Bloggen

Stormen har bedarrat

Av
den
10 april 2011

Äntligen har vindarna mojnat en aning, puh vad det har blåst de senaste dagarna!
Jag har gått runt huset med en stol i ena handen i ett fåfängt försök att hitta lä, men si, det har varit stört omöjligt!

Det fanns ju fördelar med vindarna också, hann väl knappt hänga upp innan det var torrt!

Titta vilken häftig dörrknackare vi fått av vår snälla granne som kan snickra det mesta!

Lite lagom pyssliga har vi allt varit, köksgardinerna kom äntligen upp, det behövdes nya fästen för gardinstången efter kattungarnas härjningar, hum harkel, men nu är jag jättenöjd, det blev så ljust och fint.

Här har jag lyckats fånga en solglimt vid åslussens vatten.
Igår kväll lät det som om E4:n gick här utanför, så mycket dundrade vattnet genom slussen, men ännu ligger isen.

Tack för alla rara hälsningar, magen mår bättre!
Idag fyller momis lilla skruttfia Paulina 12 år, stort GRATTIS till vår tjej!
Meningen var förstås att åka till Falun och gratulera, men sen kom ett hinder i vägen, ett hinder som bestod av 5 nyfödda valpar!
Candie har nämligen fått valpar i förrgår och för tillfället tolererar hon inte så värst många besök, varken av folk eller fä, utan vill ägna sig åt sina småttingar i lugn och ro!
Eftersom Blinka känner sig som hemma i Falun så har vi inte hjärta att åka dit och lämna henne i bilen eftersom Candie inte skulle uppskatta henne för tillfället, så vi sparar besöket till nästa helg och då får vi dessutom gratta två flickor eftersom dottern också strax fyller år.
Jag får inte ekvationen att gå ihop riktigt, jag är ju sisådär fyrti och dottern är sisådär tjugi och hur kan då Paulina, mitt yngsta barnbarn, fylla tolv??
Jaja, matte har aldrig varit min starka sida ..

Hoppas ni får njuta av en fin söndag, solen har gömt sig bakom molnen här, men utomhusaktiviteter väntar och kanske en fika på farstubron..

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  10 april 2011

  Näää Paula, när det gäller barn (barnbarn, som jag inte har) så får inte jag heller den ekvationen att gå ihop..det stämmer bara inte! 😉
  Är lite avis på dig som kan hänga ut tvätten, det doftar ju så oerhört gott när den hängt ute för tork…här kör vi tumlare och den tar ju t.o.m bort doften av sköljmedlet, så egentligen skulle jag kunna skippa det, men vanan är stark *L*
  I övrigt så trycker jag på gilla-knappen för dörrknackaren, så himla häftig! OCH för dina nya köksgardiner, gilla, gilla mycket!
  Kram på er i Pörtet…
  Förresten, häftig header du skaffat ;-))))

 2. Svara

  Eva

  10 april 2011

  Stormen har avtagit här också ser det ut som. Skönt med tvätten din i alla fall som blev torr himlans fort 😛

  Tjusig dörrknackare! Vilken duktig granne ni har!

  Hihi, ja, se det där med åldern är då för underligt, man kan känna sej som tjugofem, eller hundra, beroende på dag och stund, men den rätta åldern känns i princip alltid som ett frågetecken 😉

  Härligt med nya gardiner, och vårlufitgt i fönstret ~~~
  Får Du ha den vackra skomakarlampan stående sådär, för katterna…?
  Härhemma går Selma Trolltass igenom preciiis allt, och kan då i sin upptäckarglädje riva ner ditt och datt 😉

  Kram, från Eva

 3. Svara

  Eva-Lena

  10 april 2011

  Så härligt att få hänga ut tvätten, det får jag vänta med till säsongen i stugan. Ja, visst är det märkligt att ha barn som är äldre än man är själv, jag är runt 32. Fast tyvärr så känns kroppen ibland som 92. Det jag tycker är trist är att jag inte kan leka med mitt barnbarn på det sätt jag skulle vilja, krypa på golvet, och sitta med henne och bygga torn är inte direkt bekvämt längre.

  Jag är solo i hemmet en dryg vecka, så tråkigt det är. Jag valde själv att låta Smilla vara med ett par kompisar, eftersom det blir drygt med alla promenader ensam. men jösses vad jag saknar henne och min käre make där borta i Kina.

 4. Svara

  annette

  10 april 2011

  Skönt att Du mår bättre,kanske var något tillfälligt och förhoppningsvis inte biverkningar av mediciner!
  Mysiga gardiner till köket, inte sett tidigare.
  Här bedarade blåsten till idag så jag har njutit i naturen hela dagen och sett lite fina blommor och annat spännande som hänt i naturen senaste tiden, det går fort när det väl börjar att våras!

  Hoppas allt går bra med valparna och att modern till dom mår bra!

  Ha en bra start på veckan, hoppas våren kommer till Er nu!!

  Kramar!

  annette

 5. Svara

  lisa

  10 april 2011

  Härliga TORSTEN! Tur att inte tvätten blåste bort. Såg valparna på Sajas blogg i morse. Sötnosar. Ha det gott! Kram Lisa. 😀

 6. Svara

  Ninni

  10 april 2011

  Hitta lä är inte det lättaste även om vindarna har mojnat. Det är samma sak här. Vindarna har mojnat men nåt lä finns inte att finna.
  Vilken häftig banner du har! 🙂 Och den där dörrknackaren var rolig. Det är bra med snälla grannar.
  Du har verkligen fått vår när du bytt gardiner och grejat. Jag spar nog sånt arbete till början av maj då jag varit till Cypern med mor och vilat upp mig. 🙂
  Jag hoppas magbesvären bara var tillfälliga och att du får en operation på dina tumleder så du slipper den värken för det räcker väl med all annan värk du har.
  Ni har nåt att se fram emot nu då med besök i Falun för att gratta tjejerna och titta på små söta hundvalpar. 🙂 Mysigt.
  Ha en skön vecka!
  Kram.

 7. Svara

  TT

  10 april 2011

  Faktiskt blev det lite lä på balkongen så jag kunde sitta och läsa lite igår men idag var inte solen framme någon lång stund tyvärr.
  Vilka läckra köksgardiner! Och vilken underbar vilsam utsikt… nej, jag måste snart flytta utanför sta´n igen! 😉

 8. Svara

  Malin

  10 april 2011

  Jag har oxå bytt till vår/sommargardin i köket, vilken härlig tid vi har framför oss nu. Jag måste trampa upp en stig så jag oxå kan tvätta lite lakan innan pollensäsongen kommer.

  Hahaha jag gillar din nya header 😛

 9. Svara

  Gunvor

  10 april 2011

  Hej .. skulle bara berätta att jag blivit MORMOR till en gosse i dag! Två dagar innan Ellie fyller två år så blir hon storasyster.
  Vilken härlig bild på katten. Han ser riktigt farlig ut. Tvätten ser trevlig ut i blåsten.
  Ha det gött! KRAM!

 10. Svara

  Anki N

  11 april 2011

  De e gott med tvätt på tvättlinana du!! Antar att Ni inte hade stormstyrkor på vinden får då hade din tvätt varit pytts väck. Här for både tak o annat sin kos, ja inte precis hos oss (tack o lov) , de var redigt läskigt ett tag, var lite orolig att hästarna skulle flyga förbi fönstret men ja de är rätt tunga o de e ju faktiskt tak också..så!! Grannen “en bit bort” har ett litet hus ute vid vägen..de flyttad in mot tomten en bit och la sig på sidan. Hus på rymmen!!

  De här med barn o föräldrar o föräldrarsföräldrar o släktskap…nä de e sällan de går ihop rent åldersmässigt..fniss. Dina barnbarn är ju så stora så du hinner garanterat bli 4:e generation. De är vi här nu, fast jag är bara 3:e, de e ju morsan min som är fjärde. Mina barn har långt ifrån varit så tidiga som sin mamma. Men du blev ju mormor tidigt …relativt varjefall

  Fina bilder o fint blev de i köket. Fräck de där att ha gardinen vid sidan av fönstret, fast jag har så stort köksfönster och en altandörr brevid så de skulle nog inte bli så lyckat här..tror jag. får testa någon gång.

  Kramiz Anki

 11. Svara

  catja

  12 april 2011

  Hoppas nu verkligen att ni trivs i senaste Pörtet. Ja jag skriver inte sista för det lär det väl inte bli. 😀

  kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 452
 • 499
 • 1 641 143
 • 5 101
 • 65 747
Sök här