Läst

Jag har läst…

Av
den
29 december 2021
Dalenglitter Bokomslag Dalenglitter
Wanda Bendejelloul
roman
Weyler förlag
2020

Hon har brännmärken på handlederna från tiden vid fritösen. Men nu, när hon flyttats upp till kassan, är allt lättare. Hon kan låta en sedel försvinna i fickan, hon kan spara till ett körkort. Kanske finns en väg bort från hamburgarna. När en ung polsk släkting plötsligt dör är hon tvungen att resa till hans begravning. I Polen möter hon en helt annan förort än sin egen, och allt tar en oväntad vändning.

I romanen Dalenglitter skriver Wanda Bendjelloul om en ung kvinnas uppväxt i Enskededalen i södra Stockholm. Det är en skarp och medryckande debutroman om hårt arbete och om vad klass och ursprung gör med oss.

En bra debut! Realistisk, välskriven.
Handlar om en ung tjej som tar anställning på McDonalds för att spara ihop pengar till sitt körkort.
Har lyssnat till boken och har därför inte tillgång till texten och kan inte ge en smakbit.

TAGS
1 Comment
 1. Svara

  ElisabetR

  29 december 2021

  Ljudböcker är väldans bra då man kan göra annat under tiden man lyssnar. Så tack för tipset.
  Tipsar tillbaka. Jag har lyssnat på “När man talar om trollen” på Youtube. Skrönor, myter och sägner som två män sitter och pratar om med bra faktagrund. Så mycke fakta det nu kan bli, åjo, den ene är professor gu’bevars ;-).
  Intressant i mitt tycke.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 278
 • 380
 • 1 635 149
 • 5 092
 • 65 627
Sök här