Läst

Jag har läst ..

Av
den
11 april 2011

Vårt bröllop av Susanna Popova och Paul Hansen

Den 19 juni 2010 såg en hel värld på när Kronprinsessan Victoria fick sin älskade Daniel i Storkyrkan i Stockholm.
Under ett års tid har Susanna Popova och fotografen Paul Hansen följt paret hela den långa vägen fram till den stora dagen.
I test och bild återberättar de här parets egen historia.
Precis som inför alla bröllop var det mycket att planera och förbereda. Här har man följt med bakom kulisserna på slottet och tagit del av hur det historiska bröllopet växer fram. Bröllopsmenyn och tårtan har provsmakats, servis, blommor oh andra utsmyckningar har noga valts ut och vi får följa också de andra förberedelserna. Paret har även öppnat dörren till Haga under renoveringen som pågått parallellt med bröllopsbestyren. Dessutom dokumenterades kronprinsessans provning av brudklänningen.
Boken är rikt illustrerad med såväl nytagna unika foton och historiska bilder som privata foton från både familjen Bernadotte och familjen Westling.

Jaha, har hon gått och blivit rojalist kanske du undrar!
Nej, är svaret, det har jag inte, men, när jag såg denna bok ligga på ett bord på biblioteket så ville jag gärna bläddra i den.
Nu visade det sig att det var mest foton och ganska lite text, och det tycker jag var lika bra för texten gör just ingen människa glad, däremot blir man glad av alla fina och vackra foton!
Detta är en bok som passar som present till någon som följer kungahusets havanden och göranden och som är genuint intresserad.
Lite kuriosa var att det i slutet av boken finns återgivet talen under bröllopet, alltså bland andra Kungens tal, Daniels fars tal och inte minst Daniels fina tal till sin brud.

Mitt betyg ***

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  Kersti

  11 april 2011

  jag tror att jag hoppar över den boken 😉 Det finns så många andra som jag hellre vill läsa.
  Vilka fina köksgardiner, jätte snyggt är det.
  Du undrade om trombonen. Min äldsta dotter spelar trumpet. Jag har spelat piano och tvärflöjt, har en ganska nyinköpt flöjt i min ägo och ett piano, spelar sporadiskt helt för min egen skull. Jag har länge tyckt att trombon är ett häftigt instrument. Skulle jag välja idag vad jag ville lära mig att spela skulle jag välja det eller trumpet. Nåväl, i lördags var det utförsäljning i instrumentförrådet, det är där man kan hyra instrument om man spelar i kulturskolan. Dottern har redan en egen trumpet men gick dit för att se om hon kunde hitta en saxofon. Jag bar henne att köpa en trombon om den inte kostade mer än 500 och gick att spela på utan dyra reparationer. Hon hittade ingen saxofon i bra skick men hittade en bra trombon. Vi köpte den liksom ihop. 300:- kostade den och hon spelar redan blinka lilla stjärna. Jag kan få den att låta, alltid något. Gissar att det kommer att vara hon som spelar mest på den. Så så var det med trombonen. Kram

 2. Svara

  BrittMarie

  11 april 2011

  Vilken häftig bild du har fått på Torsten uppe i headern (eller vad det nu heter). Jag måste försöka lägga mig på lur intill Lennon och försöka fånga en sådan ögonblicksbild. Ja, ja, vi får se hur långt mitt tålamod att vänta in det ögonblicket är 😯
  Bröllopsboken har jag också bläddrat i. Den skulle kunna fungera som inspiration om man själv skulle vilja göra någon fotobok någon gång.
  Kram

 3. Svara

  Eva-Lena

  11 april 2011

  Mmmm, den där godsaken fick jag i födelsedagspresent av min man. Jag är jätteglad över den. Rojalist? Ja, i vissa avseenden, jag är det definitivt när det gäller Victoria och Daniel, de är så gulliga. Jag äslkar att se på dessa kungliga bröllop, med alla vackra klänningar och hårupsättningar. Jag har aldrig och kommer heller aldrig att bära nå´t liknande själv (mina bröllopsklänningar de två gånger jag gift mig var minsann inga gräddbakelser), men jag älskar kläder. Och talet från Daniel till Victoria, den som kan hålla tårarna tillbaka då skulle jag vilja se. Till allt detta så är jag en stor Ockelbo-fan, det är fan i mig det bästa samhället vårt landskap har att erbjuda, vackert och gemytligt.

  När kronprinsessparet kommer på besök i länet i maj ska jag minsann försöka få en chans att hälsa på dem. Victoria har jag redan vinkat till när hon hux-flux dök upp vid Högskolan när Roland och jag satt på en bänk och intog vår salladslunch sommaren 2009.

 4. Svara

  Anki N

  12 april 2011

  Äch, kungahuset är jag inte ett uns intresserad av. Jag kollade lite på bröllopet på TV för jag tycker bröllop är vackert. :mrgreen:

  Kramiz Anki

 5. Svara

  Helen

  12 april 2011

  Instressant ! Den skulle jag kunna tänka mig att läsa! Just nu så läser jag inte alls, har inte ro att öppna en bok, men det kommer… Förr så lånade jag mycket böcker på bibblan… då var jag en bokmal… 🙂

 6. Svara

  messan

  12 april 2011

  Den boken har jag inte läst men den låter faktiskt lite spännande!
  Du har nog rätt med bloggen den får bara vara så får vi se vad blir:) Det är alltid roligt att någon gillar att läsa den. Jag tycker om din blogg den är så blandad och får mig att må bra.
  Nu ska jag läsa…läser just nu Hammarbyserien och ska börja på trean Vyssan lull nu.
  Ha en underbar dag och hoppas ni får lite knoppar snart.
  Kram

 7. Svara

  Gunvor

  13 april 2011

  Den skulle jag vilja ha. Älskar allt som har med kungahuset att göra. Och bröllopen ..då sitter jag klistrad framför tv n.
  Ha en go dag!

 8. Svara

  Ninni

  14 april 2011

  Stupar jag på den så ska jag låna den just för att få titta på bilderna. 🙂
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 362
 • 369
 • 1 608 590
 • 5 041
 • 65 037
Sök här