Bloggen

Kroppen och orken är inte på topp

Av
den
23 februari 2022

Visst är det lite tidigt att påstå att man drabbats av vårtrötthet?
Visserligen är dagarna något längre och ljuset starkare, men våren är nog en bit bort ännu, det märkte man tydligt när stormen slog till!

Jag gillar när vädret ruskar om, speciellt när man kan stå inne i stugvärmen och glo

De enda foton jag tog var inifrån huset, min kamera är definitivt inte vän med kyla och snö

För ut måste man ju, även om promenaderna blev ganska korta, och vinden drev snön över vägarna så man fick lite extra motion när man plumsade i snöhögarna
Någon plogning kom ju inte, och det var inte heller väntat, de ville nog att snöandet skulle sluta före snöröjningen tog vid.

Efter korta rastningar letade Daniel upp det ställe som för tillfället var mjukast och där låg han och sussade gott

..utom när matte satte sig i läsfåtöljen, för då måste han ligga i knäet och lyssna på högläsning!

När vi vaknade nästa morgon lyste solen och myran kunde ha tagit ner sitt paraply

Det var ren och skär lycka att gå ut i en nytvättad natur som både gått igenom en ganska omild vittvätt och sedan tumlat runt i torktumlaren

Någon mangling hade inte ingått för snön hade blivit rejält skrynklig…

Om man till äventyrs tycker att det är jobbigt med vinter och snö så kan jag nog få dig att ändra uppfattning!

Jag satt i förmiddags och sorterade mina mediciner i medicindosan och slog på dethär programmet från tundran i norra Sibirien!
Jag hade inte tid att titta på hela utan får fortsätta imorgon, men jag kan ärligt säga att jag tycker mig ha det rätt bra i mitt lilla pörte här hemma i Sverige!

Jo det var detta med min rygg, efter senaste månadens ständiga temperaturväxlingar och därmed följande halka så har ryggen protesterat mer och mer och till sist var ryggskottet ett faktum..
Natten det var som värst kunde jag inte ligga ner i någon ställning utan halvlåg i min hårda 60-talssoffa som visade sig vara minst smärtsam.
Sen steg jag upp och skottade utanför min entre….och det blev ju inte ryggen gladare av.
Nu fick jag låna en massageapparat av en snäll granne (ja jag har bara snälla grannar) och det gjorde susen. Gott-ont gjorde det, precis som massage ska kännas när det gör någon verkan.
Idag har jag fortsatt med en stunds massage och känner att kroppen snart är på banan igen!
Tröttheten är kanske svårare att komma tillrätta med, jag har full sympati för alla som har sömnproblem, för jag var ju helt slut efter bara en natts vakande.
Normalt sett sover jag som en gris mellan 8-10 timmar och det borde ju räcka i min ålder!
Men nu somnar jag mitt på dagen så snart jag sätter mig i fåtöljen….
Ska det vara såhär när man blir gammal, va?

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Mirjam Halvarsson

  23 februari 2022

  Välkommen in i gänget 😉 Nä, jag skojar, vad som INTE är skojigt är när både knopp och kropp inte vill vara med, jag kan bara hoppas att det lättar med både det ena och det andra <3 Kram på're

  • Svara

   Paula

   25 februari 2022

   Visst är det trist, i det här fallet vet jag iaf anledningen och det är ju halkan. När vintrarna blir sämre så blir det mycket värre med halkan. Och det lär vi få leva med. Men jag kan göra mycket själv för att hålla ryggen i skick, o där har jag slarvat…så fy Paula! Kram

 2. Svara

  Anna-Lena

  23 februari 2022

  Vårvinter känns lite tröttande, detctycker jag också. Eller också är det åldern! Bra med massageapparat! Kom på att jag har en också. Sparsamt använd! Dags för ryggträning här… Ha det gott! Kram

  • Svara

   Paula

   25 februari 2022

   Himla snälla grannar har jag, men, denna massageapparat är på tok för tung man ska försöka massera sig själv på ryggen! Man ska ju vara avslappnad i musklerna och det är svårt i det här fallet. Funderar på en tens-apparat, kompisar som köpt är nöjda. Kram

 3. Svara

  Minton

  23 februari 2022

  Värk är ett helvete och tar massor med energi. Hoppas det bli bättre snabbt. Daniel gör som Minton kissar sen in i min säng.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   25 februari 2022

   Va? Kissar Minton i din säng??
   Ja jag är faktiskt så trött att jag hellre stannar hemma o låter Daniel ta det lugnt med mig än sätter mig på bussen till stan…Höjden av lathet. Trevlig helg på er/Kram

 4. Svara

  Synnöve Kjerstad

  23 februari 2022

  Ja du… ska det vara så här säger jag som just vaknat tilll liv efter en powerbap! Klockan är 18.45 och ute blåser det som attan….Man kan bli trött av mindre 🙂

  Fina bilder är det i alla fall. Kram.

 5. Svara

  bpz3

  23 februari 2022

  Hahaha! Ja, det där med en powernap mitt på eftermiddagen verkar vara mera regel än undantag för oss pensionärer. Har inte kommit så långt än, men behöver absolut mellan 8 och10 timmars sömn. Å den här vintern när det var so mörkast kunde det även bli 12 timmar.
  Dina två första bilder visar rena mardrömmen för mig. Full förståeligt att du blir trött. Sedan skrattade jag gott åt ditt ordval att beskriva snön med den blåa himlen som bakgrund. Du är otroligt duktig på att skildra saker på ett annorlunda sätt. Kanske dags att skriva en bok:-)
  Ryggont vet jag precis hur det känns. Har man ont i ryggen har man ont precis överallt, trots att man egentligen inte har det… Hoppas manicker hjälper dig att bli av med ryggskottet.
  “Ivannas liv – 5 barn på 7 kvadrat” tittade jag på av en ren slump faktiskt. En av de bästa filmer/dokumentärer jag sett. Tragiskt är bara förnamnet.

  PS. Den enda som verkar njuta av livet fullt ut är Daniel. Tänk om man vore hund… DS.

  • Svara

   Paula

   25 februari 2022

   Katter är de främsta experter på att njuta utan att någonsin göra någon nytta. Okej, de kanske jagar en mus ibland,. hundar har ofta någon arbetsuppgift. Daniels är att gosa med matte…mycket viktigt. Ryggen ja, har tänkt köpa en tens-apparat, var det inte så att du också har en? Nu läste jag till min bestörtning att man inte får ha något skrot i kroppen när man använder en sådan! Inte kan väl skrot i benen göra nåt…nu måste jag ta reda på mer fakta.

 6. Svara

  Ditte

  23 februari 2022

  Visst är det skiftande väder! Och dina snöiga bilder är jättefina. Men givetvis är det vid promenader svårt att se var man sätter fötterna. Så säkrast är ju att hålla sig inomhus och titta ut.
  Men- Solen kom fram och med den ett helt annat lyster. I denna nytvättade natur hade jag gärna gjort dig sällskap.
  Trist med din rygg å andra sidan hoppfullt att massageapparaten gjorde nytta. Ja, smärtan påverkar ju din kropp så att du är trött kan jag förstå.
  Önskar dig god bättring.
  Varm kram

 7. Svara

  Ninni

  24 februari 2022

  Ha! Jag hade tänkt lägga mig tidigt! Nja, tidigt för mig iaf. Så ser jag att du bloggat och läser din blogg (jag får den på mailen) klickar på länken till dokumentären och där blev jag kvar. Ja, jag kan ju konstatera att jag har det väldigt bra. Vilken tragisk historia och vilken kämpe till kvinna. Den var verkligen sevärd.
  Men du, ska du verkligen behöva vara så där trött? Visst, har man värk så blir man väldigt trött för den tjyvar energi. Men att du somnar varje gång du sätter dig ner det låter inte så bra alls. Jag tycker att du ringer din vårdcentral och beställer en tid där så de får kolla med några blodprover så att allt är ok.
  He.v..e vad det tar i och blåser här nu. Det blåser så hela huset skakar. Skrivbordet jag sitter vid skakar det med, som det tar i här utanför. Usch, jag tycker inte om blåsväder med stormvindar. Slipper vi strömavbrott nu så får vi vara lyckliga. Just där jag bor är ledningarna nedgrävda men ännu finns en hel del luftledningar som även påverkar våra nedgrävda.
  Jag hoppas att du haft en skön nattsömn och att ryggen fortsätter att bli bättre.
  Kramen.

  • Svara

   Paula

   25 februari 2022

   Blåser gör det även idag men när solen skiner känns det ändå uthärdligt, men mössan stannar på huvudet. Jag måste bli bättre i ryggen innan jag tar itu med tröttheten, förmodligen är det bara vanlig vårtrötthet. Eller friskluftsförgiftning, hihi.
   Undviker att sitta och läsa mitt på dagen utan spar det till kvällen när det är okej att somna…
   Ha en fin helg nu, jag hoppas du också får sitta och fika i solskenet
   Kram

 8. Svara

  Anki

  24 februari 2022

  Jag gillar också oväder av alla slag, i alla fall när jag tryggt kan stå inomhus och betrakta det – så det är härliga vinterbilder även för mig – du bor ju på behörigt avstånd! 🙂
  Ryggeländet är däremot inte roligt … har ju samma problem då och då. Bussigt av grannen att låna ut massageapparat – och bra att den verkar ha hyfsat bra effekt.
  Jag har också sett programmet om Ivanna! Vilket liv att leva – vilket människoöde.
  Hoppas nu din rygg varit snäll i natt och tillåtit dig att sova.
  Kram

  • Svara

   Paula

   25 februari 2022

   Ryggen krånglar ännu, den bråkar ena dagen o känns bättre andra dagen…men det går iaf bättre när jag har sparken att hålla mig i, även om det också ger en konstig ställning för ryggen. Jag är ju lite otålig av mig, men får ge mig till tåls. Veckan är slut, igen, o mitt hot att skicka hunden till dottern…det har jag börjat ompröva…Kram

 9. Svara

  Ama de casa

  24 februari 2022

  Usch och fy vilken snöoväder! Fast visst blir det rent och fint när solen väl har kommit tillbaks.

  Hoppas din rygg är bra nu och att du har fått sova ordentligt!

 10. Svara

  Uddmor

  24 februari 2022

  Ont i ryggen/ryggskott är inget jag avundas dig! Inte snömassor heller för den delen. Men det går ju åt rätt håll. 🙂

 11. Svara

  Kicki Fredlund

  24 februari 2022

  T.o.m. jag kan slockna i soffan på eftermiddagen. Jag som aldrig i hela mitt liv sovit på dagtid (om jag inte varit sjuk) Inte ens när jag haft valpar och nattsömnen kunde vara nästan lika med noll.
  Men visst sjutton känner man av sin ålder, i.a.f. jag.
  Hoppas ditt ryggskott försvinner som ett skott.
  Kram

 12. Svara

  ElisabetR

  24 februari 2022

  Busväder är härligt vad det än är snöstorm, regn eller åska. Då ser man vem/vad det är som bestämmer, man känner sig väldigt liten ibland.
  Underbara vinterbilder, det är så fint när det är helt orört. Vi fick också en och en halv dm natten till igår. Idag sju grader varmt och nästan allt är borta.
  Min kropp, ffa ryggen, tål inte heller dessa berg och dalbanor i väderskiften. Har min TENS apparat som är bra och har hittat övningar på Youtub. Beställde ett trokanterbälte igår, det tror jag blir bra för jag är lite överrörlig.
  Nu får du gosa med Daniel och er bok i fotöljen :-). Varmt och gott för er båda. Förr skulle man ju ha kattskinn på ryggen……….

 13. Svara

  ibod11 - Ingrid

  24 februari 2022

  Det kan man kalla väderväxlingar och visst är det skönt att mestadels kunna hålla sig inne en ruskvädersdag för att sedan njuta av härligt vinterväder dagen därpå 😀
  Ryggskott är inte kul och jag lider med dig lite i efterhand. Men nu verkar du vara på bättringsvägen. Kanske lite tack vare en av dina snälla grannar.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 157
 • 505
 • 1 628 911
 • 5 076
 • 65 457
Sök här