Läst

Jag har läst/lyssnat..

Av
den
30 maj 2024

Jag hann bara lyssna på en ljudbok i maj, men den var lång, nämligen
Häxringarna av Kerstin Ekman Mitt betyg 3/4
Uppläsare: Irene Lindh betyg 4/4

Häxringarna är berättelsen om en stads födelse i slutet av 1800-talet, om hur den uppstår och breder ut sig med järnvägsstationen som medelpunkt. I ett torp i samhällets utkant föds Tora och där tar hon när skuggmorellerna blommar avsked av sin mormor och hennes grå fattigdom. Snart får hon också avstå från kärleken och gemenskapen med en man. Hon blir ensam och har bara sin starka vilja och arbetsamhet att lita till i ett hårt samhälle.
I början av 70-talet påbörjade Kerstin Ekman den stora romansviten om Kvinnorna och staden. Böckerna Häxringarna, Springkällan, Änglahuset och En stad av ljus, berättar om hur staden Katrineholm växer fram i industrialiseringens Sverige. I dessa fyra romaner finns Kerstin Ekmans berömda skildringar av kvinnors arbete.

Kommentar:
Ursäkta Kerstin, men jag tyckte berättelsen trots att den var intressant blev ganska långrandig till slut. Hade lite problem med uppmärksamheten trots att uppläsaren gjorde en jättebra inläsning.

TAGS

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 105
  • 138
  • 1 654 181
  • 5 124
  • 66 091
Sök här