Bloggen

Quatchi, Mukmuk, Miga, Sumi

Av
den
12 februari 2010

Nu tror ni jag har fått fnatt va?
Haha, så är det ju inte, ville bara presentera mina nya kompisar!

Quatchi

Mukmuk

Miga

Sumi

Alla har ett gemensamt, de är OS-maskotar

Varför dom är så många begriper jag inte, den goa Quatchi hade väl räckt, och varför låter namnen japanska? Eller är det möjligen något inuitspråk, det finns väl eskimåer i Kanada? Min bristande kunskap om Kanada är härmed avslöjad…

Som ni förstår kommer jag från och med idag, ja, idag, det är backhoppningskval redan idag, att till största delen ägna min energi och entusiasm till de Olympiska spelen i Vancouver.
Men så pågår också Svenska Rallyt som alltid är lika spännande!
I år var det inte tal om att åka för att se rallyt på plats trots att det går två sträckor i Fredriksberg. Nu har vi ju flera mil att åka, och med den mängden snö som ligger är det knappast möjligt att plumsande ta sig fram i rallyskogen.
Alltså väljer vi det enklaste alternativet, kolla på rallyt på webben…
Mellan all sport måste jag också hinna mjölka kossorna på farmen så det blir köriga två veckor nu!
Hoppas ni alla govänner har förståelse för min minimala insats på bloggen denna period, liksom att jag kanske inte knackar lika ofta på er dörr i cybervärlden!

Må så gott alla tills vi hörs igen, jag bjuder här på en bild på familjens yngsta sötnos

Melissa, 4 månader
Hundra gånger sötare än Quatchi, Mukmuk, Miga och Sumi….

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  Leena

  12 februari 2010

  Hej Paula,

  Vilken härlig tid har vi framför oss…massor av OS!

  Kram Leena

  PS. Jag har något för dig på min blogg

 2. Svara

  Mia

  12 februari 2010

  Jag gillar Melissa bättre än mascotarna…hon är mycket sötare *L*
  Jag hoppas att jag kan se så mycket som möjligt av OS, i värsta fall finns det radio på jobbet, men det blir liksom inte samma sak…
  Du, jag gödslar lite åt dig på farmen, så var inte orolig 😉

 3. Svara

  Synne

  13 februari 2010

  Är du vaken?
  Det är jag. Sitter och ser invigningen på OL nu.
  Det är bra stämning där just nu.

  Ja namnen på de där maskottarna är väl från deras indian kultur kan jag tro.
  Ser alla deras stammar just nu. Det är så kul att det äntligen är igång.

  Nu ska vi kose oss framför tvn några veckor.
  Det kommer nog hända massor.

  Jag hoppas nog bara att det inte blir så många dopingfall…

  Ha det gott i pörtet nu. Här ska det bli en skön helg.
  Kramen och hälsa maken.
  Nabokärringen :mrgreen:

 4. Svara

  Kicki

  13 februari 2010

  Ja, jag förstår att du får ditt lystmäte av sport nu 😛
  Som tur är är jag måttligt road, för jag ska på årsmöten både idag och i morgon, så Berra får ha sporten och TVn för sig själv. Annars är det risk för slitningar nu ett par veckor, men han får titta på dagarna, så kan väl jag få bestämma LITE om TVn på kvällarna.
  Kramen

 5. Svara

  messan

  13 februari 2010

  Jag gillar den lilla söta Melissa bäst!! Dom andra små sakerna är också söta men inget går upp mor Melissa:)

  Då är vi två som sover med öppet fönster året om. En natt vakande jag av att det var snö i sängen, stora flingor som singlade ner på mig. Gud så härligt och friskt det var!
  Jag kollar inte alls på OS faktiskt, är inte så intresserad. Jag läser hellre en bra bok eller ser en bra film på TV. Tur att vi alla är så olika:).
  Önskar dig en underbar dag i all snö som ni har!! Här snöar det idag trots att jag beställt att våren ska komma till oss nu.
  Kramar

 6. Svara

  Gunvor

  13 februari 2010

  Gosiga kompisar du har men jag tycker nog också som dom andra att lilla Melissa är den sötaste! Ja nu blir det jobbigt värre med alla OS tiderna.Vi tittar på eftersändningarna. Spännande blir det och redan i kväll får man bänka sej framför apparaten. Jag missade invigningen som gick i dag..Shit!
  Ha det njutbart framför din stora fina TV. Kram!Kram!

 7. Svara

  Anki N

  13 februari 2010

  Jösses så söta de alla var, fram för allt Melissa.
  Jo jag har redan räknat ut vad du befinner dig..haha….de sitter folk här med spikade JAG TILLHÖR INTE DOM…jag rör mig ständigt.

  Heja på Heja på…jo jag såg faktiskt invigningen o ite hocky de lär de bli.
  Kramiz Anki N

 8. Svara

  Ninni

  14 februari 2010

  Jag tycker då att Quatchi är den gulligaste maskoten så det hade räckt med den.
  Förstår att ni har fullt upp nu i OS-tider. Själv har jag gett mig f-n på att kliva upp kl 6 nästa söndag och se Sverige-Finland matchen på tv. Kul. 🙂 Håller naturligtvis på Sverige jag men förstår att lägret hos er är delat.
  Ha det OS-gött!
  Kram.

 9. Svara

  britten

  14 februari 2010

  äntligen en själsfrände….jag älskar också vinter os…och tittar så mycket jag orkar..hejjar du på Sverige eller Finland eller båda kanske…stor kram till dig i dag…

 10. Svara

  BrittMarie

  14 februari 2010

  Hallå där! Sitter du framför 50-tummaren hela tiden nu, eller hinner du ut i skogen lite också? Det måste kännas extra stämningsfullt med så fin tv. Just det, jag tror också som Synne att maskotarna säkert har namn efter den gamla indiankulturen. Häftigt i så fall. Föstås tycker jag också att Melissa är sötast!
  Kram och ha en bra tv-vecka!

 11. Svara

  Doris/doje

  15 februari 2010

  Håller med dig, Melissa är MYCKET sötare 😉 .
  Jag börjar “rensningen” den 27/2, ska skriva om vad jag äter och hur det går i bloggen ( alla blir säkert såå less på mig, man blir ju lite tjatig när man håller på med sånt 😉 ), detta skulle nog kunna vara något för din dotter för det är inget extremt med detta, man bara tar ut en hel del födoämnen och slussar så in dem en efter en ( om man vill, OM man vill gå ned i vikt tar man ju såklart inte in t.ex. socker igen ) efter de 30 dagarna, det är meningen att man ska se om det är någt födoämne som man inte tål, t.ex. mjölkprodukter eller gluten m.m.
  Ha det så trevlig framför 50-tummaren 😀 .
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 12. Svara

  annette

  15 februari 2010

  Japp, det tycker jag är okej, titta och njut på OS även för mej för det lär inte bli så många stunder framför tv-n.
  Meliisa var minst tusen ggr sötare än alla maskotar tillsammans, vilken lite spjuver det verkar vara;)

  KRAMAR!

  annette

 13. Svara

  Christina

  15 februari 2010

  Själv så tillhör jag den skaran som skyr OS med elden.
  Blir mest sittandes vid datan när han tittar på sport.Nu är det någon skidåkning tror jag.
  Go bild på minstingen.
  Kram

 14. Svara

  Malin

  16 februari 2010

  Ja nog är Melissa hundra ggr sötare än alla maskotar tillsammans!

  Jag tittar oxå på väl valda delar av OS, som tex skidåkningen i går!!! 🙂

 15. Svara

  Mia

  16 februari 2010

  Har 3,05 i takhöjd, Paula! Det du!!! Lååånga gardiner blir det =))
  Nu hejar vi!!!

 16. Svara

  Kersti

  17 februari 2010

  Hej en snabbtitt förbi här väl medveten om att du sitter klistrad i tvsoffan. Jag har lite koll guldmedaljerna i alla fall. Bara ingen kommer och frågar vad de heter de som vann 😆 Vi hörs när eländet är över. Kram

 17. Svara

  Nilla

  18 februari 2010

  Men så söt hon är, lilla Melissa. Mycket sötare än alla OS-maskotar tillsammans. Förstår att du har fullt upp nu. Men kan du inte hyra en en sån där “avbytare” till farmen 😉
  Ha det gott Kram

 18. Svara

  Anki N

  18 februari 2010

  Men OS går ju inte dagtid, eller ser du repriserna oxå….
  saknar dina uppiggande inlägg vet du.
  Kramiz Anki N

 19. Svara

  Mia

  19 februari 2010

  Domherrarna är här hos mig, vet du…. *L* Massor!!

 20. Svara

  elisabeth

  19 februari 2010

  såå underbar söt hon är denna melissa ! Förstår det blir en hel del OS för dig/er. Hoppas du mår bra och att bassängträningen funkar – du ska se det ger resultat !
  kram kram

 21. Svara

  Kicki

  19 februari 2010

  Är det så illa att vi måste vänta ända till OS är slut innan vi får glädjas åt dina trevliga inlägg på bloggen 😐
  Kramen

 22. Svara

  Marketta

  20 februari 2010

  Kunde lika gärna sälja tv:n nu. Bara skräp där nuförtiden 🙂 . Börjar bli trött på det där os som prackas på en överallt. Dom kunde väl alla fall låta bli P4 så man hade nåt att lyssna på åtminstone.

  Satt förresten och funderade på en sak, om vi nån gång råkades träffa tex på stan. Vad skulle vi prata för språk 🙄

  Kramizzar
  Marketta

 23. Svara

  dack

  18 mars 2010

  vad säljer man maskotarna och vad är miga för maskotarna till os ❓

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 206
 • 364
 • 1 627 643
 • 5 072
 • 65 414
Sök här