Bloggen

Fnurra på tråden?

Av
den
5 mars 2024

Sedan ca en timme tillbaka kommer jag inte in på Facebook, något jag egentligen inte märkt av, men fick en nyhetsuppdatering om att det var problem. Självklart var jag då tvungen att kolla om det stämde….
Nåväl jag klarar mig bra så länge telefonerna funkar, skulle de slås ut då skulle det kännas som om man var helt avskuren från övriga världen.
Jag skulle ju skriva lite om helgen, och om Pinchos där vi käkade.

Skyltfönstershopping med Noelle, hon på insidan och jag på utsidan.
Vi hade inte på förhand pratat om att vi skulle äta på stan, vi tänkte handla något som vi kunde tillaga hemma hos Paulina och Noelle.
Men tjejerna blev jättepepp på att gå till Pinchos och eftersom jag inte varit där så var jag inte sen att haka på.

Klockan var mellan lunch och middag och det fanns lediga bord i den skumma lokalen.
Vilka små bestick de har här! Har lagt Paulinas mobil bredvid för att visa hur små de var.
Nu skulle man alltså ladda ner deras app och sedan välja bland rätterna på menyn
Det fanns mycket att välja på, många tapas, kött, skaldjur och vegetariskt, för att inte nämna efterrätter som jag bara bläddrade förbi…
För att bli mätt behövde man äta flera små rätter men man behövde inte beställa alla direkt utan kunde komplettera sin beställning allt eftersom.

Noelle har fått en hel stekpanna med pannkakor!

Jag har blivit serverad min helstekta entrecote! Vad kan den väga tro, kanske 40 gram…

Flera små rätter tillkom, alla smakade gott

Interiören var mysig och annorlunda, det blev inte många foton då det var så mörkt i lokalen.

Toaletten bevakades av en apa

Här blev finnkäringen bländad, inte av sin egen skönhet utan lampans!
Det var en trevlig upplevelse att äta här, något jag gärna gör om.
Nu slapp vi handla och laga middag, det uppskattade jag.
Vi drog en spader på kvällen när lillflickan somnat innan jag åkte bussen hem.
Idag är det redan tisdag och jag har haft en lessam dag, samma gråväder ute som under senaste veckan, tvingade mig ut och mata änderna, stavarna får vänta tills vägarna är såpass torra att jag kan gå i lågskor.
Nu ska jag kolla om fnurran på facebook kvarstår!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Anna-Lena

  5 mars 2024

  Jaha, det är fler som har problem. Jag kom inte heller in på facebook. Så då bytte jag lösenord och nu går det.
  På pinchos har jag aldrig varit.

 2. Svara

  Mia

  5 mars 2024

  Jag blev utloggad från Fejjan så det var bara att gör som Anna-Lena, byta lösenord så var jag inne igen men det känns lite olustigt när det bara händer så där!
  Vad kul att läsa att du kommer att komma tillbaka till Pinchos, det är ju ett bra betyg 🙂 Kram på´re

 3. Svara

  Minton

  5 mars 2024

  Har också varit utan Facebook idag men nu funkar det men inte messenger. Tycker det strular med mycket nu.
  Den restaurangen lät spännande.
  Kramar från oss

 4. Svara

  Anna-Lena

  5 mars 2024

  Märkte oxå av fnurran på FB. Men nu är jag inloggad igen.
  Har besökt Pinchos en enda gång. Blev inte så förtjust av stället. Denna tant behöver rejäla portioner. Kram

 5. Svara

  BP

  5 mars 2024

  Tusen tack Paula för denna aptitretare. Pinchos ska nämligen öppna i Täby Centrum under mars månad. Nu fick jag en försmak av det som väntar. Såg riktigt, riktigt gott ut. Helt i min smak. Falun ligger återigen långt förre huvudstadens förort Täby;-)

  Först var det en rysk hackerattack mot några av Regeringens hemsidor och sedan drabbades Meta-koncernen. Det var inte första och ´troligen inte sista gången sånt händer. Vad jag inte kan förstå är att man inte verkar kunna skydda sig mot sådana händelser. Vi är inte så lite sårbara…

 6. Svara

  LillaSyster

  6 mars 2024

  Skickade ett sms till min bästis igår när FB låg nere och sa att nu har över halva världen panik……. själv lever jag utan FB och det funkar hur bra som helst=) Det är tur att var och en får bestämma själva vilka sociala medier de vill ha. Jag missar säkert massor, men det jag inte vet har jag ju inte ont utav.
  Det var verkligen minibestick, men de passade ju perfekt för Noelle=)
  Blir glad när jag läser att busstrafiken fungerar för dig och att du har nära till tjejerna. Ha en bra onsdag! Kram

 7. Svara

  byblixtra

  6 mars 2024

  Det blev en rolig bild på barnbarnet i butiken när det står “barn” på skyltfönstret. 🙂
  Kul att få hänga med till Pinchos. Jag får nog göra ett besök och testa deras koncept framöver.

 8. Svara

  Anna i Portugal

  6 mars 2024

  Jag är glad att vara avskuren från omvärlden 🙂 Men förstår så klart att FB fyller en viktig funktion för många och är jobbigt när det försvinner. Pinchos har ett trevligt upplägg och god mat.

 9. Svara

  Karin

  6 mars 2024

  I går hade jag hembesök av en dataguru, som fixade min dator. Under tiden slutade Facebook att fungera. Jag sa inte: “Vad har du ställt till med!?” Tur var det, för datagurun konstaterade bara kolugnt att det här är inte din dator, det är Facebook som har problem. Annars hade jag nog gjort allt värre genom att försöka lösa problemet själv.

  Pinchos ska jag lägga på minnet, för jag är alltid på jakt efter restauranger med små portioner. Vanligtvis får jag dubbelt så mycket som jag orkar äta och det känns inte bra att lämna mat på tallriken (och är inte alltid en bra lösning att be om en doggy bag).

 10. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  6 mars 2024

  Nu har jag hört så många skryta om Pinchos så jag MÅSTE dit… men vet inte var närmaste är härifrån sett, Får höra med kompisen. Hon vet.
  Mycket god mat var det i alla fall såg jag.

 11. Svara

  Anki

  6 mars 2024

  Härlig bild på Noelle i skyltfönstret … och det är ju helt rätt att det står barn där 🙂
  Har inte varit inne på FB på några dagar och inte märkt något … återstår att se om jag måste byta lösenord eller inte.
  Pinchos ser ut att ha mycket gott att bjuda på! Sitter och blir hungrig!
  Kram

 12. Svara

  Hannas krypin

  6 mars 2024

  Jag kommer fortfarande inte in på FB. trodde först att kontot blivit hackat så jag bytte lösenord i ren panik innan jag kollade och såg att det var ett problem över hela världen. Jag kommer fortfarande inte i på facebook med mitt nya lösenord och inte heller det gamla. Mycket irriterande men samtidigt tänker jag att det är bra detox.

  http://hannaskrypin.se

 13. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  6 mars 2024

  Jag läste om den där fnurran men eftersom jag aldrig kollar flödet på fb och tar bara en snabb titt på instagram på kvällen så märkte jag inget.
  Jag har varit på pinchos en gång under min Mjölbyperiod men då var det inte jag som beställde så jag slapp lära mig hur det funkar 😀 Men jag minns att det var god mat. Ni verkar ha haft en trevlig stund där och det kan vara värt mycket att slippa laga mat själv. Vad bra att ni har varandra så nära.
  Idag tror jag att du också har haft solsken så kanske har du känt dig lite gladare. Bra att du kommer ut i friska luften.
  Kram

 14. Svara

  Karin

  6 mars 2024

  Pinchos gillar jag, jag tycker också maten är god och jag tycker det är kul med dessa små rätter och att man på så sätt kan beställa in lite olika maträtter på ett och samma besök =)
  Maken är dock inte alls lika förtjust i det konceptet så han tycker man klarar sig utan det stället, tråkmåns säger jag då 😉

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 111
 • 138
 • 1 654 187
 • 5 124
 • 66 092
Sök här