Selfie med ord # 8

Dags för nr 8 av Selfie med ord , en ordlek som Aina på Klimakteriehäxan hittat på.

Här nedan de tolv nyckelorden som gäller denna gång. Och sista bokstaven i första svaret är första bokstaven i svar nummer två, o s v.

1. Min bästa sida: Omtänksam

2. Livekonsert: Här fick jag gräva djupt, jag går inte på konserter, har aldrig gjort, trivs inte i folkmyller och saknar uthållighet att lyssna på musik under flera timmar i sträck…
Men, 1970 (minns det som igår) åkte min blivande man och jag till Ruisrock-festivalen i Åbo, tror det var första året det anordnades.
Ett av banden som uppträdde (här har jag fuskat o googlat) hette Made in Sweden och bestod bl.a av Jojje Wadenius och Tommy Körberg!

3. I kylen: Naturell keso

4. Choklad: Före mitt socker-stopp 1997 åt jag gärna Geisha från Fazer

5. Film: American Gigolo

6. Vill besöka igen:
Det skulle krävas många pengar, men jag blev oerhört förtjust i den karga kusten i Oregon

som här i Coos Bay

7. Vanlig present: Ny parfym

8. Tidsfördriv: Måla

9. Bok jag rekommenderar:

10. Blomma:

Rödblära blommar lagom till midsommar!

11. Material: akryl

12. Så lär jag mig nya saker: lånar och läser böcker

Hälsa gärna på hos Aina om du också vill delta!

4

22 Comments:

 1. Både roliga och förnuftiga svar!
  Trevlig tisdag med kram!

 2. Som alltid får du ihop både ord och bild.
  Kram

 3. Rödblära, den tror jag inte finns hos oss.
  Vacker !
  Undrar vad Alma upptäckte!?
  Kul att läsa! Kram

 4. Mirjam Halvarsson

  Jag tycker du är grym på att avge svaren! Kram på’re <3

 5. Vilka fina svar du fått ihop. Jag har inte lyckats ännu men kämpar på.
  Kramar från oss

 6. Bra svar du fått ihop den här gången också. Jag letade fram en live-konsert från 2010 och tyckte att jag var duktig som kom ihåg den, men du grävde ännu djupare….
  Ha en skön tisdagskväll!
  Kram, Ingrid

 7. Roligt att läsa dina svar och du gick fint i mål. Och jodå,! Visst kunde jag känna igen mig i en del av dem. Kul också med lite fina bilder till.
  Och visst är Oregon vackert! På så många olika sätt.
  Kram och trevlig kväll,

 8. Kul att läsa dina svar. Kanske får du nöja dig med en kust lite närmare. Vi har ju både väst- och östkust i det här landet och klippor kan man också hitta :D Men det är nog inte riktigt samma upplevelse även om det är fint.
  Kram

 9. Böckernas värld ger mycket kunskap. Man kan t.o.m. resa genom böckerna. Och jag skulle vilja utforska vårt eget land lite mer. Det finns ju så oerhört vackra platser här. För att inte tala om i Norge!
  Geisha! Hur gjorde du för att sockerstoppa? Det behöver jag! På allvar!
  Ha en bra vecka! Kram!

 10. Då har vi båda två satsat på akryl och läsning. Coos Bay sär riktigt spännande ut. Har aldrig varit i Oregon. I USA har jag bara varit i Key West och New York. Och konstigt nog gillade jag inte New York…
  Sedan fick jag mig ett gott skratt – de flesta av mina älskade bloggkompisar verkar vara omtänksamma – hahaha! Bra att veta faktiskt;-)
  Jättekul att läsa dina svar:-)

 11. Bra svar på allt som vanligt. Men jag fastnade för musiken. Har du varit på spelmansstämma nån gång? :D Var man än går så är det musik. Buskspel som det kallas. När jag åker hem från en spelmansstämma så spelar det fortfarande i mina öron. Ofta är det en låt som fastnat speciellt hårt och då hör jag den men även andra låtar i bakgrunden. En häftig känsla. :) Ska vi gå på Bingsjöstämman i sommar? ;)
  Kram.

 12. Kul att läsa dina svar och omtänksam är du verkligen både mot djur och människor. Oregon därifrån härstammar några av mina tagetesfrön, kusinen hade fått fröer därifrån som hon delade med sig utav. Ha en fortsatt bra vecka! Kram

 13. Alltid kul att läsa andras svar i denna selfie! Omtänksam är fint att vara, jag valde glad ,för då kunde jag gå vidare enklare med ett D!
  Va roligt att du sett American gigolo, jag blev väldigt förälskad i Richard Gere!
  Naturell Keso har jag också alltid i kylen.
  Å så kul att du sett Made in Sweden när det begav sig, de var säkert bra!
  Må så gott!
  Kram

 14. Omtänksam är ju jättefint, ,-) Måla gör jag med! Geisha gillar jag,-)
  Oregon ser tjusigt ut. Vacker sommarblomster. Bra svar, den här gången var det knepigt ,-))
  Ha det jättefint ,-)

 15. Bilden från Oregon – wow!!! Men gruvligt imponerad blir jag av att du haft sockerstopp sen -97. Fantastiskt jobbat! Jag petar gärna i mig en liten geisha-bit, fast det är klart att sockerstopp vore klokare. Roligt att kolla dina svar! Kul att du hänger med!

 16. Att vara omtänksam är guld o de var jag säker på att du är.
  Oj, har Tommy Körberg varit med i band, där ser man. Jag har nog bara lyssnat på honom nu för tiden o de här stora låtarna han gjort.
  Keso är en grej jag köper då och då, glömmer i kylen o får ge den till hönsen när de blir för gammal. (nej jag har inga höns ? men en vän har. )
  Äter du aldrig socker? Måste vara svårt att utesluta det helt, klara inte jag trots att jag är diabetiker. Du är duktig.
  Måla är kul och Oregon ser otroligt vackert ut. Där har jag aldrig varit.
  Ha en fin onsdag.
  Kramiz

 17. Som alltid roligt att läsa dina svar. Geisha var en av mina favoriter en gång, men sånt äter jag nästan aldrig numer – och den var väldigt söt vill jag minnas.
  Boken med Almas upptäckter – älskade den!
  I vår blir det en annan kust – den är också fin!
  Kram

 18. Naturell keso har vi också alltid i kylen. Har totalt snöat in på den och här säljs Arlas keso på Mercadona (en stor spansk matvaruaffärskedja) vilket vi är väldigt tacksamma för :-)

  Snyggt klurat!

 19. Det är jättekul att se vad andra skrivit, men…..just nu har jag – precis som du skrev – fullt upp med det här med telefonerna. Allt är på gång nu, väntar bara på nytt simkort från Fello (ägs av Telia, men helt otroligt billigt) till det som ska bli min och hemmets telefon. Hade tänkt logga in på mitt WiFi men hittar inte koden. Typiskt!
  KRAM/Susie

 20. Heisann Paula! Begynner å kjenne hverandre litt bedre nå. Tenk at du valgte en blomst som så mange bare går rett forbi i enga… og langs grøftekanten. Ingen blomsterbukett er vakrere enn den som består av ville blomster! Skjønner at det er flere av oss som trives med å skape bilder enten i vannfarger eller akryl (som jeg etter hvert vil erstatte med tempera for miljøets skyld). Ha en fin dag ;:OD)

 21. Glömde att tala om att Led Zeppelins konsert var otroligt bra…men vi har ju under åren sett en otroligt många konserter, både i Sverige och utomlands. Har ju en musikälskande gubbe, som naturligtvis har influerat även mig. Jag var ju bara 15 när jag träffade honom!
  KRAM IGEN/Susie

 22. Ruisrock 1970 i Åbo – jag var också där!

Kommentera