Läst

Jag har läst…..

Av
den
23 augusti 2022

Jag har lyssnat till boken Där himlen inte syns av Susanne Jobs

Handlingen utspelar sig i Faluns gruvområde på 1700-talet vilket förstås gör berättelsen extra intressant för mig som är nyinflyttad i Falun.

“Det är 1700-tal i Falun. I koppargruvan sliter hundratals människor under slavliknande former. Tät och giftig rök skymmer himlen. I de trånga små stugorna på Elsborg råder fattigdom och elände. Fylla, misshandel och hungersnöd är vardag. De vanskötta ungarna dör som flugor och deras fäder slår ihjäl sig i gruvan. För att överleva säljer änkorna öl och brännvin från sina hem.

I centrum av detta står Sofia, leksandskullan som tvingades vandra till Falun när hennes bror fick överta barndomshemmet. Trots att Falun är helvetet på jorden lyckades Sofia finna kärleken och få en egen familj. Men lyckan blir kortvarig.”

Jag har alltså inte tillgång till texten varför jag inte kan lämna något utdrag ur boken.
Uppläsare är skådespelaren Henrik Ståhl och han gör det med bravur och inlevelse varför boken var en sann njutning att lyssna till.

Jag ger boken betyget **** av fem möjliga

TAGS
3 kommentarer
 1. Svara

  Geddfish

  23 augusti 2022

  Jag började lyssna på denna bok, men så hoppade jag över till en annan bok. Kanske jag ska ta fatt iden igen?
  Jag får se, du gillade den ju, förstår jag.
  Kram!

 2. Svara

  Jossu

  23 augusti 2022

  Tack för tipset. Det låter verkligen som en bok i min smak då jag gillar att läsa om hur det var förr i tiden.

 3. Svara

  Anki

  24 augusti 2022

  Ser absolut ut som en bok för mig 🙂
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 483
 • 499
 • 1 641 174
 • 5 101
 • 65 747
Sök här