Bloggen

Motion på schemat

Av
den
17 april 2024

Jag hade igår bekymmer med att komma in på min sida. Det höll på ett tag och då blev jag frustrerad och gick från datorn ett tag. Senare var allt okej igen.
Men, ikväll när jag tänkte skriva i bloggen kunde jag inte komma in igen.
Nu valde jag att skriva till min eminenta support som efter bara någon minut skrev tillbaka att de hade problem med servrarna i USA. Ja dom bor där, mina servrar…
Funderade på om jag skulle ta en bungypump-promenad, tittade ut, oh nej, det snöar!
Men, då tar jag sällskap av Sofia! Hemmagympa med Sofia på SVT är något jag ägnade mig åt rätt duktigt förra året och sen,.,,,ja vad hände sen? Ivern och lusten avtog, jag bara slutade med den mycket nyttiga aktiviteten! Dags att ladda för badsäsongen! Tjugo minuter sittande eller stående, jag brukar ta en stol till stöd.
Nu ska jag bara försöka komma igång mera regelbundet, att varje dag göra något, antingen en rejäl promenad med bara kameran som kompis, eller en stavpromenad, eller hemmagympa!
Tror du jag lyckas hålla igång tills badsäsongen börjar?
På tal om badsäsong…
Igår tog jag en avståndsmätningspromenad längs sjön…

För ett par veckor sedan gick jag till en av mina badplatser för att mäta avståndet dit. Det mätte 3200 steg, ca 1.6 kilometer
Nu ville jag jämföra avståndet till badplatsen mitt emot på andra sidan sjön…

Hälsade på andparet, herren på täppan balanserade på ett ben medan honan låg och vilade. Jag såg också måsjävlarna, dom kopulerade helt öppet på stranden så tanten rodnade! Fotade ingen fågelporr.

Trädrötterna längs strandpromenaden ligger i blöt, vattnet har stigit nu när sjön har sköljt.

De här växterna som jag inte minns namnet på såg jag för första gången för ett år sedan när jag var helt nyinflyttad. Pettas-Karin berättade vad de hette och skrev att de förökar sig som ogräs och växer med jättestora blad under sommaren. Än så länge är de ju lite söta ändå

Nu har jag kommit fram till lilla badstranden, stänger av stegräknaren som visar på….2.300 steg! Nu blir jag förvirrad, jag trodde absolut att det var längre väg hit! Jag tror bestämt jag får bakläxa på första mätningen..

Istället för att vända hemåt samma väg fortsatte jag längs sjön

Man har lagt nytt grus på motionsslingan o tur var det, för nu ser jag att vattnet stigit rejält i terrängen

Lite is ligger kvar på skuggiga partier

Inga exotiska flyttfåglar fick jag träffa, gässen har ju anlänt men inte i några stora mängder

Här gick dock min plan i stöpet, istället för att blöta ner mina nya fina dojor gav jag upp och vände hemåt samma väg jag kommit.

Häggkvistarna jag plockade förra veckan för att få in lite gröna knoppar har börjat blomma!
Nu väntar dusch och finalen av Mästerkocken!

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  17 april 2024

  Vilka fina bilder du bjuder på. Här har inte sjön skjölt helt ännu, någon dag till så….Men Glomma har stigit igen, snösmältning på fjället och regn har gjort sitt. Vår sjö har stigit så vi kommer inte helt ner. var nere igår och kikade. Vår på sitt bästa.
  Ha en skön kväll vidare nu.
  Kram från nabolandet.

 2. Svara

  BP

  18 april 2024

  Så det snöar hos dig – usch!!! I skrivande stund visar termometern noll grader, så det kanske snöar hos mig med – under natten. Hoppas inte det.
  Du är en absolut mästare på att ta världens bästa bilder, även om naturen är ju rätt brunt om man säger så. Du är verkligen otroligt duktig på att visa hur det är – på riktigt alltså, inte i en av PS eller AI “förskönad” värld.

  Så duktig du är att dy gympar med Sofia. Visste du att Sofia är mamma till en av beachvolleyboll-killarna som är världs- och europamästare? Onyttig info – absolut;-)

  Såg förresten din kommentar hos Anki. Håller helt med henne. Strunta i att ställa väckarklockan. Det borde vi vara färdiga med – vi pensionärer. Du är ju nattuggla precis som jag. Jag anser INTE att jag sover bort halva livet när jag går upp “sent” på morgonen. Tvärtom! Jag ger mig en klapp på axeln för att jag resten av dagen/kvällen kan fylla med nåt roligt… till minst klockan 01:00 på morgonen. Det skulle jag aldrig orka om jag gick upp klockan 7 och fick lägga mig klockan 21.

  Du är betydligt mera aktiv än vad jag är. Vi är ju olika. Men vi gör båda två vårt bästa att ha roligt. Och att sova länge hör till det allra bästa. Enligt mig alltså…

  • Svara

   Paula

   21 april 2024

   Väckarklockan ringer, men jag nonchalerar ju den. När jag znoosat otaliga gånger så går nästa väckning igång, typ två timmar senare. Jag är van vid det, hade nog annars blivit en Törnrosa som sover hundra år. Duktig är jag inte, har bara gympat ett pass med Sofia, oftast väljer jag att gå ut istället, som idag, 8000 steg i naturen, men, bägge behövs. Jag är ju tjock och behöver gå ner i vikt typ 20-30kg! Skulle jag sluta gå och röra på mig, ja du fattar! Jag älskar mat och har svårt att nöja mig med en portion om maten är god. Ja det är en ständig kamp för mig, utan resultat, men men

 3. Svara

  Karin

  18 april 2024

  Härliga vårbilder, men oj så mycket vatten! Och har sjön sköljt redan! Undrar om Rossen (min sjö i södra Dalarna) gjort det. Det brukar dröja till slutet av april och i år var isen ovanligt tjock. Måste åka upp i helgen och kolla! Vad härligt med två fina badplatser på så nära håll – du har helt rätt i att det är dags att träna för beach 24!

  Jag undrar om inte de där blommorna är pestskråp. Söta när de är små, men riktiga monsterväxter senare på sommaren!

  • Svara

   Paula

   21 april 2024

   Du har helt rätt i vilken blomma det är. Hade glömt namnet. Får gå omvägar nu pga att sjön stigit över bräddarna, men inte lika mycket som ifjol. Ingen större fara. Promenad idag på Myran, närmaste naturområde, som snart försvinner när regementet ska byggas ut. Så ser framtiden ut så länge Putin får styra och ställa!

 4. Svara

  Mia

  18 april 2024

  Vilken härlig promenad! Och naturligtvis fina bilder 🙂 men sluta med hemmagympan för guds skull, jag får dåligt samvete av att läsa 🙂 det närmaste jag kommer den är bensparkar (20 vila, 20 vila sen sista 20…ajaj) man får åtminstone igång blodcirkulationen 🙂
  Kram på´re

  • Svara

   Paula

   21 april 2024

   Mia, man måste lyssna på kroppen och jag vet att du har problem där. Då ska du inte ha dåligt samvete! Jag behöver jympan för att hålla rörligheten igång, promenaderna räcker ju inte alls, stel som en pinne är jag.Bensparkar borde jag definitivt införa!

 5. Svara

  Minton

  18 april 2024

  Tack för den härliga promenaden och alla vackra bilder. Duktig du är som gympan och håller igång. Jag nöjer mig med att rasta Minton och rollator.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   21 april 2024

   Jag har ju ingen vovve att rasta längre så jag måste försöka hålla igång ändå! Annars blir jag sittande på rumpan hela dagarna och det är ju inte bra. Ge Minton en extra kram från mig!

 6. Svara

  Anna-Lena

  18 april 2024

  Pestskråp. Tycker att de är fina. Vårblommor .Lite annorlunda.
  De stora bladen på sommaren? Grönt är ju fint!
  Du kan ju variera mellan badplatserna. Inte så långt till någon.
  Väldigt fina bilder. Inte illa att få häggtn att blomma. Måste testa. Kram

 7. Svara

  Äventyret Framtiden

  18 april 2024

  Det är pestskråp, precis som Karin och Anna-Lena här ovan skriver.
  Underbara bilder som alltid här inne hos dig.
  Njutbart i kubik!
  Tack Paula för våren hos dig!
  Kram

  • Svara

   Paula

   21 april 2024

   Tack själv Karin! Det var ju du som talade om för mig vad dessa växter hette ifjol. Aldrig sett dem tidigare i mitt snart 70-åriga liv. Nu har visst klockan gått över till söndag, nattikram

 8. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  18 april 2024

  Kanske var det inte så dumt att tekniken strulade så att du i stället kom igång med lite träning. Det mår både du, kroppen och knoppen bra av 😀 I alla fall i lagom mängd och till viss del. Fina bilder från din promenad. Lite blött kanske men fåglar och fina, spännande blommor bjuder du på. Härligt med häggblommor inomhus.
  Kram

  • Svara

   Paula

   21 april 2024

   Du är alltid så positiv Ingrid, önskar jag hade samma inställning! Försöker men lyckas inte alltid…Kram

 9. Svara

  LillaSyster

  18 april 2024

  Har du bara bestämt dig så kommer du att hänga i med träningen =) Du får väl altinera träning efter väder. Själv valde jag vilodag idag……

 10. Svara

  Ditte

  18 april 2024

  Heja! Bra jobbat! Och tanken med den dagliga motionen är bra. Ja, inte direkt för badsäsongen men mer för hjärta och välbefinnande. Jag traskade sakta med och njöt av rundan.
  Detta med att en tycker en sträcka verkar längre är ju lätt hänt.
  Fina bilder och en härlig runda i ditt sällskap.
  Kram

  • Svara

   Paula

   21 april 2024

   Tack fina Ditte för alla dina kommentarer du skriver, det är så roligt att du hänger med ännu i bloggvärlden fast du själv inte bloggar. Jag tycker ju det är så trist att du slutat, men har förståelse för att du gör som du känner. Kram!

 11. Svara

  Anna-Lena

  18 april 2024

  Du är duktig,du.
  Just nu blir det inget annat än promenader för mig. Blev less på Sofia, så jag slutade. Det var dumt… hennes gympa är bra.
  Slutade på gymmet också, när jag hade gipsad handled.
  När jag ordentligt kommer på plats i Umeå tänker jag få ordning på mitt liv igen. Det livet ska innehålla olika slag av aktiviteter.
  Fint med häggkvisten!

  • Svara

   Paula

   21 april 2024

   Du är nog mycket aktivare än vad jag är, jag väljer oftast enkla utvägar. Men, jag behöver frisk luft varje dag, annars kan jag inte sova! Jag har inte börjat med att gå på gym för jag tycker det är dötrist, har så många fördomar så du anar inte. Ändå vet jag att det skulle vara nyttigt. Nu kommer ändå vår och sommar när man rör sig lite mer naturligt i naturen o värmen. Hoppas du ska trivas!

 12. Svara

  Astrid

  18 april 2024

  Så fina foton
  Jag tror det var det krånglet som gjorde att jag slutade skriva på bloggen
  inte att du har fina foton
  Det blev så tjorvigt att föra över foton på den då nya datorn
  Jag försöker också få igång min träning
  Mina grav skolios behöver det , även jag

  • Svara

   Paula

   21 april 2024

   Nu får du ge din adress till bloggen pånytt, jag har tappat bort den! Hoppas du kommer igång med den. Kram

 13. Svara

  Susjos

  18 april 2024

  Blommande hägg gillar vi denna kyliga torsdag! Och fina bilder på bl.a andparet <3
  Härligt vad du motionerar, jag fick snällt stanna inne idag, har fått väldigt ont i hälen!
  Ha det gott!
  Kram

 14. Svara

  byblixtra

  21 april 2024

  Jag gillar också SVT-gympan och kör den i väntan på utomhusträningen.
  Ibland kan det bli så där att man tappar bort träningen men det är ju bara att fortsätta.
  Fint att få följa med på din promenad vid sjön.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 148
 • 505
 • 1 628 902
 • 5 076
 • 65 457
Sök här