Av
den
7 oktober 2015

Jag har fått chansen att prova Risentas nya kikärtspasta, gjord enbart på kikärtsmjöl och vatten.

1-P1070199

Jag kokade pastan enl. anvisning på paketet, åt den med stekta laxbitar och tomater
Betyget då?
Sådär, jag tyckte pastan blev kompakt och mastig, säkert mättande men jag tyckte det bara växte i munnen.
Den funkar säkert jättebra för glutenallergiker eller pastaälskare som vill minska på kolhydraterna eftersom den innehåller högre halt protein, men jag föredrar nog vanliga makaroner jag.
Kikärter är jättegott, men jag äter dem helst som bönor.
Priset är också ett minus, kikärter är billiga, men förvandlad till pasta är priset betydligt högre.

1-P1070200

Dock fanns de som uppskattade pastan till fullo!

1-P1070205

På tal om mat, 350 g vätska ur 2kg fryst kycklingfilé, är det verkligen okej, det tycker inte jag!

Nu ska jag fortsätta kurera min dunderförkylning. Inne på dag tre nu och äntligen fick jag sova efter att den envetna hostan lugnat sig lite.
Istället snorar jag mer och har lite feber, men imorgon ska jag vara frisk och kry igen, för det har jag bestämt!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  7 oktober 2015

  Du kokade visst rejält med pasta, det räckte ju både till dig och en hel hönsgård 🙂
  Nä, det där med en massa vatten i fryst mat är inte okej, jag har slutat att köpa fryst
  kyckling och fryst fisk.
  Krya på dig! Hoppas verkligen att du känner dig piggare imorgon.
  Kram

 2. Svara

  Menageriet

  7 oktober 2015

  Intressant med kikärtspasta? Har ätit pasta på havremjöl och det smakade precis som vanlig. Annars äter jag inte så mycket pasta jag heller.
  Såg en test för några år sen om just fryst kyckling och jag kommer inte riktigt ihåg, men jag har för mig att Guldfågeln hade minst med vatten i kycklingen? Det är nog inte bara kycklingen som det sprutas in vatten i numera? :thumbsdown:
  Kurera förkylningen och ha det så gott och kram på Dig! :sick:

 3. Svara

  Menageriet

  7 oktober 2015

  Förresten vad små “gubbarna” har blivit? Och platta?
  OCH! Som Du kanske har märkt, så har jag flyttat tillbaka igen! Har provat WordPress, men jag gillar inte dom? Får inte göra som jag vill där och alla mina blogglänkar kan jag inte flytta heller och dom måste jag hålla koll på förstås! 😀
  Ha det gott! 🙂

 4. Svara

  Annette

  8 oktober 2015

  Du tänker som jag hör jag, att det är man själv och inte viruset som bestämmer när det är dags att bli frisk 🙂 Jag har också den envisa hostan som suger energin ur kroppen eftersom nattsömnen ideligen blir störd. En vecka har det hittills tagit för mig, det verkar envist som sagt.

  Jag har någon slags bönpasta hemma som vi skall testa i dag. Men jag håller med dig, ofta blir det bara onödigt att försöka efterlikna originalet med något nyttigare, som pasta. Bättre då att äta pasta i rimliga portioner om man vill hålla nere på kolhydraterna och äta bönor och kikärter som de är. De vackra hönsen verkar dock uppskatta pastan 🙂

  Det du visar om kycklingfilé är intressant tycker jag. Är det inte så att de sprutar in en massa saltlösning för att göra filéerna möra? Och tyngre. Så görs det med fisk i alla fall. Själv tänker jag köpa de nya färska, svenska Reko-kycklingarna som börjat komma ut i butik nu. Då vet man att de haft det bra och inte fått antibiotika. Dyrare, men man får äta långsamt och njuta ordentligt av maten istället.

 5. Svara

  MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`????

  8 oktober 2015

  ?Krya på dig!?
  Har varit förkyld i en månad nu. Nu börjar det bli bättre.

 6. Svara

  Hillevi

  8 oktober 2015

  Det lät inte så tokigt ändå, den där kikärtspastan, jag blev faktiskt frestad. Man kan mojsa ner en massa gott, om inte annat.

  Köpt kyckling… nä, den går bort. Samtidigt krävs det ju lite “guts” att ta rätt på granngårdens ungtuppar… – härlig bild på kycklingarna som njuter din pasta!

 7. Svara

  Eva-Lena

  8 oktober 2015

  Usch kikärtspasta lät inte något som jag skulle vilja äta heller. Kikärter är goda, men som pasta, nej tack. Så himla trist med allt vatten de sprutar in i kycklingen (det sägs så i alla fall), frågan är om det i slutändan t o m blir billigare med färsk kyckling. Vad gäller portionsfrysta laxbitar – de på 120-140 g – så konstaterade jag att de är dyrare per kilo än den färska laxen i min butik. Men det tog ett tag att upptäcka det.

  Just nu är jag inne i ett aptitlöst tillstånd, och får verkligen jobba med att bara laga favoriter. Det mesta får mig att kväljas tyvärr, som tur är finns det frukt och bär.

  Vi har haft någon slags treveckorsförkylning med en grymt jobbig hosta, men nu har det avklingat.

  Ha det gott och krya på dig Svamplisa!

 8. Svara

  Marit Johansson

  8 oktober 2015

  Var kommer all vätska ifrån? Är det något som tillsätts eller finns det naturligt i köttet. Det är ju samma med annat kött man köper…

 9. Svara

  Cari

  8 oktober 2015

  Det står på paketet, innehållsförteckningen att det ingår vatten i kycklingen (i alla fall på den svenska kycklingen). Så tyvärr betalar man dyrt för vatten.

 10. Svara

  Kicki

  9 oktober 2015

  Dryga 15 % vatten i kycklingen låter inte klokt. Det är dyrt vatten det.

  Tydligen blev du så mätt att hönsen fick sig ett skrivmål.
  Maten såg god ut, men hade nog föredragit vanlig pasta.
  Kramen

 11. Svara

  Raija

  11 oktober 2015

  Inte klokt vad vätska det är i kycklingfiléer. Jag har börjat köpa kycklingben, för att slippa all vätska. Det är lättare att få gott och vätskar inte lika mycket när man tillagar.

 12. Svara

  Ninni

  11 oktober 2015

  KIikärtspasta? Nä jag avstår nog det. Gillar inte “vattenmakaroner” nåt vidare heller, föredrar stuvade makaroner. Skruvar och fjärilsmakaroner brukar jag ha i en matig sallad ibland och spagetti äter jag som det är med köttfärssås. Har testat “färsk” pasta ibland och det är gott till kyckling och annat kött. Färska lasagne är inte fy skam det heller.
  Men nu lärer jag ta itu med maten… det blir sen middag hänne.
  Kram.

 13. Svara

  Titti Melender

  11 oktober 2015

  Jag har provat bönpasta, dyr men helt OK. Eftersom mannen aldrig någonsin skulle äta något dylikt räcker ett paket till mej några gånger.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 263
 • 388
 • 1 575 258
 • 4 983
 • 64 166
Sök här