Bloggen

Jämmer och elände..

Av
den
23 oktober 2014

Under ett par dagar har lokaltidningens rubriker sett ut så här:
Nattsvart läge i Fredriksberg
En by bortom all räddning

Ämnet handlar om en så viktig funktion som räddningstjänsten i byn, dvs. brandkår och en IVPA-bil, dvs. I-väntan-på-ambulans med utbildad personal.
Det har gnisslat länge mellan kåren och arbetsgivaren och till slut sade personalen upp sig pga. outhärdliga arbetsvillkor.

Gissa vilken lättnad då man idag läser att konflikten är slut, kåren återgår till arbetet, ny personal rekryteras och detta omgående!
Det ligger många knutar olösta i problematiken, jag hoppas alla får arbetsro och återfår förtroendet för varandra.
Eftersom jag inte har någon insyn i verksamheten kan jag inte spekulera i vad som gått snett, men vad som är viktigt är att vi slipper vänta 45 minuter på ambulans och brandkår!
Ingen stadsbo skulle acceptera sådana väntetider, det vill inte vi i glesbygden heller göra!

1023c

Idag krävdes all viljestyrka och envishet som finns i finnkäringen för att genomföra en längre hundpromenad

1023b

Blinka har betydligt bättre regnkläder än matte, och idag kom de väl till pass, 2 plusgrader, snålblåst och ihärdigt regn var förutsättningarna i skogen

1023a

Men ack så nöjd man är efter väl uträttat värv, Blinka hoppar självmant upp på bänken för att bli avtorkad innan vi går in, och inom ett par minuter har hon rullat ihop sig som en katt i min tevefåtölj där hon sedan tillbringar de närmaste timmarna..

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  E V A

  23 oktober 2014

  Så bra att det ordnat upp sig.
  Räddningstjänsten, vill man allt ha snabb utryckning av,
  när det behovet finns, oavsett vart man bor…!

  Förstår att Blinka tycker det är mysigt att kura i fåtöljen,
  efter det regnäventyret :love:

  Kramen

 2. Svara

  Anki

  24 oktober 2014

  Såå skönt att det ordnat sig med Räddningstjänsten! För visst är väl vi som bor i glesbygd också människor som är värda hjälp när vi behöver. Ja, jag bor ju också i glesbygd, fastän jag bor i södra delen av vårt land…
  Jag är glad för varje dag jag slipper snö och kyla… skönt att göra som Blinka och kura i fåtöljen…
  Kram

 3. Svara

  Gunnel

  24 oktober 2014

  Så bra att det ordnat upp sig. Helt oacceptabelt att ha det så. Jag förstår Blinka. Visst är det skönt att kura ihop sig i fåtöljen efter att man varit ute. Trevlig helg.

 4. Svara

  "LillaSyster"

  24 oktober 2014

  Underbara Blinka! Så gott och vila i fåtöljen efter en blöt promenad.
  Bra för dig och de i byn att räddningstjänsten blev kvar.
  Ha en bra fredag!
  Kram

 5. Svara

  Punatukka

  24 oktober 2014

  Gudskelov att det inte blev värre,puuuh! Önskar er alla,två och fyrbeningar en skön frisk helg,kraaaaaaam!

 6. Svara

  Mita

  24 oktober 2014

  Skönt att det ordnade sig med räddningstjänsten, när det gäller liv och hälsa vill man inte vänta för länge. Så fin liten vovve, och regntäcke är allt bra skönt och ha. Här är det stora vovven som avskyr att bli blöt, lille Bamse han bryr sig knappt vilket väder det än är.
  Jag har läst tillbaka lite i din blogg och gillar ditt sätt att skriva och berätta. Tack förresten för besöket hos mig, det är alltid kul med nya bloggvänner.
  Kropp och hälsa är nog nånting vi slarvar med och verkar ta för givet så länge det fungerar. Men när allvaret knackar på dörren blir vi rätt små i alla fall, man ska ju vara rädd om sig, att man inte fattar det??..
  Mitt förmaksflimmer debuterade i Mars i år när jag fick åka in akut. Jag blev kvar till nästa dag och el konvertering planerades, men hjärtat slog om till normal rytm av sig själv så det blev inget med det.,
  Med medicin har varit tämligen lugnt ända fram tills för ett par veckor sen när det började slå oroligt och fladdrigt. Men i måndagskväll trodde jag min sista stund var kommen när hjärtat fullkomligt exploderade i bröstet och det brände som eld. På akuten fick dom till sist ner rytmen till ” bara” 150 istället för över 200. Så blev jag kvar där igen och ny konvertering skulle göras under dagen. Men återigen slog hjärtat om till normal rytm.
  Så nu är jag hemma med ökad medicinering och kommer hållas under uppsikt med nån månads mellanrum.
  Men visst får man sig en tankeställare vad som är viktigt eller inte. Jag slutade röka 1993 så det är jag glad över.Min last är väl möjligtvis godis och nåt glas vin till helgen, men lite roligt ska man väl få ha,hehe….
  Oj, det här blev ju superlångt. Du orkade säkert inte läsa allt. Men i vilket fall ska du ha en toppenfin fredag och helg,
  Varma kramar från Mita?

 7. Svara

  Andra året i Hjo

  24 oktober 2014

  Vilken fin Blinka, hoppar upp självmant för att bli torkad. Här är det en brottningsmatch varje gång. Hjo-Hjo ska ha handduken själv. Kan själv, som det heter.

 8. Svara

  Britten

  24 oktober 2014

  Skönt att det ordat upp sig med räddningstjänsten, men det är väl ändå konstigt att en hel arbetsstyrka ska behöva säga upp sig för att det ska hända något! :thumbsup: :thumbsdown:
  Bra med regntäcke, så lilla “skogsrået” inte blir förkyld. Klart man skall ligga i bästa fåtöljen när man är prinsessa! 😀
  Mina pälsklingar har snart simhud mellan tårna av allt regnande. Lite mer att torka här, men det går smärtfritt iaf.
  Önskar Dig en fin helg och lite bättre väder! Kram 🙂

 9. Svara

  Nette Cecilia

  24 oktober 2014

  😉 Men så våt Blinka blev då är det nog skönt att bli trokad av matte ,trevlig helg ,nette

 10. Svara

  Mia

  24 oktober 2014

  Märkligt att det är vi i landsbygden som ska drabbas av sånt, det är likadant i inlandet här dock har det inte kommit till en lösning :thumbsdown:
  Kram på er och nospuss, en blöt en, till Blinka :love: :love:

 11. Svara

  Gun

  25 oktober 2014

  Ja Herregud va galet att dom bara kan ha en tanke på att någon skall behöva vänta så länge på hjälp är absurd. Hoppas nu ni får behålla servicen det kan ju vara fråga om liv och död, pengar i det fallet borde vara oväsentligt.

 12. Svara

  Raija

  29 oktober 2014

  Att det ska vara såna problem nu för tiden att bo i glesbygd och fint att det ordnade sig med räddningstjänsten.

  Våta hundar känner jag igen :hmm: och våra hundar får också ha jackor på sig som skydd för regnet och att lära sig bli torkade innan de får gå in. Sen har vi ett antal katter som vi också torkar med jämna mellanrum, speciellt Wille Vilsen och Totta, som ofta är ute i regnet.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 391
 • 450
 • 1 638 558
 • 5 097
 • 65 701
Sök här