Läst

Jag har läst…

Av
den
17 april 2024
Om-vägen Tvärs över jorden på cykel Bokomslag Om-vägen Tvärs över jorden på cykel
Ann Johansson
Geografi
Votum förlag
2023
fondant
257 inkl. bildmaterial samt kartor

"Jag hade gärna berättat om stunden då jag bestämde mig för att cykla tvärs över jorden. Men den finns inte. Jag vaknade inte bara upp en dag och visste. Det var något som växte fram; en känsla av att det måste finnas mer i livet än heltidsjobb, hyreslägenhet och helglängtan"

Om-vägen är mycket mer än en resedagbok. Det är en berättelse om en storslagen dröm där läsaren tas med på ett lika gripande som tankeväckande äventyr till platser okända för många. Det är en berättelse om att bryta normer, att utmana sina rädslor och att ta klivet ut i det liv man själv önskar leva.
Strax innan Ann Johansson fyllde 30 år bestämde hon sig för att lämna sitt inrutade liv bakom sig. På en nyinköpt cykel, med allt hon ägde nedpackat i några väskor, gav hon sig ensam iväg med målet att cykla från sitt hem i Sverige till Nya Zeeland. en resa som i över två års tid skulle ta henne 3600 mil över tre kontinenter och genom 28 länder. Med sig hem fick hon berättelser som inte bara omvärderat hennes syn på sig själv, utan även den värld vi lever i.

En helt fantastisk reseskildring. Boken är tung och stor men alla fantastiska foton och berättelser om möten med människor på otroliga platser på vår jord, strapatser, faror, olyckor och glädje får mig trollbunden till bokens sista sida, då en stor tomhet infinner sig.

TAGS
2 kommentarer
 1. Svara

  Anna i Portugal

  18 april 2024

  Låter verkligen som en fantastisk bok! Tack för tipset!

 2. Svara

  Anki

  24 april 2024

  Ser ut som en härlig reseberättelse … tack för tipset Paula!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 154
 • 505
 • 1 628 908
 • 5 076
 • 65 457
Sök här