Bloggen Livets glädjeämnen!

Julskyltning i Falun

Av
den
5 december 2023

I söndags stämde jag träff med tjejerna för en promenad på julskyltningen i stan.

Här ståtar den nu, på Stora torget, den fulaste granen i mannaminne enligt alla kommentarer på sociala medier och i pressen! Visst är den sned och tufsig men en gran är en gran…alla kan ju inte ha en Kalle Anka-gran.
Det är rejält kyligt, ca 10 kalla grader så medan jag väntar på tjejerna

går jag in och värmer mig i kyrkan där många ljus lyser upp så fint.

Jag går ut igen och passerar …men var är tomten??? Han är på rymmen!!

..möter “mina” flickor och vi håller oss i rörelse i kylan

Simba har det varmt och skönt i Noelles ryggsäck, han är alltid med på utflykterna

Det här är apan Flammy som de flesta barn var lite rädda för, så även Noelle som inte vill gå för nära. När jag ser fotot förstår jag varför, hans svarta stora ögon ser rätt skrämmande ut!

Tomten är återfunnen, men verkar vara omgiven av idel damer av äldre årgång!

Mor och dotter tittar på tomten, men Noelle vill inte ställa sig i kön..

Tyvärr var hon lite för ung för att rida på den vita stora hästen med de vackra renhornen, men kanske nästa år…

Vi går in från kylan och tar en värmande fika

Morotskakan smakade bra..

Ute har nu mörkret lagt sig, och visst duger granen när den är upplyst!
Vi säger hejdå och jag traskar

längs den vackert pyntade Faluån upp till bussen.

Det höll på att inte bli några foton alls den här kyliga dagen, min kamera gillade inte kylan alls utan knirkade och lät och vägrade fokusera och zooma.
Min mobilkamera är inte av högsta kvalitet men jag fick några foton som dottern tagit så jag har några bildminnen från årets julskyltning

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  5 december 2023

  Det är så vackert med alla ljusen. Ni hade en mysig dag trots kylan och Daniel var hemma i värmen. Minton tycker det räcker att gå runt kvarteret som tar 15 minuter då gör han allt sen hem och ner i mattes säng.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Susjos

  5 december 2023

  Åh…såna ljuvliga bilder på allt pynt i Falun, och så mycket folk det är ute! Jag är så glad att du bor i Falun och visar så många fina bilder från stan!!! Tusen tack! Min bror är ju inte alls ute i svängen som du, så det är genom dej jag får se min älskade barndomsstad! Minns när man som barn var ute på stan just på skyltsöndagen och tittade i alla skyltfönster, mysigt!
  Granen på Stora Torget är ju fin när lamporna lyser i alla fall 😉 Å alla ljus vid Faluån, sååå vackert!
  Tur att du kunde gå in i fina Kristine Kyrka och värma dej lite <3
  KRAM

  • Svara

   Paula

   7 december 2023

   Jag hoppas hinna med en promenad runt i Elsborg där de boende brukar fixa en julkalender, 24 fönster i titthöjd i de gamla husen är dekorerade, man får gå runt och leta, så mysigt. Kram

 3. Svara

  Mia

  5 december 2023

  Så får jag se den berömda granen som jag hört så mycket om 🙂 Nåja alla granar är vackra med sin belysning, tycker jag. Ni hade ju skapligt kallt ser jag, tur att det inte var som vi har ikväll, nästan 25 minus! Kram på’re

  • Svara

   Paula

   7 december 2023

   Pratade lite med granen ikväll när jag var i stan o sa åt granen att den dög alldeles jättebra och att folk ska sluta gnälla. ….Kylan har släppt nu, bara fem kalla ikväll, lätt snöfall och plogarna jobbar ute på gatan hör jag. Kramen

 4. Svara

  Anna-Lena

  5 december 2023

  Julskyltningar i Falun har jag varit med om många gånger. Det brukar vara så otroligt mycket folk där… tror att det var det när du var där också. Det ser ut så på bilderna.
  Jag blev lite stressad av allt folket, så ofta köpte jag bara kakor eller något ätbart av några som samlade ihop till en klassresa längre fram. Sedan var jag likosm nöjd med trängseln och gick hem igen.
  Kristine kyrka är vacker. Så bra att den var öppen.
  Julgranen är verkligen inte vacker. Men den är ändå inte den fulaste jag sett. (Googla på fulaste julgranen, Lövånger. Visserligen från 2016… men ändå).

  • Svara

   Paula

   7 december 2023

   Vi handlade inget, på torget var det bara ungdomarnas UF-företag och jag tyckte så synd om de huttrande tjejerna som inte har vett att klä sig efter vädret. Men absolut är det en stämningshöjare att gå runt, speciellt utomhus. Vi gick inte alls in i gallerierna förutom för att fika.

 5. Svara

  BP

  5 december 2023

  WOW!!! Vilken vacker julskyltning i det kylslagna Falun, där det var lika kallt som här förresten. Men ni hade betydligt fler “aktiviteter” att välja på än vi Täbybor.

  Sen så håller jag helt med Noelle. Både apan och jultomten är skräckinjagande för en liten tjej/pojke. Har aldrig gillat jultomten, och på gamla dagar ser jag att det är många barn som är skräckslagna, vilket jag förstår. Ungefär som clowner. De är INTE roliga, varken för barn eller vuxna.

  Att jultomten behövde en kiss-/fikapaus förstår jag. Han fick ju sitta still och då hjälper det knappast med renfället…

  Julgranen är raka motsatsen till vår fina gran på innergården. Men fjolårets gran såg lika klen och vin ut som din i Falun. Belysningen däremot är såååååå fin i Falun, och underkänd här. Usch så gnällig jag nu blev;-)

  • Svara

   Paula

   7 december 2023

   Som barn fick jag aldrig träffa tomten, han lämnade en säck på balkongen när han flög förbi på renen…lika bra det. Håller med om clownen, har aldrig fattat grejej, skräckinjagande utseende och inte ens roliga…

 6. Svara

  Äventyret Framtiden

  5 december 2023

  Julgranar har också känslor? så bra att du är snäll i dina omdömen Paula. Den blev ju riktigt vacker när ljusen tändes. En fin dag fick ni, utan minsta tvekan…jättefina foton. Hoppas din kamera har slutat knirka..

  kram från gränden där jag har skrivit om bananskal rakt in i antroposofin…

 7. Svara

  LillaSyster

  6 december 2023

  Instämmer en gran är en gran……men inte var den vacker =)
  Underbar bild på Noelle vid fika stunden.
  Det var sannerligen en skräckinjagande apa, men den vågade hon sig närmre än tomten. Ha nu en fin onsdag!

 8. Svara

  Anna i Portugal

  6 december 2023

  Vilken mysig eftermiddag tillsammans. God fika också. Kan tänka mig tomten behövde värma sig emellanåt i den kylan. Jösses, det där med allas raljerande över granen är sånt jag är så glad att slippa när jag inte har sociala medier 🙂

 9. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  6 december 2023

  Vilken härligt vintrig julskyltning Falun bjöd på. Tur att Tomten kom tillbaka men det är förståeligt om han behövde värma sig en liten stund. Kanske var det även skiftbyte. Granen kanske inte är den allra vackraste men den lyser väldigt vackert i mörkret. Jag har sett fulare granar och den här har i alla fall grenarna i behåll överallt.
  Att komma in i värmen och få lite gofika låter som en fin stund och morotskaka är alltid gott 😀 Fin avslutning med promenaden längs ån.
  Kram

 10. Svara

  Anki

  6 december 2023

  Så trevlig julskyltning … men jag förstår Noelles avståndstagande till den där apan!
  Granen ser riktigt fin ut när den fick sin belysning!
  Tänker på din mobilkamera … är inte din mobil samma likadan som min? Jag använder nästan uteslutande mobilkameran just nu och tycker den funkar hyfsat …
  Kram

  • Svara

   Paula

   7 december 2023

   Min mobil är en IPhone 7, tror den nyaste är 15! Hade vi verkligen likadana?
   Kram

   • Svara

    Anki

    7 december 2023

    Kanske missförstod jag dig … min är en iPhone SE och jag tror den är ganska lik Iphone 8 och jag köpte den begagnad 2020.

    • Svara

     Paula

     7 december 2023

     jag tycker nog att kameran i din mobil är bättre än min, den tar ju fina kort, mina ser okej ut men när jag för över till datorn o tittar i större format så är de gryniga o lite suddiga, inte alls så skarpa som med min vanliga kamera…

 11. Svara

  Ditte

  7 december 2023

  Hej! Lite sent är jag här på besök.
  Vad trevligt att följa mer dig och flickorna ut på skyltsöndag i Falun. Men vad gäller granen så har de nog valt en som ingen annan ville ha och det var ju en god tanke i sig.
  Apan kunde säkert vara lite läskig för de mindre så bra att Noelle höll avstånd. Verkade betydligt bättre med fika.
  Många tankar och en varm kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 159
 • 497
 • 1 652 581
 • 5 119
 • 66 012
Sök här