Matrecept och kökstips

Jamie´s fiskpaj

Av
den
5 december 2007

Eller paj och paj, jag anser att en paj har en deg, men det har inte denna rätt. Jag skulle nog kalla den för gratäng, men god är den!

Du behöver:
6 stora potatisar i ca 2½cm tärningar
2 ägg
2 nävar färsk spenat
1 finhackad lök
1 finhackad morot (eller endiv som jag använde)
3 dl gräddmjölk
2 nävar riven parmesan eller cheddar
saften av 1 citron
1 tsk dijonsenap
500 vit fiskefilé i ett par cm-tjocka strimlor
muskot, salt, svartpeppar, fiskkrydda, olja, persilja

Lägg potatisen i kokande saltat vatten o koka ett par minuter. Lägg i äggen, koka 8 minuter. Ånga spenaten i durkslag ovanpå potatisen någon minut. Krama vätskan ur spenaten och låt potatisen rinna av. Skala och dela äggen i fyra delar. Stek lök och grönsak i kastrull i olja ca 5 minuter, tillsätt gräddmjölken och låt koka upp. Dra kastrullen av värmen o lägg i ost, citronsaft, senap och persilja. Lägg spenat, fisk och ägg i en smord ugnsform med rejäl kant, strö över fiskkrydda (mitt eget påhitt). Blanda och häll över såsen. Mosa potatisen, tillsätt lite olja (eller smör, hihi), salt, peppar och muskot. Klicka moset ovanpå. Ställ in i 225 graders ugn ca 25 minuter. Voilá!
Jamie Oliver kallar detta comfort-food, och det kan jag hålla med om. Lättuggat, enkelt och gott!
Men jag avstår från att servera den som han gör, med bönor i tomatsås och ketchup!
Det går lika bra (med selleri?) utan!

TAGS
5 kommentarer
 1. Svara

  Anki

  5 december 2007

  😀 Idag har jag pallat mig iväg till Optiken, inte visst jag att jag såg så dåligt…skratt. Nu hittar jag förmodligen hem i kväll – skönt.
  tack för mattipset..

  Kramiz Anki

 2. Svara

  Anki

  5 december 2007

  undrar vad jag får här nere,,måste testa…hihi.

 3. Svara

  Mia

  5 december 2007

  Haha, ja man ska nog moderera engelska recept ibland *L*

 4. Svara

  Kersti

  5 december 2007

  MM låter riktigt gott. Kram

 5. Svara

  Gunnel

  5 december 2007

  Mums så gott det där lät. Alltid kul med lite nya fiskrätter…jag blir lite lätt insnöad (inte utifrån då :O) )

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 252
 • 770
 • 1 610 920
 • 5 044
 • 65 073
Sök här