Bloggen

Kontraster!

Av
den
31 oktober 2006


Igår…


Idag!!!

Såhär kan det se ut när vintern anländer!!! Tre decimeter nysnö idag, och än är det inte slut!
Nu ser jag fram emot två kalla soliga dagar innan allt förmodligen töar bort…

Ungdomarna åkte hem till Stockholm idag. Av den utlovade skjutsen till Ludvika blev det ingenting, vädret var för opålitligt och plogningen för dålig.
Så dom fick sätta sig på bussen idag, och det var dom inte ensamma om, ovanligt många valde bussen som färdmedel in till stan!

Gubben har haft fullt upp med att skotta väg fram till bastun, trappen och tvättstugan samt skotta bort vallarna framför vedförråden efter plogbilens framfart.
Själv har jag ägnat mig åt att koka soppa på en spik!
“Man tager hwad man hafwer”-principen alltså:
Köttfärs, purjolök, ingefärsbitar, morötter, potatis, svartrötter och strimlad vitkål. Buljong spetsad med torkad piripiri förhöjde smaken ytterligare!
Mums säger vi i pörtet som är soppomaner, och vad passar väl bättre en kulen första vinterdag!
Återkommer med mer helgfoton imorgon!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Sylvia

  31 oktober 2006

  Vad det ser härligt ut med snön. Min hund brukar också få glädjefnatt när den första snön kommer.
  Här i Stockholm vräker det bara ner regn o regn o regn och blåst.
  Snö är bättre.

 2. Svara

  mariannE

  31 oktober 2006

  Du skriver om Kontraster och har bildbevis … ( läckert om man sitter så här på avstånd .. skulle inte vilja vara där rent fysiskt)… Räcker så gott med de +5 vi har just nu … behöver inte bli varesej kallare eller snöigare!/ Och jag skriver om kontraster
  utan bildbevis ( för jag har ju ingen kamera)… Du hade skickat GB inlägget strax efter det att jag skrivit bloggen … Där står att läsa om vad som hänt.
  Hoppas du kan komma dej ut i alla fall så att ni inte är totalt insnöade … och BUSS är nog det bästa i dessa tider ( eller tåg om sånt finns).
  Kramen och ha det så gott du kan .. Hoppas ni har ved så det räcker i alla fall
  /M

 3. Svara

  Monica

  31 oktober 2006

  Kan tänka mig att det är helvitt här i morron också. Det börjar på att lägga sig …blåst och snö just nu – gôtt å vara inne!! Hörde att Sysslebäck fått ca 30-40 cm också. Där får det kanske ligga – här blir det nog bara blask.

  Kram

 4. Svara

  pimpim11

  31 oktober 2006

  det ser ju riktigt mysigt ut med snö oss har vi än så länge bara regn.
  Ser fram emot att se lite bilder i morgon ha det gott /pimpim

 5. Svara

  Anne-Lie

  31 oktober 2006

  Så fick du din snö tillslut… hihi..
  Trodde Paula skaffat nya glasögon… ser du inte aw i röd bikini… sitter ju i klippskrevan å joxar med nåt… minns inte vad. Jodå, hundarna får lite fetare mat än vanligt… gris och vom malt till en skön gegga.. kommer fryst i lastbil 10 kg per block från Finland.
  /aw… god kväll.

 6. Svara

  Pia

  1 november 2006

  * SNÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ.. då kan du åka pulka nu då. Akta dej bara så du inte halkar av banan. Vi har ingen snö än, men det lovats tills i morgon.
  Ush ja på gott och ont.. måste leta fram dubbarna till cyklen.-:)
  Kramkram

 7. Svara

  Ninni

  1 november 2006

  Här har det snöat i natt..jag är ingen älskare av det! Men hundarna verkade gilla det..jag gillade ditt hopkok på en spik!
  /Kram

 8. Svara

  leila

  1 november 2006

  hej, gud vad härligt det ser ur med hundarna i snön. Här har vi snö o blåst idag. Våra sju cyklar här ute är vita av snö, kankse dags att ställa in de i cykelförrådet. Jag har även ljung som ska ner i krukor med lite tallbarr som har försvunnit under snön. Detta år stämmer ingenting tycker jag. Allt är försent på nåt sätt. Jaha, ännu ett recept, hur sjutton kokar man soppa med köttfärs? Ha det gott/leila

 9. Svara

  Pialill

  1 november 2006

  Jag föredrar översta bilden. 😉 Men visst är det mysigt med hundar som tumlar runt i snön. Snön har kommit till mig också. Soppa är inte dumt. Igår åt vi hederlig köttsoppa med klimp. Mums för frusna själar.
  Kramkram.

 10. Svara

  "Ninni"

  1 november 2006

  Jasså det var lika hos dig med! Ja nu kom vintern…men för hur länge? Du kanske får rätt. Jag tog mig inte från Järvsö förrän idag. Skulle ha åkt igår men det varnades på radio för att ge sej iväg ut.
  Det är 7 mil från mig till Järvsö så det blir mest bara helgerna vi kan träffas. Jag har ju barn (16-åring) att sköta om hemma också… men nu är det snart fredag igen. 🙂
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 206
 • 364
 • 1 627 643
 • 5 072
 • 65 414
Sök här