Bloggen

Jag vill ha snöskor!

Av
den
9 februari 2010

Det har snöat oavbrutet utanför pörtet idag, och inte har det slutat än.
I helgen skulle vi ta en tur ut på isarna

men när vi närmade oss såg vi hur skoterspåren såg ut!
Isen ligger i skikt, och mellan dem är det snö som förvandlats till en brun issörja

..men med ett par snöskor skulle det ha fungerat alldeles utmärkt att ta sig fram!
Inte ser dom längre ut som jag föreställde mig, jag minns något som liknade tennisracketar som man kunde binda vid fötterna…och inte var dom billiga heller, 849,- för den enklaste modellen

Vill man hotta till det kan man inhandla dessa rosa snyggingar för 1500 kronor!
Kanske ska man lägga in en önskan till tomten nästa jul?

Även här i skogen skulle snöskor säkert fungera utmärkt!

Titta hur skojigt snön liksom klänger sig fast vid trädet

En härlig vintersöndag var det, även utan snöskor!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Gunvor

  9 februari 2010

  Vilka vackra bilder du tar! Den sista blir jag alldeles förälskad i. Såå himla fin! Här har det också kommit en hel del snö i dag. Men väldigt lätt o fin snö. Såna där snöskor har jag aldrig sett. Tjusiga var dom i varje fall. Dom rosa. Vilken kameramodell var det som du köpte. Vilket märke alltså?
  Ha en fin dag i morgon. Lev väl!

 2. Svara

  åsa

  9 februari 2010

  Med snöskor kan du ju vara med och tävla!
  Det var väl tävling i Rättvik helgen som var.
  Skulle inte det vart nå´t, att springa upp för rodelbacken för att sen vända och springa neråt….!?!
  Hualigen!
  Men, snöskosprint, det är nog nå´t som kommer starkt ska du se…
  Ha dé!/Kram

 3. Svara

  Doris/doje

  10 februari 2010

  Tycker absolut att du borde få snöskor eftersom du älskar snö så mycket 😉 .
  Ja, det är otroligt hur pigga folk kan bli av en blodtransfusion, har sett det på jobb, kanske man borde prova 😕 .
  I kväll kokade jag 8 liter av Gulash-soppa och så ska jag frysa in så jag har mat i frysen när de 30 dagarna börjar, blir nog inte lätt men jag MÅSTE, har börjat få problem med andningen också 🙄 …
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 4. Svara

  Synne

  10 februari 2010

  Godmorgon i pörtet.

  Härliga bilder du bjuder på.
  Isen var dock mindre läcker. Måste se om våran is är lika illa här.
  Har ju tänkt mig ner för att ta lite bilder.
  Att trugor ska vara så dyra då?

  Har två tennisracketflugsmällor här. Kan man bygga om dom tror du?
  Attans vad det ska kittla i fötterna när batteriet fortfarande funkar hihi…

  Har inte ringt till tandläkaren ännu. Ska till min doktor i morgon först så får vi se…..
  Men det blir nog ett samtal så småningom.

  Nu ska jag snart sova. Väntar hem maken snart.
  Hälsa så gott.
  Kramen nabokäringa :mrgreen:

 5. Svara

  Punatukka

  10 februari 2010

  Löjligt dyrt….Kan man inte bygga sina egna snöskor?? Undrar om det går lika bra med badmintonracket,tsss?! Underbara foton Paula men själv börjar jag tröttna på vintern eller rättare sagt kylan för det “vita” är toppen….Nu ska jag sätta igång ett långkok att värma oss med,sååååå……kramar om och önskar er alla sköna dagar!

 6. Svara

  britten

  10 februari 2010

  dina snöbilder är magiska…tack för tipset om stolarna..ska kolla på det / Kram

 7. Svara

  Kicki

  10 februari 2010

  Vem skulle orka flytta fötterna i snöskor, knappast jag. Dessutom tror jag att man skulle sparka sig själv på fotknölarna, dom blir ju så breda, fast de rosa till sitt “facila” pris såg ju rätt små ut.
  Visst är det konstigt med isarna iår, vattnet är framme i strandkanterna. men eftersom det åks snöskoter på dom, så borde de klara mina hundpromenader också, men man vet aldrig. Berra nekar att gå ut på isen, han kanske är klyftigare än jag.
  Kramen

 8. Svara

  elisabeth

  10 februari 2010

  vad roligt att det finns snöskor, håller med dig – ett par skulle man vilja ha på sin önskelista. Det är inte så att de rear ut några par, ska höra mig för. Har ett stråk jag gillar med skog och härliga vyer, men där har jag inte varit sen en bit före jul – så ett par snöskor skulle man ha 🙂 . Ha d gott och tack för alla foton du visat senaste tiden när jag inte gjort nåt inlägg. Hoppas solen kommer att skina där ni är snart, den är rätt så lite där jag bor om jag inte missat den förstås……..
  kram elisabeth

 9. Svara

  Malin

  10 februari 2010

  Jättefina bilder!!! Den sista älskar jag.

  Jag har aldrig testat snöskor.

  Kramar

 10. Svara

  Mia

  10 februari 2010

  Jag vidhåller att det är du och endast du som kan få mig att tycka att vintern är vacker fortfarande *L*

 11. Svara

  Ninni

  10 februari 2010

  Jag bara njuter av dina vinterbilder.
  Din dotter såg verkligen häftigt snygg ut i sin nya look. Ja, man skulle har varit yngre och kunnat hängt på…
  Alltså, jag fattar inte hur du hinner med allt. Promenader då du tar underbara bilder, farmen på facebook och så hinner du läsa massor och laga en massa god mat. Jag hinner ju nästan ingenting på dagarna ju. Men nu är det snart OS och då blir det fullt upp att hinna se skidåkning, hockey och annat skoj. F-n får ta dem om hockeyn sänds på kanal 6 för den kanalen har inte vi som har parabol från Canal digital. I fjol sändes hockey-VM på den kanalen och jag var så sur så sur.
  Måtte det inte bli sändningar långt in på nätterna för då måste jag ändra dygnsrytmen och det brukar vara jobbigt då jag ska ändra tillbaka och Christer som jobbar kan ju inte vara uppe halva nätterna heller.
  Vi har fått en till i hushållet nu ett tag. Äldsta dottern bor här i väntan på lägenhet i Bollnäs då hennes samboförhållande har kraschat. Än så länge är det trevligt att ha sällskap på dagarna och hjälp med för den delen. Men den tid som blir över pratar vi bort och jag sitter ännu mindre vid datorn nu eftersom den står i gästrummet. Men det är ju för en kortare tid så det går bra.
  Ha det gött och hälsa Hasse och fortsätt ta vackra vinterbilder.
  Kram.

 12. Svara

  Monica

  10 februari 2010

  Fina bilder som vanligt.

  Ska ni ut för att titta på rally i helgen kanske?

 13. Svara

  BrittMarie

  10 februari 2010

  Så fina vinterbilder! Bara att få se blå himmel är ju jättefint. Snöskor hoppas jag verkligen att du får tag i. Då kommer du att kunna “flyga fram” efter Loppan och Blinka. Lätt som en fjäder kommer du att kunna studsa fram. Jag nästan ser det framför mig, och blir lite avundsjuk själv. Ha det bra!
  Kram

 14. Svara

  leila

  10 februari 2010

  jag vill också ha såna skor, helst de där rosa för 1500 kr. billigt och bra 🙂

 15. Svara

  TT

  13 februari 2010

  Men kan man inte bara ta två gamla tennisracketar och lite snören och surra fast dem på fötterna??

 16. Svara

  Hans Johansson

  17 februari 2010

  Jag har ett par snöskor, rosa, men jag föredrar definitivt skidor ! De har bättre bärighet i lös snö än snöskor, förutom att man får njuta av alla medlut och kan stakåka på slättan. Med snöskor kan vandringen lätt bli tung, särskilt i lös snö, men det är ju roligt att prova på något nytt, och de finns faktiskt att hyra på vissa sportanläggningar. 1500 är ju lite mycket för att gör en provtur.
  Lycka till !

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 179
 • 505
 • 1 628 933
 • 5 076
 • 65 458
Sök här