Bloggen

Korsettnostalgi…

Av
den
12 mars 2006

Tack alla goa vänner för ert goda råd : SLÄNG SKITEN!

Jag lydde (har alltid varit en duktig flicka, hihi). Med sorg i hjärtat åkte alla fina sidentrosor ner i svarta sopsäcken som sedan fylldes på med annat smått o gott….
Med ett undantag:

korsett

Korsetten jag bar på mitt sista (jo det tror jag!) bröllop 1988!
Lite nostalgisk måste man få vara eller hur?
Jag har liksom provat mig igenom olika bröllopsstilar genom livet:

1/ gifte mig med dotterns far i ett litet kapell knappt 20 år fyllda. Bar en kort ljus klänning, ingen brudklänning, nej man skulle ju kunna återanvända det dyrbara plagget också.
Efterfesten firades med föräldrarna och kompisarna hemma i vår egen lya.

2/ gifte mig på kommunhuset iklädd min finaste men ej nyinköpta stass: plisserad blommig kjol och ljusblå kavaj, högklackade platåskor som gjorde benen lååånga o smala! Ingen bröllopsfest, åkte färjan över till Finland på kvällen.

3/gifte mig i en gammal fin 900-tals träkyrka, hur romantiskt som helst! Svindyr naturvit lång brudklänning, korsetten underst förstås, vita silkesstrumpor o svarta strumpeband! Bröllopsfesten gick av stapeln på Krägga Herrgård som vi hyrt för hela sällskapet, vänner o släkt från Sverige och Finland.
Ett minne för livet, trots att jag lyckats förtränga det olycksaliga äktenskapet ganska bra!

Och nu lever jag lyckligt ogift i ett underbart samboförhållande, och skulle inte vilja utmana ödet genom att ingå äktenskap en gång till, hihi!

Under helgen har jag lagt in en ny sida under “Mitt Finland” som heter “Folkligt kosthåll”.
Rubriken avslöjar mitt intresse för dels mitt fosterland, dels för historia och inte minst mitt intresse för mat!

Ikväll kommer gubben hem fullastad med ny målarfärg och spackel, imorgon bitti ska renoveringen fortsätta! För nu vill jag flytta! Det är jättejobbigt att se vår lilla stuga varje gång jag går utanför dörren, den ser så lessen och övergiven ut!
Såhär vill jag att det ska se ut !!!
stuga

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Saija

  12 mars 2006

  Hmm, undras när jag ska få gifta mig då? Jag tänker iallafall inte fria utan jag väntar…. och väntar…. och väntar….

  Som sagt, korsetten ska jag ärva sen, och sälja för DYRA pengar på TRADERA! Hihi

  Nu ska jag bädda (nä har inte gjort det ännu) och göra mig klar, och hänga en massa tvätt! Hoppas det hinner torka tills imorrn!

  Har suttit i telefon med en gammal brevkompis – skoj!

  Puzziz /dotra

 2. Svara

  Ulf

  12 mars 2006

  Har läst din sida Korsett.
  Är jätteimponerad .Gift 3 Gånger .
  Och nu sambo!
  Oj jag hade aldrig orkat med så mycket Äktenskap .
  Ha en goer Söndag

 3. Svara

  mariannE

  12 mars 2006

  Men Paula!
  Det här låter som musiken på mitt space just nu hahaha ” never ending story”. Fast jag vet ju att du har det så gott man bara kan ha det med sambon.
  Ni kommer säkert att bli klara med huset som i sin tur
  kommer att skicka röksignaler i form av hjärtan ur skorstenen.
  Roligt att läsa, Paula. Din inlevelse är lika stor som ditt hjärta!
  /M

 4. Svara

  Doris

  12 mars 2006

  Förstår nästan att du inte vill utmana ödet…
  Kramar,
  Doris

 5. Svara

  *Ada*

  12 mars 2006

  Opsan.Mycket du har hunnit med.Är det det där lilla”CockerSpaniel”draget ändå?Menar..var du så besvärlig att de inte orkade?Hahaha:))Neeej..Förlåt gumman men mitt bestämda råd till dej;Aldrig Mer Äktenskap.
  Du har väl hört den där ramsan som skrevs så flitigt i våra Poesiböcker då vi var små?Tror någon missade skriva den hos dej?Ska se om jag minns..Hmm:
  “Förälska dej ofta,
  Förlova dej ibland,
  Men gift dej för sjutton så sällan du kan.”
  Nått liknande var det iaf..Jag lever oxå i ett förhållande utan Äktenskap!
  PERFEKT.
  Va’ glad jag blev att du varit här,skrivit om Finland ser jag..Hmm..Skrev du om deras/ert bidrag till Melodifestivalen?(finns länk i mitt space!)F-låt igen.
  Kramarom dej o önskar fin Söndagskväll m.KÄRLEKEN o Djuren.

 6. Svara

  leila

  12 mars 2006

  hej, tack för dina rader i min blogg, skönt att känna att vi är flera som har våra ideer om man nu kan kalla det för ideer,
  så kul att läsa om dina kläder under vigsel, super och jag hör att renoveringen fortsätter, ska bli kul att följa er i erat målande, ska även läsa om ditt finland då mina föräldrar kommmer därifrån, runt vasatrakten, kram på dig leila

 7. Svara

  Pia

  12 mars 2006

  Jadå det har jag som alltid. Det där med äktenskap är en för mej förlegad ploj grej som höll en sysselsatt en tid. Visserligen har jag bara varit och sagt “JA” två gånger. Två gånger för mycket, när man ser det “lide grann fron ovan”, som den gode Edvard Persson sjöng en gång. Första gången var jag 24 år, hade då varit förlovad med ungarnas pappa ett antal år, då vi träffades i unga år. En anledning var att hela familjen skulle ha samma efternamn och visst skulle det vara vi för all framtid.. kunde då inte tänka mej någon annan. Vigde oss då på rådhuset här i stan, endast farmor/farfar till ungarna visste, då de var barnvakt. Andra gången var egentligen för att min sambo då, var så in i nordens svartsjuk på alla andra karlar som trampade in i närheten av mej. Var så trött på att höra hans ord ständigt o jämt om giftermål, så det blev så. Denna gång på samma ställe.. helt hemligt. Gissa om släkten blev förvånade..
  Jag har gift mej i den tidens byxmode.. klänning har aldrig varit min grej.
  “Efterfesten” om man ska kalla det så, har vi fixat på restaurang med go mat o dryck.
  Nu är jag sambo, varit i snart 14 år med samma man. Funkar hur bra som helst och har man inga barn heller tillsammans, såååå..
  Nu ska jag läsa lite nytt här hos dej.
  Såg på uttaget till de sista två platserna till Globen och visst kom min favvis Magnus bäcklund med…Annars är det Carola som har vinnarlåten.. du ska se. Jag brukar för det allra mesta ha rätt, då det gäller musik, utan och skryta.
  Ha de godis o stoppa nu inte för många fingrar i målarpytsen.
  Kram

 8. Svara

  Laila

  13 mars 2006

  Folkligt kosthåll är en sida som jag måste läsa. Kul!
  Vad roligt det var att läsa om dina kläder. Det är alltid lika kul att komma in här för du skriver så bra:)
  Jag är på mitt första äktenskap och sjutton också om inte det ska vara mitt enda. *fnissar*
  Men…jag har två förhållanden innan dess som mycket väl hade kunnat vara äktenskap(fst emd facit i hand så är jag glad att det aldrig blev så). Det var långa förhållanden hur som helst. Tänk att vägen till där man är nu kan vara så knagglig och full med kurvor och avtagsvägar..*ler*
  Kramis Laila

 9. Svara

  Tina

  13 mars 2006

  En gång gift, aldrig mer!! Jag är nog den enda i hela universum som inte ens varit sambo efter det o kommer aldrig att bli heller.
  Du…korsetter är modernt igen så använd du den 🙂
  Kram

 10. Svara

  Christina

  13 mars 2006

  Klart du skall spara på den.
  Kul med minnen.
  Då skall du få det fint hemma, det är väl kul.
  Ha det gott
  Kram

 11. Svara

  Catja

  13 mars 2006

  Men kära lilla hjärtat..vad i hela friden ska du med korsetten till?!! Gamla minnen, gammal kärlek. Ut med skiten. Den kommer också bara att ligga där i en garderob, eller hur? Tror du att du någonsin kommer att ta den på dig igen? Nä tänkte väl det…OM, så får vi se bildbevis här i dagboken! 🙂
  Tänk för varje sak: Kommer jag verkligen att anända detta? Kommer jag att ta fram det och titta på igen? Svarar du nej på frågan, släng!

  I övrigt så snor jag dig banner med mig. Folk måste hitta till detta härliga Pörte! kram /Catja

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 149
 • 497
 • 1 652 571
 • 5 119
 • 66 012
Sök här