Matrecept och kökstips

Ketchupmarinerad lax

Av
den
22 oktober 2014

Måste dela med mig av en enkel marinad till lax som jag gjorde igår.
Det räcker med att marinera fisken ca 30 minuter men det gör inget om den ligger i en timme.
Till 4 bitar laxfilé behöver du:
2 dl ketchup
1 msk dijonsenap
1 msk japansk soja
1 msk rörsocker
2 pressade vitlöksklyftor
½ tsk liquid smoke
en nypa salt

koka ihop marinaden utan salt i 5 minuter. Salta och låt kallna i en lagom stor ugnsform. Lagg laxen ovanpå marinaden, vänd på bitarna så de blir täckta, låt stå. Strö gärna över flagad mandel innan du stoppar den i 175 graders ugn i ca 15-20 minuter

Till laxen serverade jag en sallad gjord på kikärter, tärnat äpple, finhackad purjo, tärnad squash och inlagda rödbetor i en kall yoghurtsås kryddad med senap, salt och peppar

1022a

TAGS
6 kommentarer
  1. Svara

    Helen

    22 oktober 2014

    Hej…

    Vad gott det där låter då… ska jag nog testa nån dag… 🙂

    Ser att du har fler recept,, ska kolla lite

    kram kram

  2. Svara

    Gunnel

    22 oktober 2014

    Låter gott! Det får jag nog testa i morgon, för då hade jag tänkt laga till lax.

  3. Svara

    "LillaSyster"

    23 oktober 2014

    Lax och ketchup låter helt galet i mina öron :ohno:
    Men jag får väl testa!
    Idag gjorde jag lasagne på färsk lax, tomat, purjolök och blad spenat.
    (och sås såklart)
    Ha en fin kväll!
    P.S. I em. har jag satt ihop en lika fin restaurang som dig till småfåglarna!
    Kram

  4. Svara

    Agneta

    23 oktober 2014

    Fast jag precis ätit middag (vi äter sent) så blev jag hungrig när jag såg och läste receptet.
    Agneta kram

  5. Svara

    Anki

    24 oktober 2014

    Vilket härligt recept! Måste nog komplettera vissa saker i ditt recept, som liquid smoke t.ex… men sen ska jag absolut testa!
    Ang. korngrynskakan… helt rätt… allt rått från början… och knappt en timme i ugnen. Ska testa med morötter… och med äpple… tror det blir kanon 🙂
    Idag blir det ärtsoppa… skulle ha kokt igår, men glömde att blötlägga i onsdags kväll…
    Kram

  6. Svara

    TT

    24 oktober 2014

    Det måste jag vekligen testa! Alltid kul med nya fiskrecept eftersom jag nästan bara äter det numera. 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 19
  • 243
  • 1 681 114
  • 5 256
  • 67 968
Sök här