Bloggen

Klibbigt och vått

Av
den
31 maj 2017

Igår kom regnet, det var skönt….med gummistövlar och regnjacka klarar man sig bra, men nu har jag ingen regnjacka! Paraply är inget alternativ här ute på landet, man måste ha händerna fria för viktigare ändamål, t.ex att plocka liljekonvaljer, att fota liljekonvaljer, att hålla i hundkoppel…

Blinka har varken regnkläder eller paraply…

Däremot får hon tassarna fulla av klibbiga frön! Hjälp, vad är det för något?
Kan det vara från klibbal? Andra förslag? Har försökt gå och titta på träden och på marken men blir inte klokare.
Även katterna har pälsen full när de kommer in, och jag som äntligen kom mig för att städa igår när kollohunden lämnat pörtet!

Blinka behöver inte känna sig ett dugg ensam och övergiven…här samsas hon med Torsten i en hundbädd jag nyligen fick av en vän. Skapligt stor så här kan nog även Astrid knöa ner sig :mrgreen:

Det är alltid kul att testa nya produkter, Pågens färska pizzabottnar liknar långtifrån några pizzabottnar 😆 men funkade helt okej.
Jag kletade på lite chilisås, lökringar, skinka, oliver och riven ost. Sen krävdes bara tio minuter i varm ugn så var snabblunchen klar! Och faktiskt, bottnen var knaprig i kanterna, jag vill ju gärna ha tuggmotstånd, och smaken var också helt okej.

Jag har fått svar på vävnadsproven från mina borttagna födelsemärken, de var helt normala! Imorgon tas stygnen, ett problem mindre oroa sig för!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  1 juni 2017

  Gummistövlar…jag visste att det var nåt jag skulle köpa!! Få se om jag hittar nåt i Lycksele idag, ska ju in och besikta bilen, så åtminstone DS får ett besök 😉 Har du fått veta vad det är för klibbiga saker som fastnar på djuren?? Kram på’re :love: :love:

 2. Svara

  Gunnel

  1 juni 2017

  Vilket härligt besked att få. Blinka ser likadan ut som Santos när vi kom in från regnpromenaden. Det droppade från hela hunden. Kram

 3. Svara

  Christina

  1 juni 2017

  Hej!
  Jag är ju sämst 😐 Gick in på min blogg idag för första gången på evigheter och ser att du har lämnat en kommentar för längesen.Jag skäms.
  Nej,jag ångrar mig absolut inte att jag sa upp min anställning.Det bästa beslut jag tagit.Angående företaget så hankar jag mig fram.Det går i vågor,men vi klarar oss och det är ju huvudsaken.Nu håller jag på att snickra fram en helt ny kollektion.När den är färdig så är det dags för marknadsföring.Det är roligt men också krävande.Göra smycken kräver ju total nogranhet.Det går inte att fuska,för då blir det pannkaka av allt.
  Vad söt hon är den lilla vovven.Ser verkligen ut som en blöt hund.Våran Lufsen hatar regn,så det blir snabbturer när det regnar ute.
  Kram/Christina

 4. Svara

  Ninni

  1 juni 2017

  Börjar med att säga att det gläder mig att provsvaren var bra.
  Vi hade också regn hela tisdan så det blev en innedag men Ellinor och Vilja kom och lyste upp tillvaron på förmiddan så då hade jag iaf solsken inomhus. 🙂
  Jasså, har dom kommit med “pizzabotten” nu. Jag brukar använda polarpärlan och göra varma mackor/pizzor av. Två stycken och jag blir riktigt mätt. Har ingen fantasi vad gäller mat nu tyvärr men det beror väl på mitt allmänna mående.
  Kramen.

 5. Svara

  Synnøve Kjerstad

  1 juni 2017

  Fina bilder, tycker dock lite synd om Blinka dær hon står, dyngsur 😀
  har regnponcho på jobbet jag kan skicka dig, hihi….

  Vet inte vad det klibbiga ær, men vi har bara bjørkar hær på tomten och de har nu i en veckas tid skickat några så dær klibbiga saker øver oss.. Hoppas du får ett svar på vad det ær.
  Kram ifrån vita huset vid vackra sjøn. :thumbsup: :love: :kiss:

 6. Svara

  "LillaSyster"

  1 juni 2017

  Vad skönt att proverna inte visade några förändringar. Känner igen fröna men kan inte komma på vad. Hör med Anki hon har säkert fullkoll på dem! Du hittar säkert en regnjacka på loppiset? Idag är det soligt men det blåser som bara den. Men nu är gräset klippt och trimmat – ordning och reda igen 😛 Ha en skön kväll, själv ska jag åka till affären en sväng. Kram

 7. Svara

  Kicki

  1 juni 2017

  Skönt att det det var ofarliga fläckar som togs bort.
  Fy vilket kladd. Kan det vara frön från poppel?
  Kramen

 8. Svara

  "LillaSyster"

  1 juni 2017

  Ps. pioner behöver nästan ingen skötsel de klarar sig bra ändå! Men det klart om du rensar bort lite “ogräs” så blir den säkert extra glad! Kram

 9. Svara

  Herr Nilssons Fru

  1 juni 2017

  De där tassarna, de får stå ut med mycket. Undrar just vad hon klivit i. Ser säkert läskigare ut än vad det är.
  Ni har alltså fått regn, de har inte vi men det har varit lite mulet några dagar, varmt men inte så soligt. Ikväll är det sol o vackert men blåser lite. Jag gillar de flesta väder bara jag har bra kläder 🙂

  Kramiz

 10. Svara

  Hillevi

  2 juni 2017

  Det var ju väl att Blinka i alla fall har kvar sina katter nu när Daniel åkt hem. Hon är säkert nöjd med att få vila efter “barnpassningen” och alltid behöva föregå med gott exempel… :angel:

  Är det frön? Tänkte mer på det klibbiga höljet som blir efter att t ex pilars/sälgs knoppar brustit upp men annars vet jag inte.

 11. Svara

  Karin Eklund

  2 juni 2017

  Jag skäms nästan för att jag inte har varit in här på besök på så länge men tröstar mig och dig med att jag inte har varit någon annanstans heller, knappt hos mig själv. Det har bara varit för mycket ett tag.
  Så glad jag blir att dina prov var bra, det allra viktigaste och att regnet kom var högst nödvändigt. Här har vi haft mera än torrt och det kan gott komma lite till.
  Det som fastnat på tassarna ser ut om sälghöljen? Men säker är jag inte alls.
  Ha det innerligen bra!

 12. Svara

  Pernilla

  2 juni 2017

  Kan det vara Kastanj som klibbar så på tassarna? Men du, ta en tur ner till trimmet så rakar hon rent mellan trampdynerna. Det fixar man på en kvart så det kan du säkert få tid till.
  /P

 13. Svara

  Anki

  9 juni 2017

  Lilla Syster trodde jag skulle kunna ge dig ett svar – jag försökte kommentera här redan för en vecka sedan, men då bröt internet ner och jag glömde det. Min första tanke var sälg … sälgens knoppar har ett klibbigt ämne som skydd för kyla och uttorkning har jag läst någon gång – men jag är långt ifrån säker.
  Skönt att proverna var OK – viktigast av allt är hälsan!
  Härligt med regn också – hittills 23 mm på ca 10 dagar 🙂 Hittade årets första blodsoppar idag! Kommer på bloggen i morgon!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 42
 • 172
 • 1 654 289
 • 5 125
 • 66 098
Sök här