskar”.

Tessa Kiros är född i London av en finsk mamma och en grekcypriotisk pappa. Familjen flyttade till Sydafrika när hon var fyra, och vid 18 års ålder gav sig Tessa ut i världen för att lära sig så mycket som möjligt om olika kulturer och traditioner, och om nya sätt att leva och äta. Hon har lagat mat på The Groucho Club i London och i Sydney, Aten och Mexiko. Hon bor numera med sin italienska man i Toscana.

Det här var en maffig kok-bibel, 400 sidor tung!
Dessutom är blandningen av rätter från olika länder och kulturer mycket intressant. Du hittar massor av smarrig mat, instruktionerna är väldigt tydliga och man får veta inte bara hur man ska göra utan också varför man ska göra så! Jättevackra bilder bidrar till att aptiten växer och snålvattnet rinner.
Här hittar du det välbekanta skandinaviska köket, det grekiska köket och en massa internationella rätter där författaren har anpassat ingredienserna lite efter eget huvud.
Just mångsidigheten gör boken spännande, bara bläddra i den så kommer inspirationen farande i ett kick! Du hittar alltid något nytt och spännande recept du aldrig provat förut!
En kanon-kok-bok, betyg ****

TAGS

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 499
  • 574
  • 1 610 409
  • 5 044
  • 65 064
Sök här