Bloggen

Tack för hjälpen!

Av
den
24 augusti 2022

Tack alla som svarat på mitt lilla upprop!
Slutsatsen är att min sida måste rensas från diverse tunga saker som gör att den laddar långsamt. Vad gäller kommentarsfunktionen så har dottern tagit bort jetpack som vi tror strular till det. Om det fortsätter krångla så säg gärna till så får vi (dottern) rota vidare.
Jag ska också byta tema på bloggen, även det något jag behöver dotterns hjälp med…

Förhoppningsvis blir min gamla blogg som ny eller åtminstone lite mindre trög vad det lider…

Sommaren håller i sig fortfarande, när jag läser tidningarnas temperaturangivelser så baxnar jag, 19-20 grader påstås det har varit, men i min värld är det minst 25!
Det beror förstås på att solen lyser från en klarblå himmel och skugga är nästan omöjlig att finna när man ska ut och gå.

Vissa dagar tar jag med en motsträvig jycke till skogen, tänk att han inte diggar skogen trots att vi får skön skugga där.
Jag kopplar inte loss honom men lägger kopplet på marken för att markera att han ska stanna.
Det är tur att jag har färgglada bajspåsar…

..för själv gör han sig i princip osynlig bakom grässtråna, varje gång jag tittar upp ur blåbärsriset så har kopplet vandrat iväg några meter …hemåt…

Jag plockar ett par liter, sen ger jag med mig och tar min jycke och traskar hemåt

Sen avnjuter jag bären med filmjölk till lunch, mums

Daniel har bara haft ett par fästingar i sommar, när vi varit i skogen gör jag en kontroll av pälsen när vi kommit hem.
Det har han alls inget emot, hur skönt som helst!

Sen borrar han gärna ner sig i nya fluffy-bädden jag köpt till honom…

Jag fick ett härligt meddelande

från katternas nya matte (på fotot Torsten med en av familjens hundar) som varit iväg till veterinären med Torsten och Astrid.
Den nya lagen säger att katter måste vara chippade eller märkta. Mina katters öronmärkning var så dålig att de inte gick att utläsa så nu är de chippade, hälsokontrollerade och vaccinerade! De mådde toppen bägge två.

De har också fått en ny lekkamrat, Sebastian, en sex månader gammal nallebjörn av rasen pyreneisk mastiff. Familjen har sedan tidigare flera hundar av den här rasen.
Torsten och Sebastian hade funnit varandra omedelbart och Sebastian var snart igång med att tvätta öronen på Torsten som bara njöööööt

´Kan man bli annat än glad vi sådana besked!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  24 augusti 2022

  Jag förstår verkligen att du blev glad över meddelandet från kissarnas nya hem, vilka härliga nyheter och vilka fina kompisar dom har <3 Daniel har det bra gott han också <3
  Kram på er!

  • Svara

   Paula

   25 augusti 2022

   Ja, jag har liksom värjt mig lite och knappt vågat tänka på katterna för att inte känna så stor saknad. Men blir ju så innerligt glad över hur väl de blir omhändertagna. Kram

 2. Svara

  Kicki

  24 augusti 2022

  Vad kul att få rapporter från Torsten och Astrid.
  Det finns gott om blåbär, men aldrig att jag skulle klara att plocka ett par liter för hand.
  Kram

  • Svara

   Paula

   25 augusti 2022

   Jag har aldrig använt plockare, knappt jag vet hur man gör….Kram

 3. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  24 augusti 2022

  Hahaha, nej det är inte lätt att se söta Daniel bakom gräset 😀 Mums, vad mycket blåbär du plockar. Jag är imponerad av att du orkar men du får ju din belöning efteråt.
  Underbart att Torsten och Astrid har det så bra och att du får rapporter med bilder från dem. Jag kan tänka mig att du både blir lycklig och saknar. Bra att du har din lille Daniel som är så söt där han ligger i sin nya bädd 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   25 augusti 2022

   Ja ibland kniper det till i hjärtat när jag tänker på katterna. Världens bästa kissar var de, så himla harmoniska och kom överens med både människor och andra djur. Men de har det så bra o jag är så tacksam över det. Kramen

 4. Svara

  BP

  24 augusti 2022

  Det är ju en helt ny blogg redan nu, inklusive en fräck ny header. Bra jobbat av din dotter. Å redan nu laddas sidan ned snabbare. Den nya layouten är fräsch och fin. Så härligt med en egen webbmaster. Är sååååå avis;-)
  Anki visar också upp blåbärstassar idag. Hur lång tid tar det tills händerna är “vita” igen? Det verkar vara ett riktigt blåbärsår i år – tyvärr istället för svamp som jag förstått det av Anki.
  Bilden med Torsten och hunden är helt underbar – de beter sig verkligen inte som hund och katt;-)

  • Svara

   Paula

   24 augusti 2022

   Testar 🙂
   /Saija

 5. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  24 augusti 2022

  Se där ja, här var det mycket nytt. Så snyggt det blev. Gillar din headerbild.

  Kul med rapporter från sina husdjur som flyttat. De har det bra måste jag säga. Daniel mår gott med när du ska ta bort dessa förhatliga fästingarna.
  Här sitter jag nu, så seg och trött, men det är för tidigt att kojja. Så jag biter mig kvar.
  Ha en skön kväll vidare nu. Kram.

  • Svara

   Paula

   25 augusti 2022

   Han har klarat sig bra från fästingar i sommar, bara ett par stycken. Tror det finns mindre här än i Fberg där vi bodde förut, där kryllade det av dem. Jag ska bita mig fast ett tag ikväll, tror jag sätter mig och målar och lyssnar till Mikael Persbrandts biografi som han själv läser, gillar rösten! Kram

 6. Svara

  Äventyret framtiden

  24 augusti 2022

  En mycket snygg sida och visst går det betydligt snabbare nu än tidigare även om jag alltid lyckades ta mig in hos dig. Så roligt med Torsten och Astrid också!
  Allt gott!

 7. Svara

  Ditte

  25 augusti 2022

  Vad roligt att du verkar ha fått ordning på strulet med bloggen. Vet att just jet pack gjort så att en blogg kan krångla.
  Heja dottern som kan ge dig god hjälp.
  Roligt med ditt nya “tema”. Lite segt är det fortfarande att ta sig in men snabbare än tidigare. För egen del har jag inte als haft svårt att kommentera hos dig.
  Roligt att du fått så glad info om katterna. Och härligt att de har det så bra. Bilden på Sebastian och Torsten är jättefin-
  Trevligt med en tur i blåbärsskogen och två liter i taget räcker ju fint. Man ska vara rädd om ryggen-
  Kram

 8. Svara

  Ditte

  25 augusti 2022

  Missade att kommentera din snygga header bild. Så det gör jag nu.
  Så fin!
  Kram

  • Svara

   Paula

   25 augusti 2022

   Tack! Den var inte inplanerad men blev bra ändå!

 9. Svara

  LillaSyster

  25 augusti 2022

  Gosiga Torsten ?
  Helt underbar bild. Det är något speciellt med röda katter. Fin blogg =)

 10. Svara

  Ninni

  27 augusti 2022

  Jag såg några asiatiska bärplockare vid livsmedelsaffärn för en vecka sen. 😀 De var blå ända upp till armbågarna!! Undrar hur de plockar blåbär?

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 70
 • 235
 • 1 654 715
 • 5 125
 • 66 106
Sök här