Bloggen

Kräftor i snöstorm

Av
den
28 mars 2009

Det behöver inte vara en ljummen augustikväll med fullmåne för att avnjuta

kräftor!
Det går alldeles utmärkt trots att vinterstormen viner om knuten och det har snöat i ett över ett dygn! Fast att sitta inomhus är förstås att rekommendera…

Jag bakade anjovis- och lökpaj som tillbehör, och det blev riktigt smaskigt.
Stekte 5 skivade lökar, tillsatte en nypa socker. När löken var genomskinlig hällde jag i spadet från anjovisen och så fick det puttra en stund. Hackade anjovisen och hade i den i pannan ett par minuter så den smälte ner och blandade sig med löken. Sen fyllde jag pajen med röran, hällde över äggstanning kryddat med svartpeppar och timjan, och toppade med riven västerbotten.

Ja detta smällde vi i oss under Lets Dance-finalen som Magnus inte helt oväntat tog hem. Lailas sista showdans fick mig att blinka bort tårar, det var såå vackert, men de två finalisterna tävlade ju i två olika ligor. Att ändå Magnus avgick med segern var folkets val, och han har kämpat som ett djur.
Få se om han ställer upp i Europa-finalen där han får visa övriga nationers dansare vad en hundrafemtiokilosbjässe kan!

Man skulle kunna tro att det var julafton när maken begav sig ut på kvällens sista kissrunda med jyckarna!

På dagen hade vi också hunnit med att

hänga upp gardinerna jag köpte på Nisses

Jag letade länge och väl i olika affärer efter panelgardiner som inte var blommiga. Det var inte så enkelt, för blommigt ska det tydligen vara nu i vår.

Men några musöron på björkar tyckte jag var snyggt, och med tanke på det rådande väderläget är dom det enda gröna jag kommer att få se på ett tag!

Nu ska vi förbereda oss för kvällens förlustelser, en fest i Folkets Hus. Om jag inte hinner besöka er alla innan dess så hörs vi imorgon!

Ha en skön och avkopplande lördagkväll!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Synne

  28 mars 2009

  Hej på dig där i pörtet.
  Vilka läckra gardiner.
  Vill ha jag med…
  Men här finns ingen Nisses.
  Helt underbara vårgardiner alltså.
  Kräftor låter väldigt gott. De kan man väl äta året om ju.

  Såg din historia om Guinessölen…
  Det är en riktigt god öl att dricka. Väldans kraftig så man orkar bara en..

  Hur går det med Loppans mage?
  Nyfiken. Hoppas hon är bättre.

  Nu ska jag ta mig en dusj. För att se om jag får upp värmen. Fryser och huttrar…
  Kramen från ett lika snöigt naboland.
  Synne.

 2. Svara

  Nilla

  28 mars 2009

  Oj, kräftfest, nya gardiner (jättehäftiga, trodde våren kommit till Dalom), och påskpyntat på bloggen. Inte illa.
  Ha en go lördagkväll/ Kram

 3. Svara

  Inger Maryissa

  28 mars 2009

  Håller med om att det behöver inte vara en ljummen augustikväll för att avnjuta kräftor.
  Och oj, så gott det ser ut.
  och rikgtigt mysigt och värmande med de tända ljusen och ja, naturligtvis inomhus 😉

  Och ja, vädret är ganska konstigt just nu,
  men det brukar det oftast vara vid den här tiden på året när April luras.
  Vi är ju snart inne i denna luriga månad.

  Vackra gardiner ni skaffat och hängt upp.

  Ha en fin fortsatt kväll och helg.
  Kramar

 4. Svara

  Kicki

  29 mars 2009

  Här var det vårligt med ny design och nya gardiner 🙂 .
  Ja, visst kan man väl äta kräftor när som helst, men jag äter dem nästan aldrig. Jag har faktiskt aldrig köpt kräftor i hela mitt liv och ännu mindre tillagat några. Din paj lät mumsig. Jag skulle önska att jag hade lite av ditt matintresse, men här går oftast den biten på tvång, man måste ju äta 🙁 (Tänk om man dessutom hade en karl som kunde laga mat 😉 ).
  Men igår firade vi faktiskt Skorpans framgångar med hästfilé och potatisgratäng och ett glas rött. Det var faktiskt första gängen jag sett hästfilé i affären.
  Förr åt jag inte hästkött, man var för känslomässigt engagerad i hästarna, men numer går det utmärkt.
  Kramen!

 5. Svara

  Anki N

  29 mars 2009

  Man kan säkert äta kräftor även i snöstorm om man äter dom vill säga. De gör inte jag!! Vårfint har hon gjort, läckra gardiner, du vet att jag är gardinoman, varjefall om min man får säga det. Oh de får han gärna.
  Nisses..vilket gulligt namn på en affär. De får mig att tänka på Galna Gunnar, en affär som fanns en gång men jag tror är borta varjefall försvann den i i våra trakter. Härlig namn, lite uppiggande. Fest ja, ligger du och kolla skidskytte och har lite ont i skallabanken nu då kanske..*ler* för skidskytte det kan jag nästan sätta 100 spänn på att du kollar på JUST NU..((de gör gubben ja))
  Kramiz Anki N

 6. Svara

  Lena

  29 mars 2009

  :yawn: Trött och sleten är jag men tassar in ändå. Väldans vad det händer saker när man inte har varit och hälsat på på ett tag. Ny layout, nya gardiner, kräftfest m.m. Hoppas att ni har haft det trevligt med Saxdals-Elvis på Folkets hus. Själv har jag partat i dagarna 2. hehe Nja kanske inte partat direkt men varit ute och frotterat mig i omvärlden.
  Ha en skön söndag.
  Kramis Lena

 7. Svara

  Nilla

  29 mars 2009

  hej Paula

  Vilka underbara gardiner
  och kräftor som är så jäkla gott. Jag såg dina tidigare bokrecensioner och att du hade läst Anders Paulrud, har själv en av hans böcker ute på Tradera, “Ett ögonblicks verk” har inte själv läst den, men blev nu sugen på att läsa boken som du har recenserat.

  Ha en underbar söndag.
  Nilla

 8. Svara

  Mia

  29 mars 2009

  Inte fasen finns det nåt Nisse’s här heller…Orättvist! 😉
  Men fint har du fått det, både inne och på bloggen, rena rama vår/försommarkänslan nu! *L*

 9. Svara

  Bia

  29 mars 2009

  Kräftor äter jag inte ens i augusti…men surströmming funkar alla årstider. F’låt att jag glömde meddela dig att du var utmanad! Som vanligt gör du vad du vill med den!

  Kramar!

 10. Svara

  Monica

  29 mars 2009

  Så fina Påskgula blommor du fått in på sidan.

  Kräftor kan man äta när som helst även om jag är dålig på det mer än en gång/år.

  De där gardinerna gillade jag – riktigt vårfina.

 11. Svara

  TT

  30 mars 2009

  Läckra gardiner!!
  Och vad god den lät, pajen… men min karl gillar inte ansjovis den tråkmånsen! 😉

 12. Svara

  Caroline

  30 mars 2009

  Snygga gardiner, sådana kan jag oxo tänka mig att ha i huset!

  Snygg vårlayout förresten!

  Ps: valpen har fått ett namn, men vilket avslöjar vi inte ännu… 🙂

  /Caroline

 13. Svara

  Malin

  30 mars 2009

  Vad vårfint du har det här nu!! Gardinen är jätteläcker!!!

  Jag o dottern älskar kräftor, så himla sugen jag blev nu. Köpte du dem på affärn nu?

  Kram

 14. Svara

  Anki Enbom

  31 mars 2009

  Kräftor går alltid hem 🙂
  Blev så sugen på dina björkgardiner.
  De var ju kanonsnygga.
  var har du köpt dem?
  kram

 15. Svara

  Ninni

  31 mars 2009

  Vilka fina gardiner du har hittat. Spelar väl ingen roll om det snöar där ute när du har våren inne. Och i vanlig ordning blir jag hungrig då jag läser i din blogg. Alltid god mat på gång här.
  Men ojojoj vilken vovve att byta skepnad när hon blev klippt. Måste vara skönt för henne att bli av med en massa päls nu när det blir vår.
  Nu ska jag gå och steka en hemgjord pyttipanna av rester. 🙂
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 37
 • 172
 • 1 654 284
 • 5 125
 • 66 098
Sök här