Bloggen

Kämpa våren!

Av
den
7 maj 2014

Igår var en regnig dag..

0506b

Vitsipporna såg rätt molokna ut…

0506a

..och djuren valde soffhäng framför uteaktiviteter..

Jaja, sånt får man stå ut med, värre var i morse

0507a

..då vi vaknade till vita vidder!

Försökte sjasa ut Blinka på en morgonkiss på egen hand, men si det var inte det lättaste, till slut fick jag vackert klampa nerför farstubron och peka bestämt..

0507b

..då trippade hon iväg men lyfte demonstrativt på bakbenet som hanhundar gör, att niga med rumpan i backen är inte att tänka på!

0507c

Astrid var också duktig och försvann in bland buskarna där hon skötte morgontoaletten

0507d

Snövädret har fortsatt hela långa dagen och jag är tacksam över att Blinka fick följa med husse o jobba idag så jag slipper slippriga promenader..

Istället har jag putsat och fejat mitt data- och tangentbord, målat, läst filosofi 😉 och nu ska jag tillreda en sen middag, kycklingburgare med finskt rågbröd, guacamole, lök och tomat.

hotdog

Nä, nån hotdog blir det inte!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  7 maj 2014

  Näää, fy nu får det räcka med snö….fast maj månad kall, fyller bondens lada all, sägs det ju…. :thumbsup:
  Ja, det är väl detta som kallas hundväder??????
  Så har jag en fråga, hur städar man tangentbordet??? Vill ha tips tack, för jag har tänkt på det länge….
  Kram på dig goaste Paula!

 2. Svara

  Astrid

  7 maj 2014

  Våra hundar vägrar att kissa på tomten än hur vi försöker
  Vi har ju inhägnat så det ksulle vara rätt skönt om dom kissade,men när vi måste upp i skogen
  Här är så isande kallt så fy
  Gubben skulle måla men läste att det måste var minst åtta grader vi hade fyra
  Så det får bli en annan dag

 3. Svara

  Malin

  7 maj 2014

  Ja men visst är vädret knepigt, här har det också snöat från och till och kallt är det. Feb och April var varmare än Mars och Maj..

  Älskar bilder med Blinka och Torsten som myser tätt intill varann :kiss:

  Många varma kramar

 4. Svara

  BrittMarie

  7 maj 2014

  Ja Paula, den lilla ön vi var på ligger så nära stan att man kan cykla dit, ja till och med gå om man är spänstig. Så fint var det då. Idag regnar det så vattentunnan är full igen. I morse när jag gick till jobbet var det så kallt att jag nog får leta fram en varmare jacka till i morgon. Däremot ingen snö – tack och lov. Hoppas er snö smälter undan, för nu vill du väl inte ha någon?
  Kram

 5. Svara

  Hönsakadorran

  7 maj 2014

  Näää, fy snö vill man inte ha i maj månad då ska det vara soligt och varmt. Men se det har vi inte haft idag, regnat hela dagen och det ska det göra till och med måndag. Vi har väl 400 meter till ruinen där maken bodde som barn, det är en så idyllisk plats, när inte tranorna är där för de för ett fasligt liv, dom häckar där i år, så nu är det inte tyst.
  Kram

 6. Svara

  Menageriet

  8 maj 2014

  Förstår Blinka som inte vill sätta sig i blötsnön! :tunga:
  Aprilväder i Maj? Ja, ur led är tiden och vädret. Här har inte kommit snö, men väl regn och det vete 17 om det inte är bättre med snö iaf, för då kommer det inte så mycket blött på en gång?
  Hoppas att Du slipper ta fram skyffeln och att det vita snart försvinner? 😀
  Ha det så gott i stugan och kram på Dig! 🙂

 7. Svara

  "LillaSyster"

  8 maj 2014

  Nä, hot dog kan man inte äta!
  Låter som om du fick en god måltid. Inte roligt med det där bakslaget, det förstår jag. Inte kan jag skicka upp någon sol och värme heller, för det regnar idag med……. suck suck. Nu är det dags att dra till jo0bet. Du får väl hänga med näsan över en bok! Kram

 8. Svara

  Gun

  8 maj 2014

  Räcker nog med snöväder nu, idag ösregn och friska vindar så rena rama höstvädret 🙁

 9. Svara

  Gunnel

  8 maj 2014

  Världens finaste hot dog! Jag förstår att inte dina små älsklingar ville ge sig ut på morgonen. Jag hade också vägrat. Kram

 10. Svara

  Gunvor

  9 maj 2014

  Jaa du..inte är det roligt att prata väder nu. Vi har fått lite regn vi också i dag. Och kan man tänka.. det blåser inte idag! En liten förbättring i allafall. Snö hade vi också för ett par dar sen men den smälte bort under dan. Tackolov!
  Nu har jag blivit Farmor. Natten till i går föddes det en liten gosse på Östersunds BB. Bråttom var han. Tre veckor för tidigt så han var inte så stor. Men allt gick bra. Halv 10 gick vattnet hemma i Bruksvallarna och halv 2 var dom framme på BB. Tjugo i tre var han född. Det var snabbt för en förstföderska. Så skönt att det är över, men det var lite oväntat. Han ville ut den lille godingen.
  Jag pratade med pappan i dag o allt ser så bra ut.
  För ett par dagar sen så var jag o snusade på barnbarnsbarnet och snart hoppas jag få se den nye i verkligheten. Har fått bilder på honom.

  Så goa bilder dom två i soffan. Och Blinka gör som min dotters hund Wilma när hon kissar. Hon lyfter också på benet ibland.
  Ha det gött i helgen. Hoppas snön försvinner! Kram på er!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 302
 • 354
 • 1 626 687
 • 5 070
 • 65 365
Sök här