Bloggen Livets glädjeämnen!

En dag på stranden…

Av
den
6 juni 2023

Den extra lediga dagen som Sveriges nationaldag bjöd på kunde alla vi tjejer ses i det fina vädret

Vi åkte tillsammans till Roxnäs Udde och vi var inte ensamma..

För första gången såg jag många segelbåtar på Runn och det sög i magen av längtan ut på segeltur, herrejöss det var över trettio år sedan vi hade segelbåt!

Här kan man sitta och filosofera i lugnan ro och njuta av utsikten och sen fundera på hur sjutton man ska ta sig upp!

Alla har inte det problemet, Noelle tyckte det var jätteskoj i sanden

förra sommaren var hon så liten så hon minns knappt hur det är att vara på en sandstrand, nu upptäckte hon att hon blev våt av sanden och sparng genast ut i vattnet för att skölja händerna och sen återgick hon till hink och spade och blev lika sandig igen och….ja ni fattar, det blev många turer ner till vattnet

Överraskande många doppade sig i sjön, ingen av oss hade ens badkläder med oss…vi är nog rätt fega

kommunikation…

gammelmormor slog på stort och bjöd på svenska jordgubbar dagen till ära, lillflickan åt ömsom oliver ömsom gubbar, och det gick bra det också!

Sjön suger….
Nästa gång tar nog finnkäringen baddräkten på och gör ett svanhopp i sjön…tsss

TAGS
26 kommentarer
 1. Svara

  BP

  6 juni 2023

  Hahaha! Det är ett (utmärkt) sätt att fira nationaldagen på tycker jag:-))))
  Noelle är världens bästa fotoobjekt. du/ni borde anmäla henne till en modellagentur (foto) för barn. Hon är helt fantastisk:-) Tänker på en reklam för grekiska oliver med Noelle i huvudrollen:-)
  Daniel gör det jag skulle ha gjort – precis som Ama gillar jag inte sand mellan tårna. Åt andra sidan hade du ju också dina dojjor på dig:-)
  Ett härligt inlägg, tusen tack:-)

  • Svara

   Paula

   8 juni 2023

   Nu har Noelle lärt sig att även äta oliver med kärnor, hon ser ut som en liten ekorre när hon gnager runt kärnan! Var tvungen att kolla om det var farligt för småbarn att äta oliver, men det var det tack o lov inte! I lagom mängd förstås o bara ibland.

 2. Svara

  Äventyret Framtiden

  6 juni 2023

  Svanhoppet vill jag inte missa Paula! Säg till så tar jag första bästa…
  Oliver och jordgubbar, en ganska ovanlig blandning men varför inte?
  Så skönt ni hade det på stranden och upp kom du ju igen…
  Fina foton som alltid här hos dig!
  Trevligt avslut på Nationaldagen!
  Kram från regniga gränden!

  • Svara

   Paula

   8 juni 2023

   Ja upp kom jag, dottern sträckte ut en hjälpande hand, men då tvärvägrade jag, rullade runt o ställde mig på knä o kravlade mig upp, alldeles själv. Svanhoppet ja, varför skrev jag så, jag som inte kan dyka!
   Dottern hade köpt oliver i lösvikt åt Noelle, jag hade handlat jordgubbar till hela gänget, o det mesta slank ner i lillflickan. Ha de så skönt, jag ska äntligen få köpa reko-ägg från Fredriksberg idag, sen ska det mumsas. Vet inte om du känner till att vi har haft stora utbrott av salmonella hos äggproducenterna så från påsk har det varit ont om ägg. Men nu finns det åter, men hemägg är ju något helt annat. Kram från pörtet

 3. Svara

  Gun Wiik Pils

  7 juni 2023

  Perfekt nationaldagsfirande! Är inte så mycket för patriotiska tal och parader och flaggutdelning av kungen. På tal om honom såg jag en glimt av hans tal vet inte om det va från Stockholm eller Strängnäs, men herregud det lät som en nyinflyttad till landet, satt och skämdes å hans vägar,det var nog det sämsta jag hört.

  • Svara

   Paula

   8 juni 2023

   Jag har inte hört kungen prata på länge, men tycker nog han skulle lämnar rodret till Viktoria nu, hon är så mycket duktigare.

 4. Svara

  Anna-Lena

  7 juni 2023

  Tror också att det blir dopp för finska tanten nästa gång. Hon är ingen badkruka.
  Härlig dag för tjejerna! Och upp kom du ! Kram

 5. Svara

  Karin

  7 juni 2023

  Vilken härlig dag ni hade, det låter som ett alldeles perfekt bra och mysigt firande,
  Så mysigt att ni kan vara tillsammans så mycket nu <3
  Kram från mig

  • Svara

   Paula

   8 juni 2023

   Visst är det så att jag ibland får knipa mig i armen, det är så skönt att ha närhet både till barnen och till stan och i princip har jag blivit mycket mer självgående och aktiv nu. Kram

 6. Svara

  Anna-Lena

  7 juni 2023

  Se till att ha någon med dig som kan ta en bild på svanhoppet. 😀

 7. Svara

  Kicki

  7 juni 2023

  Det blev ju ett vackert sommarväder på nationaldagen. Jag förstår att Noell var nöjd.
  Så du har haft segelbåt? Jag skulle inte ens våga kliva ner i en.
  Ska bli intressant att få veta om du kommer i nåt badvatten i år. Du har ju fegat ur de senaste åren, trots att du var en riktig badnymf innan.
  Kram

  • Svara

   Paula

   8 juni 2023

   Jag o make nummer tre hade segelbåt kring 88-91så det är hundra år sedan! Först köpte vi båten på hösten, sen gick vi kurs och tog skepparexamen på vintern och sen seglade vi till Finland följande sommar! Älskade båtlivet! Förra sommaren badade jag massor! Vi hade flera fina badbryggor i Sundbornsån och i sjön, så det så! Kramen

 8. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  7 juni 2023

  Vad härligt och somrigt. Det verkar som om alla har haft sommar utom vi här i Jämtland. Men jag är inte bitter… 😀 Nej, jag är faktiskt inte bitter för vår tid kommer och jag har haft det bra ändå. Lilltjejen, vad söt hon är som inte riktigt vet hur hon ska handskas med blöt sand och vatten 😀 Men då hade hon i alla fall något att syssla med. Nästa gång blir det alltså bad för din del och jag hoppas att det blir njutbart. Här blir det inga bad på väldigt lång tid…om än alls.
  Kram

  • Svara

   Paula

   8 juni 2023

   Noelle är ovan vid blöt sand. Visst leker hon i sandlådan men kombon med vatten är ny. I somras var ungarna mest vid den stora utomhusbassängen nära där de bor och där fanns ju ingen sand att leka med. Det blir nog mycket häng vid bassängen i sommar också kan jag tro, dit åker inte jag frivilligt, haha
   Kram

 9. Svara

  Ditte

  7 juni 2023

  En verkligt lyckad dag med dina allra bästa. Och härligt med Noelle som du är ett år äldre än förra sommaren och har mer glädje av både vatten och sand. En utmärkt kombination.
  Ja, seglingen saknar jag också men inser att min höft och ben inte skulle göra sig så bra att “hoppa i land”. Men glad att jag ser både seglare och andra båtar i kanalen.
  Du brukar ju vara snabb till att bada så säkert är du snart på gång-
  Jag satsar på lite grekiska bad under nästa vecka och det känns överkomligt vad gäller temperatur.
  Många tankar till dig.
  Kram

  • Svara

   Paula

   8 juni 2023

   Det lät jättemysigt med bad i grekiska arkipelagen! Ha en riktigt skön vistelse, kram!

 10. Svara

  åsa

  7 juni 2023

  Så fina härliga bilder och bra nationaldags firande ? blandningen Oliver ? och jordgubbar ? låter märklig men den lilla verkar ju gilla smaken ?

  • Svara

   Paula

   8 juni 2023

   Den lilla fröken stoppar i sig det mesta, men hon gillar varken pannkakor eller pasta! Smaken mognar förhoppningsvis, nu lekte hon nog mest apa när hon fick chansen att äta plockmat.

 11. Svara

  Anna i Portugal

  7 juni 2023

  Vad härligt med en dag tillsammans vid vattnet. Och visst suger sjön, gissar du sov gott inatt!

  • Svara

   Paula

   8 juni 2023

   Tack, jag sov gott, som alltid, nu skryter jag men jag har otroligt god sömn, det enda som kan störa är om jag har värk. Sjöluften suger, eller hur?

 12. Svara

  Karin

  7 juni 2023

  Fint vid Runn! men jag förstår att ni inte hoppade i, för jag vill minnas att Runn är en djup och ovanligt kall sjö. Bättre att stanna på stranden och roa sig!

  • Svara

   Paula

   8 juni 2023

   Sundbornsån är nog varmast, där är det inte så mycket vatten, så dit ska jag bege mig nästa vecka! Ha en skön sommarhelg

 13. Svara

  Minton

  7 juni 2023

  Noelle är underbar och sandiga händer är inte kul.. Daniel och Noelle är underbar tillsammans.
  Bada nej det är för kallt.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   8 juni 2023

   Det gäller att komma över premiärdoppet, sen blir det lättare. Jag väljer nog att doppa mig i Sundbornsån först, dels för att det är lätt att bara klättra nerför badstegen, man kan inte fega, o dels för att det nog är varmaste badvattnet. Trevlig helg önskar jag er

 14. Svara

  Anki

  8 juni 2023

  Härliga bilder från en härlig dag! Noelle är så söt och såklart älskade hon att få leka där på stranden 🙂 Daniel ser lite trött ut och jag gissar att han sov gott när ni kom hem.
  Kram

  • Svara

   Paula

   8 juni 2023

   Javisst är Daniel extra trött efter stimmig dag på stranden! Annars är det helt otroligt hur pigg han är, tycker han är piggare o raskare nu än för tre år sedan när han flyttade till mig! Kanske har medicinerna och viktnedgången gjort sitt till, och alla långa promenader han får. Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 442
 • 559
 • 1 651 874
 • 5 116
 • 65 975
Sök här