Bloggen

Kramsnö och ruttna isar

Av
den
10 februari 2014

Jag ska försöka komma ut ur min OS-bubbla en stund och berätta hur helgen har varit.. 😡

0209f

Jag har sett till att komma ut och få mig en nypa frisk luft mellan varven, igår var snöfallet minst sagt ymnigt! Då skulle man passa på att krama snön, för idag har den i två plusgrader förvandlats till slask..

0209c

Hela byn var inbäddad i ett vitt tjockt snötäcke, som en extra isolering, det var knappt man hörde motorljuden från bilarna som passerade.

0209b

Nog är det en märklig vinter vi har, den vill liksom inte riktigt ta sig..Flera evenemang fick i helgen avstyras pga dåliga isar, bland annat skridskolopp och hundspannstävlingar

0209a

Mitt lilla hjärta hade fullt av snöbollar i pälsen när hon plumsat omkring på oplogade trottoarer

rally-collage

Vi lyckades inte bjuda på något riktigt vinterrally i årets upplaga av Svenska rallyt, lera och grus gick igenom det tunna snöunderlaget, men som vinnare stod finska Latvala för tredje gången och finnkäringen var nöjd med utfallet :thumbsup:

pizza

..tror bestämt jag misslyckades med pizzan 😆

0209g

så Hasse fick åka upp och köpa hämtpizza på Hyttan för att fira våra första OS-medaljer! :mums:

Jag har ju lite tendens att bli manisk när det gäller bevakningen av större idrottsevenemang, och det har inte blivit lättare sedan all information har blivit lättillgängligare på nätet :hmm:
Jag kan bli sittande och zappa mellan alla olika nyhetssidor, Viasat, SVT, Expressen, Yle, Iltalehti, Sotchi osv. i timmar för att hitta nyhetsvinklingar

ossprak

..och roliga bilder..

Trots alla femtioelva kanaler står jag mig slätt när jag vill se skridskoloppet över 500 meter som snart startar :thumbsdown: Eftersom svenskt deltagande saknas så väljer Viasat att inte sända tävlingen i primekanalerna som jag har tillgång till. Finska Yle sänder på webben men den sändningen kan man bara se i Finland 😥

Världsproblem? Nä knappast, jag reder mig nog.. :angel:

Avslutar mitt flamsande med att visa ett kärt födelsedagsbarn, min dottersonsdotter Vanessa som fyllde 2 år och firade med tårta som sig bör :kiss:

vanessa2ar-collage

Ha en fin vecka!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Saija

  10 februari 2014

  LITE manisk???!!
  Hehe det var en underdrift :ohno:

 2. Svara

  Ninni

  10 februari 2014

  Du är då redig du som lyckas få till ett blogginlägg trots allt som är på tv. Själv har jag inte kommit till skott än men tanken finns där. Nu är det inte bara tv-tittande som gör att jag inte sätter mig och skriver – får ju besök ibland också så vi håller kontakt med den “riktiga” världen. 🙂
  Vår katt Snoozen brukar se ut som Blinka då det är mer snö än vad det är nu. Här har det tinat bort så mycket så nu blir det skitiga kattspår varenda gång han kommer in.
  Nu väntar skidskytte… 😉
  Kramen.

 3. Svara

  Bia

  10 februari 2014

  Fint med snöbollskant på vovven! Och Vanessa är som en godbit!

 4. Svara

  "LillaSyster"

  10 februari 2014

  Wow vilken tårta!!! Och vad sugen jag blev på pizza……..Stackars lilla Blinka full av snö under magen. Snart får du väl skaffa flytväst till henne. 😉 Kram

 5. Svara

  Nette Cecilia

  10 februari 2014

  :zzz: Jag är så trött så jag knappt orkar tänka ,fint med ljudisoleringsmaterial ,kram Nette :zzz:

 6. Svara

  Mia

  10 februari 2014

  Jag fick tips om nån websändning Viasat, där man kan se OS för en viss summa på nätet…men jag vet inte…jag har ju hyresvärdinnan jag kan gå ner till om det kniper! Har ju upptäckt att jag överlever mot alla odds! 😀
  Vilken liten going du visar upp, lilla Vanessa!!! Men hur söt får man vara???? Jaja, vänta bara till tonåren säger jag! 😉
  Kram på dig!

 7. Svara

  TjockMorsan

  10 februari 2014

  Oj så mycket snö ni har! Sista veckans töväder och regnande har fått bort den mesta snön här. Det är endast grå smutsiga plogrester kvar längs gångbanorna.
  Det var en väldans massa snö tingeltangel som ditt lilla hjärta släpa runt på. Min lilla pälskling har inte så mycket päls, så hon brukar klara sig ifrån sånt, men det kan ju kanske också bero på att vi håller oss mest till plogade vägar. 😉

  Vilken söt liten tvååring! :party: Tänk vad fort tiden går… Tycker inte det var länge sedan du lade ut bilder på en bebis och nu är hon redan en riktig liten dam.

  Ha en fin vecka du med!
  KramKram! :love:

 8. Svara

  Soffie

  10 februari 2014

  Fina bilder sådär fint minns jag inte ens vi hade det här
  I Karlstad, å vilken söt liten tjej” grattis till 2 år till henne!

 9. Svara

  Herr Nilssons Fru

  11 februari 2014

  Så vackra bilder oh vad snö, här är snön i stort sett borta. Lite synd för sportlovs barnen men vädret rår man inte på. Rally de körde min gubbe när han var yngre, lite rally kör han fortfarande fast utanför banorna 🙂 Han vill dock inte gå o se på sånt, oh de beror nog på att han inte kan motstå frestelsen att börja igen :ohno:

  Såååååå söt hon är Vanessa, de växer så fort de små liven. Min minsta prinsessa blir snart 1 år.

  Kramiz o se dig nu inte fyrkantig på all OS.. :hmm:

 10. Svara

  Gunnel

  11 februari 2014

  Det kallar jag vinterbilder. Känner igen det där med snöbollar i pälsen. Det blir badkaret direkt för santos när vi kommer in.

 11. Svara

  Anki

  11 februari 2014

  Så mycket snö! Fina bollfransar på Blinka 🙂
  Bra att du tog dig ut trots all sport överallt… Är också glad för finsk seger i rallyt! Hoppas Pontus Thidemand kan vara den som ska föra upp Sverige på rallykartan igen 🙂
  Kram

 12. Svara

  TT

  11 februari 2014

  Två år!? Redan!! Herregud, hon var bebis nyss!! Så himla söt!!
  Mannen tittar på OS på norska kanaler och jag blir lite trött i huvudet av deras glada tillrop när det är skidor. 🙂

 13. Svara

  Raija

  12 februari 2014

  Vilket sött födelsedagsbarn 🙂 .

  Jag bojkottar OS, för deras sätt att behandla de vilda hundar och katter som finns där och även hur de förhåller sig till homosexuella. Fast jag är heller inte intresserad och har aldrig varit det av idrott.

  Korvsoppa lät gott och det var längesen jag gjorde, kanske är det dags snart.

  Ni har tydligen mycket snö och fina bilder blev det. Här har nästan all snö försvunnit för plusgrader har vi haft en vecka och så kommer det fortsätta.

 14. Svara

  Kicki

  13 februari 2014

  Hon blir en riktig skönhet det vackra barnet. Tänk att det är två år sen hon föddes.
  Idrottsnoja? Det är väl bara förnamnet på din “besatthet”. För mig får dom fara hur dom vill, vi har ingen TV på, men jag kan inte undgå att höra på radion lite om hur det går. :zzz:
  Snöbollar i pälsen, det slipper mina hundar, men det är lite jobbigt att slaska sig fram nu.
  Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 503
 • 574
 • 1 610 413
 • 5 044
 • 65 064
Sök här