Bloggen

Jag lyssnade till mitt hjärta..

Av
den
3 november 2010

Tack för alla tips på belöningar vid rökstopp!
Nu är ju inte jag den tålmodiga typen så alternativet att lägga undan pengar till någonting långt fram i tiden ligger inte riktigt för mig. Jag beundrar dem som kan…men
jag lyssnade till mitt hjärtat och…

jag köper gärna kattmat för slantarna! 😉

Därför hälsar vi idag Torsten

och Astrid välkomna till pörtet!

Två underbara tre månader gamla kullsyskon ska vi ska få rå om och dela vårt liv med från och med nu!
Som vi har längtat efter en spinnrock, att det blev två är bara dubbel glädje!

Dom har redan första dagen lärt sig fika med oss!
Astrid, den vackra, smidiga sotsvarta kissekatten med silkesmjuk päls

och stiliga röda brorsan Torsten, lite försiktig och ännu lite skygg, men inte ens han kan motstå räkost!!!

Jyckarna är lagom imponerade, dom har väl nästan glömt hur det var att ha kattkompisar!

Nu lär det bli kattblogg här ett tag, dessa ljuvliga små varelser som ska ersätta luktande giftpinnar ska fotas minsann

För övrigt så ringde maken till Vårdcentralen i måndags och förklarade med myndig röst att nu var det bråttom!
Tror ni dom har ringt? Nej, det har dom inte…
Återstår väl snart att göra som kära syster föreslog, åka till VC och kedja fast sig vid receptionen och hota med att inte lämna byggnaden innan vi fått träffa en läkare som skriver ut receptet!

Men, det får vänta, för imorgon stundar nästa röntgen, lungorna ska kollas efter min lunginflammation. Om du har möjlighet får du gärna hålla en tumme eller två för att det inte ska bli flera dåliga besked…

Nu vill jag ner i köket och klappa mina spinnrockar!

TAGS
30 kommentarer
 1. Svara

  Kajsa

  3 november 2010

  Åhhh, GRATTIS till nya familjemedlemmarna!!! De är ju hur söta som helst ju 😛
  Jamen det är väl en jättebra investering att lägga pengarna på, kattmat alltså. Katter är ju så himla mysiga, önskar så att vi också kunde ha en eller två. Men maken och dottern är ju allergiska, så det går ju inte 😥

  Må så gott, och Lycka Till imorgon!

  Kram Kajsa

 2. Svara

  TT

  3 november 2010

  Åh så sööööta! Jag älskar svarta djur men har ju nu lärt mej charmen med röda faror också! :o)
  Jag kunde inte heller motivera mej att lägga undan pengarna för cig-paketen så jag förstår dej… men jag hoppas ändå att du får hjälp GENAST! Kram

 3. Svara

  Barbro Z

  3 november 2010

  Har läst om dina öden och mindre roliga äventyr med hälsan och det därav påtvingade rökstoppet. Tycker du är duktig som kämpar på och tror säkert du får god hjälp av de nya båda charmtrollen. Djur av alla slag har en läkande förmåga på både kropp och själ 🙂
  Självklart håller jag tummarna för dig i morgon. Kram Barbro

 4. Svara

  Britt-Inger

  4 november 2010

  Hej,

  och grattis till de söta spinnrockarna! Och jag son hade tänkt föreslå att du skulle be Hasse ringa VC åt dig för att påskynda dem …
  Jag håller alla tummar och tår för att det sa gå bra för dig på lungröntgen!
  Kraaam

 5. Svara

  åsa

  4 november 2010

  Grattis till era nya familjemedlemmar!
  (Är nog redan lite kär i Torsten, han är exakt en sån katt jag skulle ha om jag skaffade någon..)
  Nu har vi ju dotterns Elvis, det får räcka ett tag..
  Håller tummarna, både för läkarbesöket och rökningen, det kommer att gå så bra så..
  Ha dé!/Kram

 6. Svara

  Malin

  4 november 2010

  Efter din kommentar hos mig ang igår så började jag fundera vad du hade i görningen o kattidén slog mig faktiskt! 😛

  Men jag snuddade bara vid en kattunge men du slog till dubbelt upp, vad kul! Nu har du fullt upp med att fota och gosa med dem hela dagarna så förhoppnvis är det lättare att låta bli cigaretterna.

  Vi ser gärna på foton av söta Torsten och Astrid.

 7. Svara

  Nilla

  4 november 2010

  Men grattis till de nya familjemedlemmarna. Det var väl en belöning som heter duga, förlåt…Astrid och Torsten 🙂

  Ser verkligen fram emot din “nya” kattblogg hihi.

  Kram

 8. Svara

  BrittMarie

  4 november 2010

  Detta var verkligen roligt! Grattis, grattis! Så söta de är båda två. Jag skrattar när jag ser Astrid äta räkost. Så klart de små tassarna måste stå på den lilla, lilla anteckningslappen 🙂
  Är det rökavvänjningshjälp samtalet från VC gäller? De ska ju vara så bra på detta i Falun http://www.dt.se/nyheter/dalarna/article766521.ece Har du sett denna sidan http://www.hjalpattsluta.nu/Take-control/Your-checklist.aspx Nog med moralkakor nu. Jag vet ingenting om sådant. Däremot att katter är bra för både kropp och själ; det vet jag 😀

 9. Svara

  Astrid

  4 november 2010

  Så kul med kattungar, jag skulle vilja ha enkatt men det går inte på grund av allergi
  Du Astrid jag känner mig hedrad 🙂

 10. Svara

  Jenny

  4 november 2010

  Vad söta dom är. Älskar katter. Men det vet du ju redan.

 11. Svara

  Ninni

  4 november 2010

  Välkommen Torsten och Astrid! Vad kul med katter hos er igen och vilka fina kissar! Ser fram emog även kattbilder här framöver! Visst är det mysigt med katter. Tyvärr är inte Snoozen någon kelig katt. De andra kattungarna i samma kull är jättekeliga men inte Snoozen. Det är när det passar honom och då ska det klias ordentligt en liten stund sen går han och lägger sig nån annanstans. Det är så man får känna sig previligerad då han vill bli kelad med. Men det är ju en del av charmen med katterna – att de är såna individualister och alla så olika.
  Jag har tänkt på dig idag och hoppas att röntgen gått bra. Se till att få komma till VC i môre och få ditt recept. Kedja fast dig. Vi står ju inför en storhelg så de vill nog inte ha dig kvar där nå länge för de vill ju hem och fira helg de med. Kan väl inte vara så svårt att skriva ut lite tabletter heller. Räcker ju med ett litet samtal innan för att se att det inte finns hinder för att ta just dessa tabletter.
  Lycka till!
  Torsdagsskramar. 😉

 12. Svara

  Veronica

  4 november 2010

  Aston skuttar av glädje att det kommit två nya buskompisar 😆
  Vi håller alla tummar vi har för att det inte blir fler tråkiga besked!

 13. Svara

  Menageriet

  4 november 2010

  Såå söta katter Du har skaffat!
  Och två spinnrockar! Ska Du gå kurs eller kan Du spinna? Det hade jag velat kunna och speciellt nu när det finns så mycket fin ull att köpa. Men nu kan jag ju beställa av Dig. Vad bra! :mrgreen:
  Kul att Du skall måla tavlor också. Det blir kul med alla foton framöver på katterna, tavlor och spinnandet. Spännande!
  Så jäkla slappt av VC! 👿
  Ring direkt till någon läkare där istället, så kanske det går snabbare. Eller har dom några akuttider Du kan gå på?
  Nu har Du väl redan röntgat lungorna, men jag hoppas att Det gick bra?
  Här håller vi tummar och klor att Du snart kommer in på VC och att det går bra att sluta röka.
  Må så gott och ha en fin helg Ni också! 🙂

 14. Svara

  Christina

  4 november 2010

  Nämen gud,så sööööta!!!!
  Vet du vad Paula?
  Nu kan vi skak i hand för på Onsdag så ska vi nämligen hämta hem en till liten kattunge.En svart-vit sådan och tjej.
  Vi insåg att Elsa var i akut behov av en kattkomis då hon hela tiden håller på att trakasera våra hundar.

 15. Svara

  leila

  4 november 2010

  😛 men Paula!!!!!!!! verkar som om jag har missat en massa nu igen. Har du varit sjuk? Har du slutat röka? och katter har du skaffat dig :mrgreen: Jag hoppas du är frisk nu, ska läsa ikapp här lite och jag skickar en jättekram via cybern för rökstoppet, blir så glad för din skull, som du vet så är mamma sjuk just nu och jag klandrar rökningen mycket och jag jobbar hos många med kol. Jag ska kila vidare i din blogg och läsa ikapp lite.
  massa kramar till dig och alla dina fina djur och din fina make 🙂

 16. Svara

  leila

  4 november 2010

  ser nu när jag läst ikapp att allt inte är ok än. jag hoppas lungröntgen gick bra och att du snarast får hjälp av vc med att sluta röka. håller tummarna att allt går bra. kramis

 17. Svara

  Inger

  4 november 2010

  Jag håller tummar tår och allt jag kan,Lasse hjälper till jag tror hela Blötberget håller tummarna för dig. Sänder stora varma kramen till Dig. IngerL

 18. Svara

  lelu

  4 november 2010

  åhhh torsten ..vill ha …

 19. Svara

  Tette Merio

  4 november 2010

  Åh vilka fina kissar ni skaffat! Kul att de ser så olika ut, trots att de är från samma kull. Varje unge kan ju ha olika pappor, när det gäller katter. 🙂
  Önskar att jag också kunde ha katt igen, men det tillåter inte min pälsdjursallergi längre. Det är illa nog med hund, för det har jag ju ändå. 😮 😉

  Håller tummarna för röntgen också!
  Massa kramar till dig! Hasse kan få en också, hehe./Lillsyrran.

 20. Svara

  Lotta

  4 november 2010

  Shit vilken fin blogg.. Kunde väl förstå att den skulle vara lika ambitiös som dig, Paula! Vad fina dom är i ert hem. Helt plötsligt kommer dom till sin rätt.. Jag och Cornelius log med hela ansiktet när vi såg bilderna.. Glad att jag “övertygade (även om det inte var svårt) er att ta 2. Du vet väl det Paula, att det krävs 2 för att dansa tango… varför ta ifrån djuren det? Kram x1000 från Lotta och Cornelius samt massa djur på Näs Gård

 21. Svara

  Doris/doje

  4 november 2010

  DET var ett superbra sätt att använda rökstopp-pengarna på !!!
  Ser framemot mer foton och läsning om dina nya vänner ;-).
  Hoppas verkligen att du snart får hjälp från VC och lycka till med lung-röntgenen.
  Kram

 22. Svara

  Gun

  5 november 2010

  Underbara små varelser! Verkar va en perfekt investering. Sorry hade ingen aning att du hade bekymmer av det slaget som du skrev om i min blogg.

 23. Svara

  elisabeth

  5 november 2010

  finns ju ingen bättre årstid ta sig an ett syskonpar kattungar – GRATTIS – och i och med ditt rökstopp något lägga känslor och ompysslad på. Har erfarenhet av katter alla år och jag vet att om man lägger en bra grund för dom, får man igen det tusenfalt många gånger. vad bra att dina är syskon, mina hankatter beter sig ibland som syskon fast en är raskatt och den är blandras. Tror att det beror på att den ett år äldre har ett sånt lugn så den andre tycker sig tillåta sig vara den som pratar mest och tar över lite betr sociala förmågan. Som det heter, åt liknande, ett hem är inget hem utan en katt. En sak alla katter gillar är en hög klösbräda att kunna titta ut genom fönstret och speja, att ha klösa på när andan faller på, så de låter bli möblerna, klösställningen för mina fungerar som sovplats, klösområde, att hoppa upp på när gäster kommer med hundar:-) utkiksplats genom fönstret och säga till när grannens katt kommer strövande ute, ligger där och väntar tills vi ska komma hem .-) och lite till…………

  kram till dig !
  elisabeth

 24. Svara

  Kicki

  5 november 2010

  Mysiga söta små spinnrockar. Torsten är min favorit. 😛
  Jag har undrat var tidigare kissar tog vägen. 😥
  Kul att jag fick en länk till uppfödarna av Torsten och Astrid.
  Näs Gård i Gubbo känner vi jätteväl. Har också nyss blivit påmind då jag börjat plocka bland mina nostalgibilder. Ture Ellingspers, som ägde gården, var en av våra hästägare på -60 och -70 talet. Berra har haft många av hans hästar i träning och kört in hans unghästar när Ture började med egen uppfödning.
  Jag vet att gården varit till salu för “astronomiska belopp”. Kul att det blir häst och hunduppfödning där för de nya ägarna.
  Hoppas att lungröntgen inte gav annat än positiva utslag.
  Kramen!

 25. Svara

  Anki N

  5 november 2010

  Oh..de var en bra sak att lägga pengar på. Så gulliga. Jag vill oxå ha…men min kära make vägrar…de handlar bara om tid o övertalning o bearbetning – män ger sig alltid…fniss.

  Kramiz o trevlig helg.

  Anki

 26. Svara

  Gunvor

  5 november 2010

  Åhhhh men så gulliga småvänner du har fått.Jag älskar ju katter Och har haft några, men nu får jag ju nöja mej med att vara gammelmatte till våran Astrid. Hon ser ju annorlunda ut än dina småttingar. Det är inte så mycket att hålla i men så gullig o gosig ändå. Jag tycker du gjorde alldeles rätt som satsade på såna söta varelser. Jag längtar att få följa med på deras strapatser.
  Mys o njut ! Hoppas allt såg bra ut på röntgen.
  Kramkram!

 27. Svara

  Ulla

  5 november 2010

  Vad duktigt du är som har slutat röka *klapp på axeln* …och grattis till de nya familjemedlemmarna. jag ser fram emot att följa deras liv och leverne.

 28. Svara

  Ragnvi

  6 november 2010

  Morning! Hoppas allt var OK på röntgen?! Och att du äntligen fått kontakt med VC!!!
  Stort grattis till spinnrockarna!! Underbara sötnosar! Fota o blogga mycket om dom o hundarna så kanske det går lättare att låta bli giftpinnarna…?!
  Kramen!
  Ragnvi

 29. Svara

  Punatukka

  6 november 2010

  Heeeeej! Jag håller både mina och Ekens tummar och tår för att allt blir BRA! Säg inte att du redan lagt av med cigaretterna……..gosh! Jag är djuuuupt imponerad över din styrka.Kissarna är ljuvliga……….underbara,mmmm!
  Du vet boken “Igelkottens elegans”….jag klarade inte heller att läsa ut den,tsss! Nu har jag läst “Vägen” av Cormac Mc Carthy.En sällsam,gripande och hemsk berättelse om hur en far och son vandrar ensamma genom ett amerikanskt nedbränt landskap.
  Betyg:****

  Susar vidare…..Önskar er alla allt gott,kram! Och pussar till fyrbeningarna!

 30. Svara

  Sylvia

  6 november 2010

  Underbara varelser ni skaffat er. Kommer säkert att hjälpa dig att motstå begäret.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 303
 • 354
 • 1 626 688
 • 5 070
 • 65 365
Sök här