Bloggen

Överlevnadsdag

Av
den
29 oktober 2019

Igår hade jag en läkartid på vårdcentralen.
Ångesten över att åter behöva åka dit för att träffa en ny doktor samt göra nödvändiga undersökningar låg som en blöt filt över mig i flera dagar…

Det avspeglar sig faktiskt också i de foton jag tog i helgen märkte jag när jag förde över dem i datorn idag..

Lite dystra, färglösa, deppiga… det märks att jag inte är på topp varken mentalt eller kroppsligt, inte så konstigt eftersom dessa två hänger ihop

Nu blev faktiskt besöket bättre än förväntat…

Jag åkte med en gammal skolbuss som enda passagerare, chauffören såg glad ut att få sällskap och jag berättade att jag helst inte ville betala för resan eftersom jag skulle till vårdcentralen. Det är så att vid uppvisande av kallelse så åker man gratis, men jag hade inte hunnit få någon kallelse….

Nå, det var då inget bekymmer sa chauffören, för han hade ändå ingen kassa-apparat i bussen!
Dessutom kördes jag ända fram till entrén istället för att gå från hållplatsen, jag var ju enda passagerare och chauffören skulle gå av sitt pass!
Gissa om humöret steg flera grader när man får sån extra service!

Doktorn, mycket riktigt ny för mig, var en helt okej bekantskap, undersökningen som jag spänt mig så för gick helt okej och nu är prover tagna och mer kan jag inte göra innan svaren är klara.

Lättnaden var stor när jag gick ut genom dörren och ut i solskenet!
Fast det visar inte det här fotot som togs under helgen…
Men, eftersom jag hade två timmars väntan på bussen hem så gick jag en långpromenad i Sunnansjö, och många foton blev tagna..

Men dem får jag återkomma till för de ligger ännu kvar i kameran!

Som avslutning på detta föga inspirerande blogginlägg vill jag lyfta fram ett program jag såg på TV igår, Bonde söker fru- Jorden runt-edition, o jisses vilka finingar till män som presenterades!
Det var faktiskt nästan, fast bara nästan, som lusten att skriva ett brev slog till!
Mocambique, Australien, Italien och Spanien bor dessa bönder i, exotiskt, javisst!
Är du singel och inte såg programmet, kolla in de mysiga bönderna här vettja!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  29 oktober 2019

  Skönt att läkarbesöket gick smidigt.
  Bilderna jättefina, deppiga eller inte.
  Kramen

 2. Svara

  Mia Halvarsson

  29 oktober 2019

  Dagen började ju riktigt bra och fortsatte i ungefär samma anda, så skönt för dig. Nu är det bara att vänta…. Jag såg faktiskt bönderna och blev sugen att skriva men så insåg jag att den tilltänkte måste ha en kvinna som är fräschare 😀 Kram på’re

 3. Svara

  Mia Halvarsson

  29 oktober 2019

  P.S Du har rätt, klimatet är inte det ultimata, så nu skyller jag på det istället 😉 Jo, det ÄR svårt att få tag på svenskt lamm, nu har jag sån tur att min hyresvärd föder upp lamm, så innan älgjakten börjar så slaktar han. Billigt är det också 70:-/kg men det är ju en del ben fast det gör mig inte så mycket 🙂

 4. Svara

  miatankar

  29 oktober 2019

  Oavsett vad du tycker bilderna sprider för känsla så tycker jag de är läckra! svar

 5. Svara

  miatankar

  29 oktober 2019

  Kommentaren smet iväg, jag var inte klar.

  Vilken fin service du fick av busschauffören, sådant uppskattas förstås. Dessutom blev läkarbesöket bättre än förväntat. Hela dagen verkar värd att fira… eller, hur fungerade hemresan… Du hade ju ett moment kvar?! 🙂

 6. Svara

  Susjos

  29 oktober 2019

  Skönt att du blev nöjd med läkarbesöket, hoppas proverna också är bra! Vilken härlig service av busschauffören, sånt händer bara på små orter tror jag!
  Ha det nu så gott i “vinter”mörkret!
  Kram!
  PS. Bönderna kan jag ju titta på i alla fall, jag är ju inte singel! Hehe. DS

 7. Svara

  Klara Ovidia

  29 oktober 2019

  Så bra det blev positivt med läkarbesöket, vad gott för dig som gruvade dig så. Och gratis åka till VC, det tycker jag är finfin service på din ort!
  Måste ett blogginlägg vara inspirerande alltid? En vardaglig svacka tillhör ju människans liv tänker jag. Håller tummarna för bra provsvar! Hur som är bilderna alldeles underbara.

 8. Svara

  Mias Mix

  29 oktober 2019

  Åh vad skönt att läkarbesöket gick bra! Håller tummarna att även provresultaten är bra. Och vilken bra service av busschauffören! Känner igen känslan du hade innan. Så kände jag innan mammografin. Och på tal om den måste du bara boka in en ny tid! Det är värt hur många timmar som helst. Lova det! Min syster hoppade över sina kontroller. Tänk om hon inte hade gjort det, då kanske hon hade levt idag. Så marsch iväg och boka en tid!
  Jättefina bilder trots den grå tonen. Ha en fortsatt bra vecka. Kram

 9. Svara

  BP

  29 oktober 2019

  Bilderna är helt underbara, både dom du tog före och de du tog efter läkarbesöket. Servicen av busschaffisen var ju enastående. Ett sådant bemötande hade du inte fått här. Fantastiskt, all heder åt den killen. Menar du förresten att man fortfarande kan betala cash i bussar hos er!? I stor-Stockholm finns ju inga skolbussar, där får barnen åka vanlig buss med Access-kort. Å de är dyra (https://sl.se/sv/info/lattlast/periodbiljetter/)

  Bra att du tyckte att läkarbesöket gick bra! Varför har du läkarskräck? Tandläkarskräck är det ju många som har. Men här var det ju ett vanligt läkarbesök? Är du rädd för att du fått en sjukdom, eller är det bara allmänt blä att gå till läkaren. Hade du en permanent och snygg husläkare som jag skulle du vilja gå dit minst en gång i veckan, jag lovar;-)

  Nu hoppas jag såklart att proverna är lika positiva som besöket. Å gör precis det vad Mia säger!!! Mammografi ÄR en livsförsäkring, eller kalla det förebyggande underhåll.

  Kram!

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  29 oktober 2019

  Fina bilder! Inte behöver solen skina för att foton ska bli bra. Jag gillar vatten och droppar som hänger i grenar 🙂
  Vilken service du fick på bussresan. Ibland har man tur och du träffade en riktigt trevlig busschaufför. Ni hade säkert en trevlig bussresa tillsammans. Jag hoppas att alla prover ska visa bra resultat och att det ska dröja innan du måste göra samma resa igen.
  Alla fina bönder låter jag gärna andra prova lyckan med. Jag skulle ha väldigt svårt för att anpassa mig efter någon annans vanor igen 😉
  Kram

 11. Svara

  Ditte

  29 oktober 2019

  Jag tycker mycket om dina bilder och man kan ju se dem på olika sätt. Bilder som text är ju ett sätt att uttrycka sig.
  Vad trevligt med så bra reseservice när du skulle på ditt läkarbesök. Hoppas och håller tummarna för att dina prover ska vara bra.
  Vad gäller “Bönder som söker fru” har jag aldrig sett programmet. Men kul idé med lite mer vidgade vyer här.

 12. Svara

  Ditte

  29 oktober 2019

  Glömde! Allt man skriver måste inte var glatt. För så är u inte tillvaron.
  Kram! Och ännu en för den glömde jag.

 13. Svara

  Karin Eklund

  29 oktober 2019

  Jag såg ingen deppighet i dina fina ljuvliga bilder, utan precis tvärtom. Hoppfullhet finns i dem, regndroppar på kvistar vid vattnet på väg att hoppa ;). Så skönt att allt löpte så bra som det gjorde och jag är glad att du har kunnat kasta bort den där våta filten runt omkring dig. Önskar för din skull att proven som tagits är på din sida Jag håller mina tummar hårt för det.
  Jag är ju inte singel men visst måste jag titta på bönderna i alla fall. Kom på att jag nog är väldigt nöjd med att inte vara singel. Jag har ju den bästa tänkbara redan.
  Men mysiga är de säkert, tre av dem så unga att jag kan vara mamma åt dem och Leif lite äldre än jag. Hoppas att de hittar sina fruar, bondmoror.

  Ha det gott i din fina by där åtminstone en busschaufför är en ängel.

 14. Svara

  kersko

  29 oktober 2019

  Dina bilder är jättefina. Så skönt att läkarbesöket gick bra och att du träffade en så trevlig chaufför på din resa. Jag hoppar över bönderna är nöjd med gubben här hemma.
  Kram

 15. Svara

  Ama de casa

  30 oktober 2019

  Vad skönt att både bussturen och framförallt besöket gick så bra! Håller alla tummar och tår (dom som inte blivit pickade på av kakaduor… 😉 ) att provsvaren också är finfina.

  Dina bilder är helt underbara!
  Stor KRAM till dig!

 16. Svara

  Anki

  30 oktober 2019

  Jag tycker inte dina bilder är ett dugg deppiga! En aning vemodiga, men det är ju så livet är ibland!
  Toppen bra service med gratis bussresa och skjuts ända fram till dörren! Var hemresan också gratis?
  Skönt att det blev ett positivt möte med läkaren och att proverna gick bra … nu hoppas vi på att provsvaren är bra också!
  Hm … jag är ju inte singel, men kan ju kanske titta ändå – eller förresten – jag skiter i det – gillar inte Linda L.
  Kram

 17. Svara

  Mösstanten

  30 oktober 2019

  Skönt att-göra-listan att läkarbesöket gick bra. Dina bilder är så vackra. Du kanske tycker att de är deppiga, men det tycker inte jag.

 18. Svara

  Mösstanten

  30 oktober 2019

  Skönt att höra ska det vara!

 19. Svara

  Minton

  30 oktober 2019

  Tycker dina bilder är vackra och absolut inte deppiga.
  Vi har också gratis bussresa till Sjukhuset om vi visar kallelsen. Tyvärr är de inte så bra förbindelse så det får bli bilen.
  Hoppas provsvaren är positiva.
  Kramar från Minton och Anki

 20. Svara

  Carina Larsson

  30 oktober 2019

  Men vad skönt att läkarbesöket blev bra. Tyvärr inte ofta man går ut från doktorn och känner sig nöjd. Följde med yngsta dottern till doktorn idag och det var också med en positiv känsla och hopp om en ljusare framtid efteråt. Nu skulle hennes läkare (ST-läkare)bolla vissa saker med sin handledare men vi får hoppas på det bästa.
  Men för sjutton Paula, skriv! Du kan ju om inte annat få några härliga dagar i ett annat land. 😀
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 109
 • 138
 • 1 654 185
 • 5 124
 • 66 092
Sök här