Läst

Jag har läst/lyssnat .. i februari

Av
den
6 mars 2024

Under februari har jag lyssnat på följande böcker:

Den hemliga gästen av Nita Prose Betyg 3/4
Uppläsare: Liv Mjönes betyg 4/4

En ny röra.
Ett nytt mysterium.
Städerskan Molly är tillbaka!

Molly Gray sätter stolt på sig uniformen inför sina arbetspass på Regency Grand Hotel, där hon puffar upp kuddar, sopar upp gästernas hemligheter och osynligt återställer rummen till yttersta perfektion. När en känd gäst – en berömd deckarförfattare – faller ner mycket död i tesalongen, får Molly ta hand om ett ovanligt städuppdrag. Rykten och misstankar tar fart i hotellkorridorerna och en hel del smutsig byk träder fram i ljuset. Molly vet att hon kan lösa det mystiska dödsfallet. Men för att göra det behöver hon glänta på dörren till sitt eget förflutna, till uppväxten med mormor, till allt hon så länge har hållit undanstädat i sitt minne.
För Molly kände den döde gästen en gång i tiden – och han kände henne…

Jag lyssnade förra året på författarens debutbok Städerskan som var rätt originell så när en ny bok dök upp med samma huvudperson ville jag ta del av hjältinnans fortsatta äventyr.

Rent hus av Alia Trabucco Zeràn Betyg 3/4
Uppläsare Rebecka Hemse betyg 3/4

“En hypnotisk mardröm”
En liten flicka har dött under märkliga omständigheter och ett hembiträde berättar sin historia inifrån en fängelsecell. Kvinnan heter Estela, och har lämnat sin mor och ett fattigt liv på landsbygden för att bli tjänsteflicka hos en välbärgad familj i Santiago. I bekännelsens form rullas en skakande berättelse upp om alienation och maktlöshet, med förgreningar in i det chilenska klassamhällets mörkaste vrår.

“Rent hus” är en roman om de som tjänar och med sina arbetande kroppar offras i ett skoningslöst system. På en elektrifierande och beroendeframkallande prosa som hyllats av kritiker och läsare skildrar Alia Trabucco Zerán människor infångade i ett samhällstillstånd där varje försök till ömhet tycks dömt att krossas under ojämlikhetens tyngd.

TAGS
4 kommentarer
 1. Svara

  Britt

  6 mars 2024

  Tack för tips
  Jag har också lyssnat på städerskan och ska genast ladda ner nästa bok…
  Tack tack ! Jag som inte hittat nåt nytt att läsa nu

 2. Svara

  Znogge

  6 mars 2024

  Jag har sneglat på “Städerskan” så nu ska jag komma till skott och läsa den också. Tack för påminnelsen och tipset!

 3. Svara

  Hannas krypin

  7 mars 2024

  Ja tack till att läsa båda böckerna. De låter riktigt spännande.

 4. Svara

  Ditte

  7 mars 2024

  Tack för tips! Har nu lyssnat klart på Liza Marklunds “Kallmyren” där Lou Kauppi läser. Tyckte hon gjorde det bra men tyvärr fångade mig inte boken. Vet att många gillat den men jag tyckte den var ok. Inte mer.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 161
 • 189
 • 1 654 995
 • 5 128
 • 66 118
Sök här