Bloggen Läst

Jag läser via #smartson#nexstory

Av
den
5 juli 2022

Jag har via #smartson fått prova ljudbokstjänsten #nexstory.
Jag har fått anstränga mig för att kunna lyssna på böcker, efter mina utmattningsperioder har jag inte kunnat hålla koncentrationen när jag lyssnat utan jag har tappat fokus.
Men övning ger färdighet och numera är ljudböcker något jag konsumerar regelbundet

Jag lyssnar gärna när jag njuter av sommaren på min uteplats, eller när jag sitter och målar.

Just nu lyssnar jag på Rebell, Min flykt från Saudiarabien till frihet

en självbiografi som ger rysningar av vanmakt och förtvivlan.
Lyssnar du också på ljudböcker?
Förresten, numera säger man visst att man läser ljudböcker, vad tycker du?

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  LillaSyster

  5 juli 2022

  Jag håller på med min andra ljudbok, men nej läser tycker jag inte att jag gör och jag gillar bäst att hålla i boken jag läser. Men det kanske tar lite tid att vänja sig? Det är ju 7 år sedan jag lyssnade på den första. Fördelen är ju att man samtidigt kan hålla ordning i rabatten som man lyssnar. Fast just nu vilar jag öronen och bara myser med Busan, bäst att passa på då kissen är på kelhumör.

 2. Svara

  Äventyret framtiden

  5 juli 2022

  Jag har inte kommit mig in på detta fenomen ännu men jag är öppen för det.
  Lyssna på ljudbok skulle jag själv säga…
  ha det gott Paula! <3

 3. Svara

  ibod11 - Ingrid

  5 juli 2022

  Jag vet inte riktigt när jag skulle lyssna eftersom min koncentrationsförmåga inte räcker för både aktivt lyssnande och någon annan syssla. Men kanske borde jag prova. Kanske skulle det funka att sitta i soffan med mindfulnessmålarboken samtidigt. Men nog skulle jag säga att jag lyssnar och inte att jag läser. Det tar nog lite tid men kanske vänjer vi oss vid att man läser böcker genom öronen 😀 Jag minns ju när jag inte kunde fatta att mina ungar pratade med andra när de chattade 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   6 juli 2022

   Jag har lite samma bekymmer med koncenntrationen, men den går ju att öva upp. Men då ska också boken man lyssnar till vara intressant och uppläsarens röst är mycket viktig. Vissa blir man bara sömnig av…Jag som sällan pratar i telefon chattar ju med tjejerna fast till andra säger jag att jag har pratat med dem…Kram

 4. Svara

  Minton

  5 juli 2022

  Har testat att lyssna men tycker inte om det. Vill ha boken och läsa några kapitel sedan sitta en stund och fundera innan jag läser vidare.
  kramar från oss

  • Svara

   Paula

   6 juli 2022

   Jag föredrar också pappersbok, ljudboken har jag som “andrabok”, sen har jag oftast tredje och fjärde också, alla samtidigt. Lite schizofren känner jag mig ibland, hihi. Nospuss till Minton, kram till dig

 5. Svara

  bpz3

  5 juli 2022

  Det är många som övergått till ljudböcker verkar det som. De flesta som Gerd på grund av dålig syn. Jag har aldrig lyssnat på en ljudbok, inte läst en e-bok heller. Tror inte jag skulle kunna hålla upp koncentrationen. Dessutom vill jag fysiskt vända blad. Å synen håller än… med läsglasögon.

 6. Svara

  Karin

  5 juli 2022

  Lyssnar gärna, men än så länge bara de böcker som tillhandahålls av SR. Det räcker långt, deras radioföljetonger till exempel. Just nu lyssnar jag på “Spionen som kom in från kylan”. Mycket bra insomningsbok på kvällen:)

 7. Svara

  Gun-San

  5 juli 2022

  Lyssnar en hel del på ljudböcker, då jag promenerar, städar, stryker vilket inte är ofta, har också fått favorituppläsare..

  • Svara

   Paula

   6 juli 2022

   Ja men visst är det smidigt med ljudböcker! Men det enda jag kan göra samtidigt är att måla, annars tappar jag koncentrationen direkt. Jag lyssnar direkt på mobilen, har inga bluetooth eller hörlurar eller så, så att lyssna under promenader funkar inte. Och då vill jag nog bara höra fåglar och vindens sus i skogen…ler
   Har också noterat att en dålig uppläsare kan förstöra en bra bok!

 8. Svara

  Ditte

  5 juli 2022

  Jag har haft “Storytel” ett bra tag och lyssnar mycket på böcker när jag är ute och går , diskar och gör annat. Viktigt med bra uppläsare och det tycker jag de har. Men har alltid också en fysisk bok på gång.
  Har testat att läsa e-böcker men det fungerar inte. Ska jag bläddra ska det vara i en bok med sidor.
  Tack för ditt boklyssnartips.

 9. Svara

  Kicki Fredlund

  7 juli 2022

  Jag har ju läst massor i hela mitt liv, men nu när ögonen inte klarar av att läsa i bokform så lyssnar jag i stället på så många ljudböcker jag nånsin hinner med. Har listor liggande med boktips, så jag har nog böcker att lyssna på så länge jag lever.
  Tacksam är jag över att de finns som alternativ till den tryckta boken.
  Kram

 10. Svara

  Ninni

  10 juli 2022

  Jag har ju lånat och lyssnat på böcker förr men har kommit av mig helt med det. Blev väldigt anti alla ljud ett tag efter att C dog men lyssnar mycket på musik nu när jag fått Spotify ett helt år av mina barn. Får väl se om jag kommer igång med boklyssnandet så småningom också.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 192
 • 363
 • 1 626 586
 • 5 069
 • 65 363
Sök här