Bloggen kultur

Söndagsunderhållning i parken

Av
den
5 juni 2023

Jag läste att man anordnar musikevenemang på söndagar i stadsparken denna sommar, inte mindre än åtta tillfällen med olika orkestrar.
Den första orkestern ut var Falu blåsorkester som skulle spela igår, och jag tyckte det lät som en lagom söndagsutflykt.

Min pappa var trumpetist, dels i brandkårens musikkår och spelade under några år också i en dansbandsorkester.
Mitt hjärta slår därför lite extra för blåsinstrument och jag minns ännu hur vi gick för att se brandkårens musikparad genom gatorna i Helsingfors varje år när jag var barn.

Vädret var det allra bästa, soligt men med en svalkande fläkt

Publiken var ganska talrik men utspridd i parken och på fiket, många hade egna stolar med sig.

Som den mammarazzi man är smög jag omkring orkestern och fotade från alla vinklar “ler”

Kännetecknande för blåsorkestern enligt deras hemsida är “spelglädje och en stor portion humor!”

Publiken bestod inte bara av människor..

…även fjäderprydda åhörare uppskattade musiken!

Efter en stund har vi lyssnat färdigt och lämnar vår vackra stadspark för den här gången

Jag fotade vackra rhododendron

en vacker buske med gula stjärnlika blommor

och ett stort högt träd med dessa fantastiska skapelser!

På hemvägen gjorde vi en avstickare in på regementsområdet där Daniel hälsade på vakthästen och matte fotade…..skyltar!
Måste ju vara förberedd inför nästa söndag!

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Mias Mix

  5 juni 2023

  Vad roligt med konserter i parken! Extra roligt i och med att din pappa spelade. Jag spelade tvärflöjt men bara medan vi gick i skolan. Var med i en orkester då. Har faktiskt sparat den och tar fram den lite då och då.
  Ser ut som en helt underbar dag! Vackert ute nu med blommar och buskar. Må så gott! Kram

 2. Svara

  Anna-Lena

  5 juni 2023

  Men så häftigt att ha yn musikerpappa. Nästan så jag blir avundsjuk…. I min släkt finns inga musiker… Jag är den förste gitarr och pianoklinkaren i släkten. Skulle gärna velat spela ett annat blåsinstrument, än den tenorblockflöjt som jag trakterade som barn…och förstås ännu kan göra.
  Döttrarna har båda spelat klarinett. Samt att de båda är betydligt bättre pianisten än vad jag är. Så det är ju kul! Döttrarnas make/sambo är dessutom duktiga på ett eller flera instrument… Hoppas att intresse och sprider sig till barnen!
  Nu snöade jag in på instrument…men det låter som en riktigt trevligt event… God kväll!

  • Svara

   Paula

   6 juni 2023

   Jag tycker det är bra jobbat att vara den första som spelar instrument i släkten! Min pappa bekostade gitarrlektioner för mig (privata såna) ett tag, hade även köpt mig en gitarr, men sen missade han att betala för lektionerna och de tog en ände….Jag kan inte påstå att jag var frälst på gitarrspel, jag sjöng nog hellre. Du har i alla fall flera i familjen som är musikaliska, det har inte jag.Men begåvning kommer i olika former, någon stor begåvning har jag nog aldrig varit i nånting, men musik gillade jag tills jag gick in i väggen och blev ljudalleriker/Kram

 3. Svara

  Minton

  5 juni 2023

  Så trevligt med musik i parken
  Vackra blommor hittade du också.
  Även fåglarna lyssnar på underhållningen. Hoppas Daniel gillade det också.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   6 juni 2023

   Daniel var mer uppmärksam på de andra hundarna som var på plats! Men inga incidenter, bara nyfikna hundar, det gick bra och ingen störde konserten.
   Kram

 4. Svara

  BP

  5 juni 2023

  Vilken stilig pappa du haft! Gillar faktiskt blåsorkestrar och jag beundrar killen med det bautastora instrumentet (tuba?) som ju måste väga ett ton. Att dessutom får det att låta “rätt” är en konst. Eloge!
  Det är så härligt att se hur ofta du är på vift i din nya hemstad. I Falun verkar det hända nåt varje dag jämfört med Säfsen.
  Den där vakthästen är en höjdare:-) Så kul att du gick in på regementet och plåtade skyltar. Känner mig riktigt hedrad:-)

 5. Svara

  Äventyret Framtiden

  5 juni 2023

  Den där skatungen tar ju dagens pris, så himla gullig den är och välfångad av dig blev den också. Ja du mammarazziade på hur bra som helst. Vi har ännu en gemensam nämnare Paula, Även min pappa spelade trumpet i brandkårens musikkår.när jag var barn. När de paraderade tog han hand om den stora bastrumman om han inte bar fanan. Jag hade ett fullt sjå att hålla koll på honom när han slog på trumman..det skulle ju bli rätt ?
  Det är samma sak för min del, så snart jag hör en blåsorkester dras jag genast dit…igår senast då vi var på andra sidan ön och tittade på rosor. Mitt i allt hörde jag en blåsorkester som jag tyckte att spelade Björneborgarnas marsch men Uffe sade att jag hörde i syne…
  Regnkram!

  • Svara

   Paula

   6 juni 2023

   Alltså, är det sant? Med våra pappor i brandkårens musikkår, var det i Mariehamn? Jag är inte säker på att jag känner till var du är född o uppväxt utan har tagit för givet att det är på Åland?Och att bägge pappor spelade trumpet, otroligt. Jag är väldigt svag för trumpet måste jag säga, ett tapto på trumpet och jag ryser! Jag växte inte upp med min pappa, han o min mamma skilde sig när jag bara var ett år, men jag lärde känna honom lite grann genom umgänge under barndomen, liksom jag lärde känna mina tre halvsyskon som jag fortfarande har kontakt med. Kram, varför håller du på regnet, kan du skicka hit det när du är nöjd, vi har torka här i Sverige! Kram

   • Svara

    Äventyret Framtiden

    7 juni 2023

    Godmorgon från Funchal, onsdagen efter stora ovädret….
    Jag har bett Oscar flyga och fara och gärna norrut mot er som har torrt…men jag tror han tar ett varv via Portugal först, har jag förstått.
    Jodå, jag är född på Åland och uppvuxen i Mariehamn. I Mariehamns FBK var min pappa aktiv, mest som brandsläckare förstås men också inom musikkåren. De hade sina samkväm av olika slag, sina utbidningar, sina parader förutom huvudsysslan att släcka brander.
    Han var en god sångare, spelade trumpet och var en hejare på bastrumma samt kunde vissla jättebra.
    God onsdag, Paula, brandmansdottern! Kram från en annan sådan..

    • Svara

     Paula

     7 juni 2023

     Oväder längtar jag faktiskt efter nu, för då tvingar jag kroppen till välbehövlig vila alltmedan regnet gör underverk i de torra markerna där små bränder nu hör till det dagliga nyhetsflödet. Jag tycker det är ett kul sammanträffande att våra pappor verkade dels inom samma yrke som inte är så vanligt och dels musicerade i densamma! Oddsen på det? Du kanske kan hjälpa mig att svalka av mig lite? Ja bästa är ju att bada, hmmm, men nästbäst vore om du visade några riktiga regn- och ruskfoton från ditt hörn av världen?
     Med önskan om en fin onsdag oavsett väder skickar jag en varm kram

 6. Svara

  Ditte

  5 juni 2023

  Vilken trevlig utflykt! Och roligt att det var en variation av åskådare på plats. Så fina bilder av den fjäderprydda lyssnarskaran.
  Roligt att din pappa spelade trumpet i olika orkestrar och ett extra fint minne denna dag.
  Vackra blommor, skir grönska och en fin miljö gjorde ju upplevelsen än bättre- Tack för besöket.
  Kram

  • Svara

   Paula

   6 juni 2023

   Tänker på dig varje dag Ditte, har komit halvvägs i boken, o jag är så tagen! Och så undrar jag över hur det går för dig med rehaben och framtiden och hur du vill ha den. Känner du ingen lust till bloggen längre så förstår jag dig, allt har sin tid, men det vore ju så tråkigt för oss trogna bloggvänner. Med det sagt så saknar jag dig, och önskar dig en fortsatt fin början på sommaren! Kram

 7. Svara

  Klimakteriehäxan

  5 juni 2023

  Trevligt, soligt, blommigt och – hoppas jag – välljudande! Perfekt söndagsnöje!

 8. Svara

  LillaSyster

  6 juni 2023

  När jag var liten spelade min farfar bastuba……har inte så mycket minne av hur det lät men jag var fascinerand över den väldiga guldiga och blanka “tratten” det måste vara ett tidigt minne från tre års åldern. Ha nu en fin nationaldag!

 9. Svara

  Anna i Portugal

  6 juni 2023

  Kul med underhållning. Alltid imponerats av de som spelar instrument som kräver en släpkärra för att flytta 🙂

  • Svara

   Paula

   6 juni 2023

   Ja det kan inte vara lätt, har aldrig tänkt på det,…

 10. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  6 juni 2023

  Vad trevligt med musiksöndagar i stadsparken. Perfekt att gå dit och lyssna så länge man behagar medan man njuter av alla vackra växter och förhoppningsvis även musiken 😀 Jag minns att du har en liten svaghet för blåsorkestrar så det här måste ha känts bra. Fint väder dessutom. När jag såg skatungen undslapp jag mig ett ååååh högt för mig själv. Så söt <3
  Väldigt vackra bilder från din härliga dag 😀
  Kram

 11. Svara

  Anki

  8 juni 2023

  Så fin bild på din pappa … och såklart sitter det i detta med att uppskatta blåsorkestermusik.
  Trevligt med musik i parken och fina foton!
  Så söt och näpen skatunge … bara att hoppas den inte är alltför orädd.
  Den gröna skapelsen på trädet är almfrön och de är faktiskt ätliga. Så länge som de är gröna kan man ha dem i sallad … lite nötaktig smak.
  Häftig vakthäst!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 365
 • 559
 • 1 651 797
 • 5 116
 • 65 967
Sök här