Bloggen

En Welsh rabbit ikväll ?

Av
den
10 mars 2006

Jag tänkte fresta mina läsare att prova nåt riktigt mumsigt till fredags- eller lördagskvällen framför Lets dance eller Melodifestival eller vad du nu föredrar…

Welsh Rabbit 4 mackor

25 g smör
1 skivad gul lök
100 riven cheddar eller gruyereost
1 dl lager-öl
1 nypa havssalt
1 tsk senap
2 lätt uppvispade ägg
4 formbrödskivor
nymald svartpeppar

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, lägg i löken, fräs tills den mjuknat. Tillsätt ost, öl, senap och salt.
Rör om över svag värme tills osten har smält. Häll i de vispade äggen o rör om tills smeten tjocknat något, ca 2-3 minuter, inte för länge, då blir det äggröra! Rosta brödet, fördela ostsmeten ovanpå och gratinera under grill i 250 grader tills ytan blivit pösig och fått gyllenbruna fläckar. Servera med rikligt med svartpeppar och en grönsallad är inte heller fel att äta till!

penna
Själv är jag ensam fram till söndag kväll, så ensam man nu blir med 2 jyckar och lika många katter!
Jag tänkte börja packa, och börja med att röja bland underkläderna!
Förra gången vi flyttade så tejpade vi bara ihop lådorna i byrån utan att plocka ur innehållet, och nu är verkligheten den att lådorna är fulla fast jag inte har några trosor! Hmmm, måste undersökas närmare… Vad gör man till exempel med ett par supersexiga läckra sidentrosor som sambon beställt via telefon i en storlek som skulle passa barnbarnet bättre?
Och vad gör jag med alla udda sockor? Och var kommer dom ifrån? Alla mina sockor är dessutom i olika mönster och färger, så jag kan inte göra som sambon som parar ihop alla i samma färg!
Ja, som du hör så har jag att pyssla med, förutom att jag ska kolla på Paralympics och inomhus-VM och alpint och…..

tulpaner

Ha en underbar helg!

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Pia (Pimli)

  10 mars 2006

  Det där lät gott!!! Ska skriva ut det och presentera för sambon. I kväll blir det enligt plan kebab, men kanske i morgon kväll.

  Låter ganska skönt att rå sig själv en hel helg. I alla fall när man för det mesta har huset fullt med ungar och det rör sig hela tiden på helgerna :). När jag känner så är det dax att åka till min syster över en helg och koppla av. Hon har, liksom jag, väldigt lätt för att koppla av och bara göra det hon har lust till ;). Så snart det inte är snöväder hela tiden får det nog bli av.

  Önskar dig en skön fredagskväll med god macka! och förståss en lyckosam packning under helgen :D.

  Kram
  Pia

 2. Svara

  Anne-Lie

  10 mars 2006

  Hördu frestare där, nu blev jag sugen på den där röran.
  Ang. packning… passa på å rensa… Själv så brukar jag elda upp sånt jag inte vill ha kvar… karln brukar fråga strängt “vad eldar du nu för nåt!”… it nå, säger jag…hihi… han känner väl lukten som sprider sig över byn 😐
  Ha nu en riktigt bra kväll… vi hörs…kjam/aw 🙂

 3. Svara

  Laila

  10 mars 2006

  Du, det där lät inte som kattskit det!
  Jättegott, verkligen:)
  Måste nog prövas å det snaraste tror jag.
  Se nu till att ha dig en riktigt bra helg, Paula.
  kram Laila

 4. Svara

  marianne

  10 mars 2006

  HAHAHAHA ett riktigt underklädes-drama!
  Läckert recept också .. skall försöka komma ihåg
  /M

 5. Svara

  Tina

  11 mars 2006

  Oavsett var jag bor så lyckas jag få en tvättmaskin som äter sockar, men bara den ena av varje sort…det måste va så för jag hittar ingen annan förklaring 🙂
  Kram

 6. Svara

  Catja

  11 mars 2006

  Tack för grattiset till mig! När man fyllt 50 är man förlåten om man är lite glömsk! 🙂
  Läckert recept och framstår för mig som perfekt och farlig nattmat! 🙂
  Du tjejen, släng nu ut allt du inte använder! Passa på! Har sett massor av program och undrar om inte Lallis också tagit upp det på sin hemsa det där med att packa skit man inte använder. Set på tv att de tar olika säckar som de sorterar i. En säck för sådant man vet man vill slänga, en för sådant man kanske vill ha kvar, en för sådant man absolut vill spara osv. En del sätter ju månader på. 1-3 mån. 3-6 mån os.v. Har du INTE öppnat, låt oss säga första säcken med 1-3 mån på INNAN 3 mån gått så behövde du antagligen itne det helelr – SLÄNG det! SÅ håller man på…och överraskas över hur lite saker man använder. Man har sina favoritgrejor och resten bara står. Ja jag säger det igen – SLÄÄÄÄNG SKITEN DU INTE ANVÄNDER! Kram /Catja

 7. Svara

  Kajsa

  11 mars 2006

  Det där lät ju supergott, ska jag definitivt testa… Och visst ska man ha en speciell racletteost, den heter Fontina, men den är inte jag så förtjust i så den brukar jag inte ha.
  Hoppas du har en bra helg, här har jag nu kurerat mig från halsfluss med en kraftig penicillinkur, och ikväll blir det lite god mat och melodifestivalen 🙂
  *Lördagskramisar* / Kajsa

 8. Svara

  Ada

  12 mars 2006

  Undrar om du har sorterat bort hela Paula nu?;-)Ingen blogg..Du är själv,det har gått ett dygn osv?:O
  Säger som de andra..SLÄNG,Paula..Jag har samma problematik,fast än värre.Har inte flyttat sen-87.Hmm..Ärver massor av kläder från son o svärdottren,så blir det”Det bli ju bra att ha”!Nu sitter vi i en liten 3;a och får snart inte plats för alla “bra-att-ha”-saker+kläder!Kan tänka att det skulle kännas som att vi fått ny lägenhet om jag någon gång kan skiljas från allt:-(.Hade lovat mej själv att börja nu i förrgår,fick så lust att prommenera så..Ja det är kvar,hela skiten:-(
  Tipset du fick här över om det med säckarna..det har jag börjat en gång,så nu står det 2 fulla källarskrubbar me’ kläder o skräp vi ALDRIG saknat!
  HAHA..Strumpfenomenet e’ ju för kul..Vill du så färga alla i en färg?:P
  Annars KASTA.Inte TÄNK..bara släng.;-)Inte lätt,jag vet alltför väl.Märker stor skillnad sen jag börja m.datorn oxå..Förr sydde jag om o fixa mycket.Nu blir det inge tid!:-(
  LYCKA TILL,Gumman.Tänker på Dej.
  Kramarom gör Ada.

 9. Svara

  Qilin

  12 mars 2006

  Hmm, nu undrar jag om det kan funka som söndagsfruktost..
  Kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 335
 • 354
 • 1 626 720
 • 5 070
 • 65 376
Sök här