Bloggen

Käringen mot strömmen…

Av
den
14 januari 2006

När alla fejade inför jul, gjorde jag bara det absolut mest nödvändiga för att kunna ta emot julgästerna. Därför var det heller inte alltför ansträngande att “städa bort julen”, men nu verkar jag ha fått nåt ryck!!
Det är INTE likt mig att börja torka av köksskåp, ta ner och rengöra lampskärmar, städa bland tidningshögar… undrar om jag är allvarligt sjuk?…..
När så gubben kom hem igår o jag talade om att jag sytt i hans sedan länge saknade byxknapp o samtidigt passat på att tråckla ihop en tröja med hål under armen, ja, då kände han faktiskt på min panna! Han undrade över hur jag hittat syskrinet, så jag kände mig tvungen att erkänna att jag fick leta… o leta… o leta… Vi har nog hunnit flytta 5 gånger sedan jag senast använde nål o tråd!

Det finns INGEN som är så usligt dålig på handarbete som jag! Det gäller samtliga handarbetsgrenar: sömnad, stickning, virkning ….slöjd fick jag aldrig prova på, det ämnet fanns inte i min flickskola!
Jag fick inget betyg alls i handarbete i skolan och läraren motiverade detta med att jag ALDRIG presterat ett enda färdigt handarbete som hon kunnat bedöma!!
Kommer ihåg när vi hade som uppgift att sy förkläden inför nästa termins hushållslektioner….
Den sommaren satt mamma och sydde färdigt den, dock utan ficka, vilket jag senare märkte hade varit väldigt praktiskt…Och alla andra hade ficka…
Däremot var jag en hejare på att stoppa sockor!!!
Som barn ägde jag nog inte ett enda par köpesockor! Mamma stickade sockor o vantar, tröjor o västar i ett aldrig sinande flöde…. Enligt henne det enda som hindrade henne från att sitta o röka oavbrutet….
Och det var riktigt skoj att stoppa!! Undras om dom gamla takterna sitter i? Nu är det ju slit o släng och jag skulle inte komma på tanken att stoppa ett par köpesockor…
Igår kokade jag ärtsoppa. Jo jag vet att det var fredag, och dessutom har jag ätit av den till lunch idag också!
Jag är nog käringen mot strömmen!
Idag har jag kronat mina husliga bestyr med att stryka gubbens skjortor. Hans nästa arbetsresa närmar sig, han har ju varit hemma hela tre veckor nu!
Det gick som en dans med ett getöga på skjortan o ett getöga på skidskyttetävlingen på tv!!

Loppan skrämde upp oss igår med att uppvisa 40 graders feber! Igen!
Vi gav henne kortison och hon är mycket piggare idag, hoppas nu det håller i sig!
loppan

Nu mår jag inte bra o inte har jag nån aptit heller, så låt mig ligga o sova ifred!

loppan

Nu idag är jag lite piggare o tar gärna en sväng ut på gården!

larissa

Tant Larissa bestämmer sig också för en slappardag!

här bor vi

Avslutar med en fin vinterbild från Älgsjökullen där jag bor!

TAGS
3 kommentarer
 1. Svara

  Pia (Pimli)

  14 januari 2006

  Hej!

  Gillar verkligen din blogg! Dels för att hela layouten är så bra. Man blir sugen på WordPress. Men största anledningen är att du skriver så himla bra. Du har aldrig funderat på att skriva noveller/romaner – du kanske gör det redan?

  Tant Larissa sover precis som Trulle. Fullkomligt tryggt med ben och mage i vädret. Visst är det härligt att se dem?

  Jag har lagt en länk till dig på min receptsida. Du har fått mig att bestämma mig för att bli lite mer differentierad i mitt svampplockande nästa sommar/höst.

  Visst är det förskräckligt att snön håller på att försvinna?! Visst längtar jag efter vår, men var tid har sitt och det är INTE dax för vår ännu. När sportlovet kommer vill vi åka skidor och vara ute i VITT!

  Ha det bra!

  Kram
  Pia

 2. Svara

  Pialill

  15 januari 2006

  Hej hopp så här på söndagen. Här är en till som inte är vän med nål och tråd, stickor och garn o.s.v. I skolan genomled jag syslöjden och bara väntade på nästa termin så jag kunde få träslöjd istället. Jag gillar att hamra och spika, och måla.

  Skönt att Loppan mår bättre.
  Hoppas du får en go´söndag.
  Kram Pialill

 3. Svara

  Qilin

  15 januari 2006

  Så härligt hus du bor i – jag blir så avundsjuk.. och snöflingor har du gott om också, monterar du ihop dom ibland månne? Måste vara svårt att tråckla ihop uddarna 😉
  Ha det så gott!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 558
 • 590
 • 1 641 839
 • 5 101
 • 65 753
Sök här