Bloggen

Kattbebisarna 1 månad !

Av
den
11 juni 2006

Tiden går fort när man har roligt!
Dom fem små nya liven fyller en månad idag!


Man kan väl inte bli så mycket sötare!


Igår gick flyttlasset! Jo, in i “finrummet” ….dom har flyttat in under ena soffan i vardagsrummet!


Mina tigertofflor är mjuka o goa att ligga i, fast det duger bra med en sopskyffel också, haha


Alla bebisar går nu på kattlådan, så duktiga! Man ser världens minsta bajskorvar där…


Det kommer sig förstås av att dom börjat äta vanligt krubb lite grann! Här visar den största ungen hur man gör när man äter torsk kokt i mjölk. Mjau va gott!

Nu lär det ju inte dröja länge innan jag har dom ute på farstubron, dörren står ju öppen på vid gavel nu i sommarvärmen!

Igår var sista lediga dagen för gubben på en dryg vecka. Vi passade på att besöka Medeltidsmarknaden i Grangärde, berättar mer om den i morgon.
När jag vaknade igår morse så var jag genomtäppt i näsan, halsen kändes tjock o när jag yrvaken tittade mig i spegeln höll jag på att svimma! Hela ansiktet var svullet, stora påsar under ögonen som bara syntes som små smala springor! Jag såg ut som om jag gråtit mig igenom hela natten!
Vi hade sovrumsfönstret på vid gavel hela natten, så troligen har jag fått någon allergisk reaktion. Undrar bara vad, för jag har aldrig haft någon allergi!
När vi kom hem från marknaden skyndade vi oss att grilla kebabspett innan Sveriges första fotbollsmatch skulle ta sin början.
Men se då var Paula så trött så trött….

natti
Ingen dålig idé att sova sig igenom den usla matchen, haha!

Jag funderar på att plocka maskrosblommor till vintillverkning idag…det är ju bara ett jäkla slavgöra att plocka av alla kronbladen på dem….då måste jag nog sätta mig i skuggan…
Men först tror jag att jag ska prova göra såhär:

i solstolen
En liten stund går bra med en bok i handen…
Passa på att njuta nu alla soldyrkare! Även om värmen ska stanna kvar så är ju inte alla daglediga som jag…

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Laila

  11 juni 2006

  Nej du har rätt. Man kan verkligen inte bli så mycket sötare än kattungarna. Skulle väl vara sötnosen i soffan då:P
  Fina bilder:)
  Ha en fin söndag.
  Kram Laila

 2. Svara

  Pialill

  11 juni 2006

  Man kan inte bli sötare än så. Kissekatterna är helt bedårande……

  Jag är dagledig, så kan kan njuta..och jag njuter. ;-)Nu ska jag lägga mig nu i solstolen…har planterat det sista plantsen i jorden idag.
  Kram och skön söndag. 🙂

 3. Svara

  Anki

  11 juni 2006

  Ja nu börjar de likna något, nu är de verkligen söta de små liven. Det vore kul om de fanns minikatter, ja som inte blev större, precis som de finns minihundar. Min lillgrabb o hans sambo har adopterat en katt när de flyttade in i sitt hus (ja de kom bara o trängde sig på) nu fick hon i fredags 4 små gulliga ungar. Fast en så länge är de ju inte större en råttor och bara piper när man vill kela med dem.
  Idag fann jag en liten fågelunge på trappen när jag kom hem, död, den hade nog trillat ur sitt bo, ja mamma har byggt bo inne i taket över ytterdörren, de har lossnat en bräda där och nu kan jag inte sätta fast den, eftersom de bor fåglar där nu som har ungar…så de får bli till hönsten då när de flyttat.
  God afton önskar Anki

 4. Svara

  mariannE

  11 juni 2006

  Jag blir nästan gråtfärdig av att titta in hos dej nuförtiden … alla dessa fina missebilder. Dom är ju så ljuvliga att man bara vill plocka ut dom ur datorn och gosa med dom! Lyckliga du som har dom runt dej!
  Tips på kvällsmål sitter jag själv och grunnar på. Frågade sonen om han var hungrig eller “sugen”. Ingetdera var svaret , så vad tusan ska jag då hitta på? Får gå ner och rekognisera på ICA innan dom stänger … kanske olika meloner/frukter i bit doppat i chokladsås ?????
  Fint att din dotter har fått ett jobb där dom har personalfest/grillning hihihi .. men allvarligt … det är så knäppt allting .. de som VILL jobba FÅR inte eller så finns där inget åsså importeras det från andra länder … Vad pysslar din dotter med för jobb?
  Ha det gott resterande tid av söndagen … ingen fotboll för min del – nåt mer överreklamerat finns ju inte på denna jord! Tacka vet jag Friidrotten och längtar tills EM i Göteborg!!
  Kramen/
  M

 5. Svara

  Monica

  11 juni 2006

  Men jösses har det redan gått en månad??!
  De är ju bara för söta *ler*

  Härliga studentbilder du tagit…det är en glädjestund för ungdomarna.

  Nu är jag ledig i två dagar och ska njuta av solen.
  Kramen

 6. Svara

  Nilla

  11 juni 2006

  Men såna små godingar, ja inte tror jag att man kan bli så mycket sötare. Men nu börjar det väl bli livat kan jag tro, hissa upp gardinerna.
  Ja nu njuter man riktigt av sommaren.Jag har fått riktig fart på läsningen. Har tagit mig igenom två böcker till efter Svinalängorna, som för övrigt var mycket läsvärd. Både rolig och tragisk. Ruggigt att barn far så illa. Man undrar ju hur många av ens barndomskamrater som hade det så där. Det fanns nog både en och två, tyvärr.
  Ha det bra i sommarvärmen.
  Kram

 7. Svara

  catja

  12 juni 2006

  En månad går sannerligen fort. Har man någonting som växer att följa ser man hur fort tiden går. Tiden gick långsamt i går kan jag säga. Jag var så dålig med illamående att jag bara fick i mig frukost. Låg sedan i sängen hela dagen till kl 5 nu här i morse. Ont i ryggen av allt liggande. Kunde inte spy fast jag kände det så hela tiden och önskade verkligen att bara somna från det. Då ville man att tiden skulle gå. Blä! Vi var ute på resturangbesök dagen före och tror banne mig att jag fick en dålig köttbit…
  Ang. allergi så har jag en bekant som aldrig varit allergisk men började plötsligt för några vårar sedan att bli dålig. Det startade inte förrän han var 45. Konstaterar pollenallergi och nu är han sjuk varje sommar. Så det där skitet kan ju börja när som men ingenting man förväntar sig förstås när man är vuxen och aldrig haft det förut i sitt liv. Ha det gott och sola nu med förnuft! Kram

 8. Svara

  Anne-Lie

  12 juni 2006

  Här väntar vi fortfarande på den där värmen som alla pratar om… Vet inte om jag ska längta eller oroa mig.
  Ha en bra dag… kram aw 🙂

 9. Svara

  Tina

  12 juni 2006

  Det är mycket höga halter av pollen i år så nog kan det va så att du reagrat på nåt.
  Så gruvligt söta kissar vill ju ha!!!
  Nä mina rådjur är ganska snälla kniper nån blomma här o där men det är inte så farligt. Fästingar däremot är här gott om första året jag bodde här fick jag borelia, så nuförtiden är det nogrann inspektion varje kväll o inget springande i skogen utan sockar som dras över långbyxorna o långärmad tröja….
  Kram o ha en skön dag i solstolen

 10. Svara

  Ada

  13 juni 2006

  Härligt,härligt men Farligt,farligt..för mej att titta in här nu..Risken finns att jag blir en sånn där tant du vet med 50-100 katter i lägenheten osv..haha:D
  Helt Bedårande o javisst..jag har en Favorit enligt bilderna.
  Bild nr.2 uppifrån..sen är han/hon väl på bild nr.4 t.h oxå?
  Liisa skriker ;Naaaaaw så goa!!:))
  Synd de växer så fort,särskilt hankatterna.
  Vår lilleman,Totta är ju inte året men redan stor o ståtlig!Mycket större än Bennie 4år.
  Hörru du..Har jag missat namnen eller?
  Kanske du/ni avvaktar?
  Vart ska de ta vägen sen då..allihopa sötisarna?
  Om Paula orkar i värmen..pussa dem från oss här i Götet.
  P.S:Klia dem i armhålan,they love it,lärde jag mej av A-L Brundin..Du vet hennes kattbok.
  Stämmer så väldigt bra på de 2 vi har iaf.D.s

  Var rädd om dej i värmen..kom ihåg att dricka mycket o gör ej mer än du måste.
  NU har jag tjötat klart*suck*…kan liksom inte sluta här e’ så mycket!*S*
  Pusspuss

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 529
 • 369
 • 1 608 757
 • 5 041
 • 65 038
Sök här