Läst

Jag har läst…

Av
den
5 mars 2019
Planet Earth II Livet på jorden ur nya perspektiv Bokomslag Planet Earth II Livet på jorden ur nya perspektiv
Planet Earth
Stephen Moss
djur, natur
Tukan Förlag
2017
foliant
312

Ett fantastiskt porträtt av vår planet med otroliga naturscener och oförglömliga varelser.

Boken innehåller ett unikt bildmaterial med över 200 foton från BBC:s fantastiska naturserie som ger en ny inblick i den biologiska mångfalden i världen omkring oss.

Här får du följa med till sex helt olika miljöer, från tropiska regnskogar till storstäder via fjälltoppar, öknar, gräsmarker och öar. Se fascinerande varelser som vi sällan får upptäcka, ökenlevande blinda guldmullvadar som dyker i sanddyner, pygmésengångare som bara lever på en enda ö, krabbätande galna myror och fiskar som fångar fåglar.

Boken innehåller ett förord av tv-seriens presentatör David Attenborough och exklusiva avslöjanden om hur filmteamen lyckades fånga de mest spektakulära sekvenserna på bild.

 

Självklart har jag tittat på tv-serien.

Men, eftersom jag inte blev mätt, inte fick nog, så lånade jag även hem boken. Den tjocka, med de finaste foton. Som jag kan sitta och titta på hur länge som helst.

Boken är fantastisk och tar liksom vid där filmerna tog slut.

 

TAGS
2 kommentarer
 1. Svara

  Gun-San

  6 mars 2019

  För ett tag sedan var jag och tittade på Blue Planet på stor bildskärm med en riktig symfoniorkester från Prag, gissa om det var mäktigt !

 2. Svara

  BrittMarie

  6 mars 2019

  Jag minns tv-programmen, som vat fantastiskt fina. David Attenborogh är ju också en fantastiskt berättare. Det är säkert en extra upplevelse att se på storskärm med symfoniorkester som Gun-San gjort.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 468
 • 574
 • 1 610 378
 • 5 044
 • 65 062
Sök här