Bloggen

Farväl sköna maj

Av
den
4 juni 2017

Attans vad fort tiden går…..
Jag tömmer kameran på foton från slutet av maj


Titta, jag har en egen djungel av ormbunkar, mitt på hygget! Underbar färg och form som sticker ut bland alla barrträd

giftgrönt, ärggrönt, kalla det vad man vill, grönt är skönt hur som helst!

Väldigt snart övergår det skira ljusgröna mot den mättade sommargrönskan

Här börjar vi dagen, morgonpromenaden går förbi förrådsladan.

Rabarbern växer så den knakar, med god hjälp av hästgödsel!

Är mina katter ovänner idag eller har dom bara dåligt morgonhumör? De har i alla fall valt att gå på var sin sida vägen..

Pingsten är här, kärlekens helg, och även mitt hjärta är fyllt av kärlek till både människor och djur!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Malin

  4 juni 2017

  Låter underbart att ditt hjärta är fyllt av kärlek!

  Hoppas ni har en fin helg i Pörtet!

  Kramar till er alla!

 2. Svara

  Mia

  4 juni 2017

  Ljuvliga försommar :love:
  Här är så många av björkarna bruna i löven, frosten har nupit dom men jag hoppas att det rättar till sig, kram på’re :love: :love:

 3. Svara

  Bia Lidén

  4 juni 2017

  Oj, vilken fin grönska!
  Den där gröna tunneln, med en liten vit hund som bryter av det gröna – den skulle du göra en tavla av!
  Katterna är nog oense om vilken sida av vägen katter ska gå på. 🙂
  Kram i hänryckningens tid!

 4. Svara

  Gitsan

  4 juni 2017

  Så underbart vackert det är i naturen nu. Här i Stockholmstrakten har vi “mattor” av blåbärsris och en del liljekonvaljer blommar, och doftar, fortfarande.

 5. Svara

  Gunnel

  4 juni 2017

  Härlig grönska i naturen. Ormbunkarna får väl föröka sig fritt där antar jag. I min trädgård får jag dra upp ormbunkar lite överallt, annars tar de över hela min trädgård. De är vackra, men det får vara måtta på allt. Här ska rabarberplantan skäras ner idag. Sen dröjer det inte länge innan nya stjälkar kommer. Kram

 6. Svara

  Karin Eklund

  4 juni 2017

  Klorofyllgrönt brukar jag kalla den där första späda grönskan. Oslagbar, nu förändras allt efter det och blir mörkare men förstås vackert ändå.
  Klipp bort rabarberblomman och lägg den i vas, så har du blomma ett tag. Rabarbern mår bättre också, blomman drar näring av den. Ett litet tips bara. Jag brukar också lägga rabarberbladen under plantan så återgår en del av den näringen tillbaka till moderplantan. 😀
  Dina katter ser för härliga ut där de går på varsin sida av vägen.

 7. Svara

  Skyttlat

  4 juni 2017

  Sköna Maj är väl att ta i? :mrgreen:
  Den månaden har ju varit både kall och blåsig. Men nu glömmer vi det och hoppas på en fin sommar. :thumbsup:
  Visst är det vackert med den ljusa, skira grönskan. Hos mig har det gått över i lite mörkare grönt.
  Regn hos oss idag och ryckningarna slutade för många år sen.
  Är det Din rabarber? I så fall ska Du ta bort blomman annars blir skaften dåliga. :ohno:
  Nu önskar jag Dig och Menageriet en fin Pingst!
  Många kramar till Er. :kiss:

 8. Svara

  Christina

  4 juni 2017

  Det är vackert ute nu,om man bortser ifrån det gråa vädret.Sådär går mina katter också ibland.Underliga djur det där.Ena dagen är de så gulliga mot varandra och de kurar ihop sig tillsammans.Fast nästa dag ska det fräsas så fort de passerar varandra.
  Ha det gott/Christina

 9. Svara

  leila

  4 juni 2017

  Tiden går alldeles för fort nu. Vips så har vi jul igen 😀

 10. Svara

  Ninni

  5 juni 2017

  Härliga bilder! Jasså, det är hästdynga jag borde ha till mina rabarber… de växer inget vidare.
  Idag har jag varit ute och åkt i den norra delen av Hälsingland och hälsat på två vänner på olika håll. Det var trevligt och stärkande. Körde nästan 20 mil idag och vad jag njöt. 😀 Det behövde jag verkligen.
  Kramen.

 11. Svara

  Anki

  5 juni 2017

  Underbara bilder … vilken skir och skön grönska! Härlig promenadväg!
  Som du såg har vi varit i södra Dalarna, men oplanerad och ostrukturerad som jag är så blev det bara så… och jag tänkte att det var framfusigt att dyka upp oanmäld under pingsthelgen. Nu är vi på hemväg, men det blir säkert fler tillfällen 🙂
  Kram

 12. Svara

  Yvonne Käll

  5 juni 2017

  Ja jösses så många fina bilder du hade i kameran! Håller med dig om den skira grönska som är så här års, verkligen fin och rogivande på nåt vis åtminstone i de bilder du levererar. Pingsten däremot går mig helt omärkt förbi numera, är ju som vanlig lördag söndag bara. Trist enligt mig. De som hade planerat in bröllop i pingsten hade dock lite otur med vädret åtminstone de som bor i mina trakter. Inte så kallt men grått och regn emellanåt.

  Ha det fortsatt fint i veckan, kram!

 13. Svara

  Synnøve Kjerstad

  5 juni 2017

  Härliga gröna bilder. Måste nog ut och kolla till rabarbern här med.. de står i blom ser jag. 😀
  Kram och ha en knallmåndag <3

 14. Svara

  Hillevi

  5 juni 2017

  Blinka i grön tunnel! Som hon måste njuta. Själv är jag lite rädd för äspingar (huggormsungar) men det skiter mina hundar totalt i. Själv är jag överkänslig och slipper gärna, min förra hund blev dålig efter ett bett… men sånt är väl livet. Njut av den tid som kommer och du har ju alla myggförsvarsklädnader! :kiss:

 15. Svara

  "LillaSyster"

  5 juni 2017

  De ser ju för sköna ut där på vägen, kanske har de bestämt att syna av kanten på varsin sida, så de inte missar något byte…. Vad skönt för skomakaren med lite semester :party: Jag vet inte om näckrosen tänker blomma i år? Vi får se, men det kommer fler blad längre ner på roten också, så den trivs nog där i baljan i alla fall. Men idag blåser det så att det går vågor i zinkbaljan. Jag har varit och besiktigat min gamla bil och den gick igenom utan anmärkning – så jag är så glad! Nu ska jag fixa lite mat, tills gubben kommer hem. Ha en skön kväll! Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 381
 • 574
 • 1 610 291
 • 5 043
 • 65 061
Sök här