Bloggen Läst

Jag har läst..

Av
den
28 juli 2010

Badhotell i Norden av Maria Thulin-Kindblom

Det är något speciellt med badhotell. Kanske har det med atmosfären att göra, de anrika traditionerna eller närheten till vattnet, stränderna och förnimmelsen av sol, salta vindar och hav. Eller beror det kanske på att badhotellen är så intimt förknippade med semester och avkoppling?
Den här boken visar vägen till författarens personliga smultronställen i Danmark, Sverige och Norge.
Till varje presentation hör bilder och allmän information liksom adress till hemsidor.

Nu har jag hittat mitt drömjobb!
Att åka runt och testa badhotell, spa-anläggningar, campingar, ja nästan vad som helst och sen skriva en bok om det! Haha, det vore nåt det…
Hur som helst så är detta bara en i en oändlig rad av “nyttiga” böcker som jag skummar när jag inte har råd att själv åka iväg på sagda äventyr. Men många tips får jag, så den dagen plånboken är stinn, då vet jag vart jag ska styra kosan!
Mitt betyg ***

Annars inget nytt i pörtet.
Jag har mer eller mindre fastnat i böckernas förtrollade värld…ute är det varmt och kvalmigt och de sköna dagarna med skogspromenader är förbi för denna gång.
Blåbär och smultron har plockats till husbehov, kantarellerna är små som femtiöringar och fästingarna har åter vaknat till liv.
En fet välgödd sådan satt på Loppans ögonbryn i morse, igår plockade jag en från Blinkas haka.
Jag kan bara hoppas att semesterfirarna har fått sitt lystmäte i antal soltimmar och sköna simturer.

Denna vecka pågår fri-idrotts-EM och trots att svenska laget är så skadedrabbat så tycker jag det är skoj att se tävlingarna där allt inte bara handlar om världsrekord och världsstjärnor. Att lyckas göra en bra prestation när det som bäst behövs i skarpa lägen förtjänar i alla fall min högaktning även om inte medaljskörden blir så stor. Så här hejas med både svenska och finska flaggor veckan ut!

TAGS
4 kommentarer
 1. Svara

  åsa

  29 juli 2010

  Här plockas det kantareller tillsammans med lilla prinsessan, det finns massor i skogen alldeles bredvid deras hus och både hon och jag tycker det är såå kul!
  Fästingar, finns inget värre tycker jag och mig veterligt så gör de ingen nytta alls..
  Men, under alla år som byrackan fanns så plockade jag “bara” fem stycken på honom, men han var ju en whippet, med kort päls så det syntes ju direkt på honom, likadant med myggbett, fick han ett på ryggen så såg det nästan ut som om han reste ragg..
  Ha dé!/Kram

 2. Svara

  Kicki

  29 juli 2010

  Nu hinner du väl inte ens läsa, med tanke på idrotten. Jag har den inpå mig vare sig jag vill eller inte.Sonen från Trollhättan är här med sin familj och alla är intresserade av idrott.
  Jag avvaktar lite med kantarellerna så de hinner bli lite större, men jag misstänker att trollhätteborna gärna vill komma ut och leta.
  Idag har jag gjort hallonsaft. Fjolårets saft gick sista flaskan åt precis idag. Snacka om att det blev lagom många flaskor förra året 😛
  Kramen

 3. Svara

  Anki N

  30 juli 2010

  Jag börja närma mig böckernas värld….ja plockar ihop till loppis. Läsa tänkte jag göra när jag köpt en gungstol o gått i pension. *ler*.
  Då kan jag gå tillbaka i din blogg o ta till mig alla boktips du givit!!!

  TV jaha ja. Jag har ingen ro att sitta vid TV:en jag. De har jag ju aldrig haft. Min mamma var lika dan men nu när hon närmar sig 80 kollar hon massor, kanske blir jag likadan. Sån mamma sån dotter. Nog är vi lika våra mammar o mångt o mycket så är de allt. Oh våra …….ja inte om man frågar dom “ännu”

  Kramiz o ha en skööööööööööööön helg
  Anki N

 4. Svara

  Synne

  30 juli 2010

  Hej i pörtet.
  Ser att eran bli är sjuk. Inget vidare. Visst är det mycket märkligt det där med försäkringar…. Man betalar dyra pengar, men när nått sker så täcker den INTE ett jäkla någe…. Man kan undra vad man betalar för…

  Här har vi fått nybilen nu. Det är lite småting som måste göras på den, men vi kan i allafall åka någonstans.

  Här har vi inga fästingar och det är jag glad för. För det är äckliga djur!

  Får se när vi kommer över mot er. Kanske kan ta det i samband med att vi ska till nynäs senare. På hemväg eller nått. Men vi hörs av om det.

  Har plockat lite blåbär men ingen svamp. Måste ut men INTE innan jag fått myggolja… Blir helt uppäten när man närmar sig skogen…

  Nu ska jag snart logga på och jobba några timmar.
  Guben är på jobbet. Han kommer sent hem.

  Ha det gott i pörtet nu…
  Kramen från nabokäringa. :mrgreen:

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 451
 • 574
 • 1 610 361
 • 5 044
 • 65 062
Sök här