Jag har läst..

Trigger warning Bokomslag Trigger warning
Neil Gaiman
short fictions and disturbances
Harper Collins
2015
308

We each have our little triggers...things that wait for us in the dark corridors of our lives. This is a remarkable compendium of 24 stories and poems that explore the transformative power of imagination.
Gaiman transports us deep into an undiscovered country where the fantastical becomes real and the everyday is incandescent. Replete with wonder and terror, surprises and amusements this is a treasury of literary delights that engage the mind, stir the heart and shake the soul.

sid. 135 The Man who forgot Ray Bradbury
"I am forgetting things, which scares me. I am losing words, although I am not losing concepts. I hope that I am not losing concepts, how would I know? Which is funny, because my memory was always so good. Everything was in there. Sometimes my memory was so good that I even thought that I could remember things I didn`t know yet. Remembering forward...

sid.37
The Truth Is a Cave in the Black Mountains..
"You ask me if I can forgive myself? I can forgive myself for many things. For where I left him. For what I did. But I will not forgive myself for the year that I hated my daughter, when I believed her to have run away, perhaps to the city. During that year I forbade her name to be mentioned, and if her name entered my prayers when I prayed, it was to ask that she would one day learn the meaning of what she had done, of the dishonor that se had brought to our family, of the red that ringed her mother´s eyes."

Förtrollande, unika, annorlunda, en riktig historieberättare har skrivit så pennan rykt...

0

6 Comments:

  1. Utrikiska igen? Du är duktig du som orkar läsa böcker på engelska. Jag har nog med att hanka mig fram på dagarna på det språket, när jag läser böcker vill jag slappna av och inte behöva anstränga dom två hjärncellerna så mycket ;-)

  2. Jag läser gärna böcker på engelska och tror denna bok skulle passa mig. Tack för smakprovet och jag tror boken får hoppa upp några steg på min läselista.
    Kram

  3. Jag borde läsa böcker på engelska. Det är min mening också men latheten tar överhand och så blir det på svenska, norska eller danska istället. Men med ett lexikon bredvid mig så skulle det inte var omöjligt att läsa den här boken som du tipsar oss om. Jag pratar engelska hyfsat bra men inte tillräckligt bra för att jag själv skulle vara nöjd; jag har glömt så många ord och därför ett lexikon bredvid. Tack, jag ska också ta till mig den här boken. 24 berättelser är lagom. En nu , en då…
    Tack Paula!

  4. Det skulle ta evigheter för mig att läsa en bok på engelska, jag beundrar dig… men jag reagerade på sidan 135, det kändes bekant och jag kunde relatera till mig själv. Så jag förstår ju men det är just tiden det tar att ta sig igenom hela. Även när det gäller böcker på svenska, så är jag långsamläsare, så du förstår…det här skulle ta en livstid :D men man ska ju aldrig säga aldrig
    Kram på’re

Kommentera