Bloggen kultur

Kulturtant, jag??

Av
den
10 april 2024

Nu har vi kommit in en bit i månaden april, idag har barnbarnet Paulina födelsedag och nästa vecka är det min dotter som fyller år, 35 eller nåt…

En del dagar är himlen knallblå och sälgens videkissar kan räknas i tusental!

Själv har jag valt att plocka in lite andra knoppande grenar, kanske hinner löven spricka lite tidigare i vasen än ute i naturen?

Vårpremiär för tork av tvätt på balkongen!

“Min gata” är sopad och det underlättar betydligt, bästa grannen hjälpte mig idag att ställa in bungypump-stavarna i kortaste längd, så jag kan komma ut o testa, vi tror båda att stavarna är något för långa för mig, men det beror ju på att jag som redan från början bara mätte 157 cm nu har krympt ytterligare…Hoppas de funkar ändå!

Idag gick jag för första gången en bit på Daniels och min dagliga runda på gång- och cykelvägen, jag har undvikit den fram tills nu. Det kändes i hjärtat, tomheten och saknaden ligger kvar som en tung filt över min tillvaro.
Den här hundrastaren var duktig, inte mindre än fem jyckar hade hon i koppel, och de verkade väldresserade och vana vid att gå i flock.
Rubriken ja, vad syftar den på?
Jo, jag försöker ju fylla dagarna med innehåll, och denna vecka har jag mycket på agendan.
I måndags var jag på mitt första besök på Kulturhuset i staden, ditlockad av en utställning kallad

Brutal embroidery Assault. Konstnären, Filippa de Vos har broderat hela sin skivsamling med death metal, black metal och grindcore! Vilken idé!
Jag kommer att visa flera läckra skiv-broderier framöver!

Idag besökte jag Dalarnas Museum för att se den här utställningen som är inne på sista veckan, imponerande och engagerande, mer från utställningen senare.
Imorgon styr jag kosan till Medicinhistoriska museet som bara har öppet på torsdagar.
På lördag har jag bokat in mig på en guidad rundvandring kallad “1000 år på 100 minuter”, jag hoppas på uppehållsväder!
Ja här har du förklaringen till att jag plötsligt känner mig som en kulturtant!
Det gäller att hålla igång så jag inte deppar ihop, och jag passar förstås på att göra sådant som jag valde bort till förmån för mysiga hundpromenader med Daniel.
Nästa vecka ekar tom i kalendern, då hoppas jag njuta av vårluft och vågskvalp

En rätt bedrövlig plantering av lite vårblommor var de enda vårtecknen idag, jamen då får det duga!

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  10 april 2024

  Det var många kultur arrangemang du skall besöka. Skönt med något som skingra tankarna. Det var en duktig hundratalet som klarade alla hundarna. Förstår att du saknar den lille prinsen.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   14 april 2024

   Ja nog är det tungt alltid, nu har jag börjat hälsa på andra hundar jag träffar ute, pratar lite med hundägare också om tillfälle ges. Det fixade jag inte förut. Allt har sin tid och nu blev det slut på en era. Håller mig igång och ältar inte för det hjälper föga.
   Kram och nospuss

 2. Svara

  Anna-Lena

  10 april 2024

  Bra att skingra dystra tankar med olika evenemang. 1000 årsgrejen hade jag gärna gått med på. Men lite långt att åka.
  Nej, den planteringen var inte snygg..
  Men ändå lite vår…
  Ha det så bra du kan! Kram

  • Svara

   Paula

   14 april 2024

   Det var en trevlig vandring igår, dock var det mer snack än promenad. Men absolut värt en hundring att få insupa lite av Faluns historia, nu vet jag att Falun var först i landet eller världen med det mesta! “ler”…

 3. Svara

  Susjos

  10 april 2024

  Fint att du hittat aktiviteter att roa dej med! Jag skulle gärna följa med dig till Medicinhistoriska museet, och även den guidade vandringen i Falun, wow!
  Å visst är våren på väg!
  Grattis till Paulina idag och till dottern nästa vecka! Härligt att fylla år i april!
  KRAM

 4. Svara

  Mia

  11 april 2024

  Åhhh, det bästa vårtecknet, tvätt som hänger ute! Underbart 🙂 Hoppas det känns bättre med stavarna också nu?
  Härligt att se lite barmark, jodå bitvis har vi också det men vår lilla väg är under all kritik! Knagglig is, vattenpölar, ren is och grus, dvs allt i ett! Stora vägen är bar, så där är det ok men hur gör jag nu med Artemis? Sparken är snart ett minne blott och min 3-hjuling är inte funktionsduglig, då jag lämnat in framdäcket, det höll på att spricka 🙂 Att gå är inte en lösning, då jag inte klarar det mer än några tiotal meter…..nåja, det löser sig nog, hon gillar ändå inte väglaget.

  • Svara

   Paula

   14 april 2024

   Fy så illa det låter med era vägar, jag kan ju säga att jag sympatiserar då jag levt jämte dessa eländiga kostigar i många herrans år. Asfalt har sina fördelar…
   Hoppas du snart får tillbaka trehjulingen, jag har ju testat sådana förut, både med två hjul fram och ett bak och tvärtom men de var så tungtrampade! Kram från pörtet

 5. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  11 april 2024

  Grattis till både dotter och barnbarn ?
  Härligt med blå himmel och videkissar. Några kvistar inne är också trevligt och säkert slår de ut väldigt snabbt hos dig. Många vårtecken hos dig och dit räknar jag tvätt på tork på balkongen och sopad gata. Vårblommorna på slutet gör så gott de kan för att glädja och bättre en lite ynklig plantering än ingen alls. Det kommer nog fler sorter så småningom 😀
  Bra att du har tagit dig för att gå där du och Daniel brukade gå. Det gör ont men tänk så många fina minnen du har längs den rundan. Snart känns det lättare ?
  Du har en hel del kulturevent att glädja dig med och lära dig något nytt av. Det blir spännande att se vad du har varit med om på diverse utställningar och kulturvandring 😀
  Kram

 6. Svara

  Karin

  11 april 2024

  Kul med Brutal embroidery! I mina hemtrakter (inte så långt från dina) är det varken death metal, black metal eller grindcore som gäller, utan Rusty Metal.
  (https://www.karinenglund.com/2024/04/heja-horndal/)

  • Svara

   Paula

   14 april 2024

   Okej, jag skriver upp titeln och kolla på dalabiblioteken senare i vår.

 7. Svara

  Ditte

  11 april 2024

  Känner igen mig i “kulturtant”. Och innehållet i det en får uppleva är oftast kanske roligare än ordet i sig. Just att ta sig för olika saker är viktigt och det berikar på olika sätt. Du har ju ett rikt utbud av mycket kultur och trevligheter runt dig så att hänga på och med hade jag också gärna gjort.
  Att våren nu är på ingång är ju också fint. Håller med dig om att det är något visst med att torka tvätten utomhus i vårsolen.
  Varm kram

  • Svara

   Paula

   14 april 2024

   Tänkte på dig igår på stadsvandringen! Vår guide var lite virrig och mycket snacksalig, absolut trevlig och jag fick lära mig att Falun var först med det mest i landet och i världen till och med, “ler”. När våren gett lite mer värme ska jag ta mig an Falu gruva härnäst. fast bara ovanjord.
   Ha en skön aprilvecka, kram från pörtet

  • Svara

   Paula

   14 april 2024

   Glömde säga att vår guide på tisdag ska guida en grupp genom Stockholms t-bane-konst…den har ju du också stenkoll på!

 8. Svara

  BP

  11 april 2024

  Din “bedrövliga” vårplantering som du säger är mera vad jag kan erbjuda på min innergård. Du visar i alla fall vårtecken – både blommorna och tvätten på balkongen.
  Förstår precis hur du menar med att att du inte kan förmå dig att gå samma promenadstråk som du gjorde med Daniel.
  Det är som när min spanska granne föreslår att vi ska åka till Benidorm tillsammans och bo i deras lägenhet. Det skulle jag aldrig klara av, då allt roligt och skoj jag upplevt med min man skulle skölja över mig. Så, japp, jag förstår precis vad du menar.
  Kul att du också har hittat en granne som ställer upp när det behövs. Guld värt!!!
  Broderiet är fantastiskt fint, men jag skulle inte vilja ha den på väggen – dammsamlare du vet;-)
  Falun har ju massvis att erbjuda om man är kulturellt intresserad. Så passa på och NJUT!!!

  • Svara

   Paula

   14 april 2024

   Ja man får sovra och välja vad man tror sig kunna njuta av, jag förstår att du inte har lust till någon Benidorm-resa…kanske kan en resa till en helt ny destination kännas bättre= Tiden får utvisa hur du känner för resor.
   Nej inga broderier på mina väggar, men jag gillar att ha ett mål med mina utflykter och inte bara gå dit näsan pekar…

 9. Svara

  LillaSyster

  12 april 2024

  Liten plantering är bättre än ingen plantering =) Ja oj vad du varit kulturell, ska bli spännande att läsa mer framöver. Ha en bra fredag!

 10. Svara

  Anki

  12 april 2024

  Det är mycket nu! Bra att du håller dig sysselsatt … bra för att skingra tankarna och saknaden. “1000 år på 100 minuter” låter intressant och den guidningen skulle jag gärna följa med på …
  Några vårblommor är i alla fall bättre än inga vårblommor 🙂 Ha nu en fin fredag!
  Kram

 11. Svara

  Hanneles bokparadis

  12 april 2024

  jag är absolut kulturtant!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 179
 • 505
 • 1 628 933
 • 5 076
 • 65 458
Sök här