Bloggen Livets glädjeämnen!

Kärlek i luften!

Av
den
6 april 2020

Idag på min soliga härliga promenad såg jag plötsligt något i ögonvrån, något på stigen vi gick på…

“Nämen hej!” Vart är du på väg?

“Nämen, var du inte ensam?” Kan det vara fästmön som har klätt sig så fint i senaste kamouflagemode?

Ju mer jag tittade mig omkring ju fler grodor hittade jag, till sist var det säkert ett dussin!

Vårkänslor bland grodor är ju mysigt, det betyder att det kommer att vimla av små grodyngel i sjöar och vattendrag så småningom!
Och nej, jag har ingen tanke på att pussa på en endaste groda, jag har det så bra så med mina två småprinsar, Torsten och Daniel!

Lika kärleksfullt var det hemma hos mig!

Det hör inte till vanligheterna med så tydlig syskonkärlek…

Men plötsligt händer det!

Hoppas du också smittas av härligt varma vårkänslor!
Må gott!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  tanthuset

  6 april 2020

  Ack den kärleken, den kärleken…grodor leker verkligen när dom är kära <3 men så många, wow!! Det tyckte jag var häftigt 🙂
  Astrid och Torsten är ju för söta också…. Lazze hänger efter Luzzie i tid och otid (otid=nätterna) inte konstigt att hon blir irriterad på honom! Vilken klängranka!!! Han är för barnslig fortfarande, den lille lurvetussen, sen har Artemis fullt upp med att kolla var dom är, både ute och inne…..Det är jobbigt nu 😉
  Kram på're

 2. Svara

  Ditte

  6 april 2020

  Vilka härliga vårbilder du bjuder oss på. Det är bara att tacka och ta emot. Grodor har jag inte sett här men de är nog en bristvara i mer stadsbebygda trakter. Minns när vi bodde i Upplands Väsby att vi hade grodor i dammen i trädgården. Och jag minns att vi gick itll Sandakärret med skolbarnen och samlade grodyngel som vi sedan släppte ut efter ett tag. Fina minnen. Även döttrarna samlade grodyngel som de had ei stora glasburkar men som också sattes tillbaka efter någon vecka.
  Vad gäller att pussa på en groda ås förstår jag dig, Tänk om det vore en prins och en som du var intresserad av. Då kanske dina cirklar helt skulle rubbas. Jag skulle inte heller chansa. Har det bra som det är. Och du har ju fint herrsällskap ändå.
  Kram

 3. Svara

  bpz3

  7 april 2020

  Vilka bilder på grodorna! Attenborough skulle vara stolt över dig:-) Undrar hur många grodyngel en hona kan få, ingen aning faktiskt. Å jag som älskar grodlår, nu får jag nästan dåligt samvete igen;-)
  Ingen idé att pussa en groda, lite för slemmigt för min smak;-)

  Tror jag har frågat det förut, men hur kan Astrid vara svart och Torsten brun när de är syskon.

  Här var det också vår, fast utan “grodaktivitet”;-)

 4. Svara

  Susjos

  7 april 2020

  Ja, verkligen fina bilder på grodorna, så stora de ser ut att vara!
  Och så dina fina katter, som jag njuter att få se dem! Tusen tack!
  Minne.se, det måste jag prova, tack för tipset! Kram

 5. Svara

  Anki

  7 april 2020

  Härliga bilder! Underbar tid nu när våren kommer med både kärlek och värme!
  Kram

 6. Svara

  ibod11 - Ingrid

  7 april 2020

  Underbart med kärlek i alla former och inte minst bland grodor och katter 😀 Kärlek mellan syskon eller romantisk kärlek i olika relationer behöver vi massor av och även kärlek till annan släkt eller till vänner. Man får ta för sig och passa på att njuta när man antingen ser eller själv upplever den 😀
  Jättefina bilder som gör mig glad.
  Kram

 7. Svara

  Ama de casa

  7 april 2020

  Härligt med vårkänslor! 😀 Fast jag tycker nog att du kan testa att pussa en groda i alla fall. Som sagt – plötsligt händer det! 🙂
  Ha det gott!

 8. Svara

  LillaSyster

  7 april 2020

  Åååå så mysigt med syskonkärlek =)
  Inte en groda har jag sett till men så har jag ju inte tittat efter dem. Skulle kunna finnas på en utav mina promenad rundor. Ha det gott i påskveckan!

 9. Svara

  Minton

  7 april 2020

  Oj vad många grodor och så läckra bilder. Syskonkärlek är underbar och Daniel får kärlek från dej.
  Kramar

 10. Svara

  wiper

  8 april 2020

  Fantastiskt fina närbilder på grodorna och så kärleksfulla bilder på katterna

  Ha en skön onsdag
  Hälsning Malin

 11. Svara

  Carina Larsson

  13 april 2020

  Våra syskonkatter är inte alls lika kärvänliga mot varandra men de kan nosa på varann ibland och Snoozen gör sin syster vansinnigt sur när han nosar henne i ändan. 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 140
 • 400
 • 1 717 078
 • 4 907
 • 63 145
Sök här